Vastattu

Paljon asukkaita ja silti surkea 4G verkko Etelä-Espoossa

  • 24 marraskuu 2016
  • 15 kommenttia
  • 527 katselukerrat

Etelä-Espoossa Tiistilässä, Nuottalahdessa ja Suomenojalla on asukkaita kuin pienessä kaupungissa ja silti 4G verkon nopeus on mjuinaisen GSM ajan tasolla eli n. 9Mb. Kallis suuntaava antenni auttaa hieman vaan tuo on maksimi mihin alueella pääsee. Tämä on jatkunut jo vuosia.

Kännykkäkuuluvuus on samaa luokkaa kuin Kainuun korvessa.

Osaako joku sanoa mistä tämä johtuu ja onko jotain tehtävissä? Elisa on hitaan toimijan maineessa joten siellä ongelma huomataan ja korjataan ehkä joskus 2020-luvulla.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 24 marraskuu 2016, 09:31

Mobiililaajakaistojen ominaisuus on se, että mitä enemmän käyttäjiä tukisasemaa kohden, sitä hitaampi yhteys kaikilla. Tämä sääntö koskee kaikkien operaattoreiden mobiililaajakaistoja.Tuo 9Mbit/s nopeus on kuitenkin sopimuksen mukainen. Miniminopeus on 5Mbit/s.Elisa kyllä päivittää ja kehittää mobiiliverkkoaan. Joillain alueilla päivitystä tai uusia tukiasemia saattaa joutua odottelemaan jonkin aikaa.Kannattaa varmistaa, että asiakasnumero on omissa tiedoissa täällä Palstalla. Näin Palstatiimi pystyy tsekkaamaan alueesi tukiasemien tilanteen.
Katso alkuperäinen viesti

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mobiililaajakaistojen ominaisuus on se, että mitä enemmän käyttäjiä tukisasemaa kohden, sitä hitaampi yhteys kaikilla. Tämä sääntö koskee kaikkien operaattoreiden mobiililaajakaistoja.

Tuo 9Mbit/s nopeus on kuitenkin sopimuksen mukainen. Miniminopeus on 5Mbit/s.

Elisa kyllä päivittää ja kehittää mobiiliverkkoaan. Joillain alueilla päivitystä tai uusia tukiasemia saattaa joutua odottelemaan jonkin aikaa.

Kannattaa varmistaa, että asiakasnumero on omissa tiedoissa täällä Palstalla. Näin Palstatiimi pystyy tsekkaamaan alueesi tukiasemien tilanteen.
Käyttäjätaso 7
Todennäköisesti verkon nopeus on surkea siksi, että siellä on paljon asukkaita. Mutta siitäkin huolimatta:

1) onko nopeus sama ympäri vuorokauden vai vaihteleeko se?
2) millä taajuudella antenni toimii - ja millä taajuudella lähimmät tolpat välittää 4g-verkkoa?
3) kannattaa tosiaan odottaa palstatiimiläisten kommentit aiheeseen, mutta...
4) toisinaan ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, mutta sitä ei tiedä ennen kuin kokeilee. Kokeilu pitää tehdä eri vuorokaudenaikoina ja viikonpäivinä, ja siihen on hyvä käyttää prepaid-liittymiä.
1) Nopeus ei paljoakaan vaihtele eri aikoina tai päivinä. Kerran yllättäen nopeus nousi 5 minuutiksi 14Mb hen sitten takaisin tuolle n. 9Mb tasolle.

2) Elisan ristipolarisaatioulkoantenni on suunnattu suoraan Suomenojan voimalaitoksen katolla olevaan mastoon eli siitä ei pitäisi olla kyse. Palkit 4 tai 5.

9Mb on sopimuksen mukainen vaan arvatenkin sopimuksen teossa on kusetuksen maku jos luvataan kovalla hinnalla 10 kertainen nopeus.
Käyttäjätaso 7
Elisan ristipolarisaatioulkoantenni on suunnattu suoraan Suomenojan voimalaitoksen katolla olevaan mastoon eli siitä ei pitäisi olla kyse. Palkit 4 tai 5.


Cellmapperin mukaan siellä Suomenojan voimalaitoksen katolla ei näyttäisi olevan mitään tukiasemaa , mutta ei se luultavasti ole ihan ajan tasalla. Cellmapperilla voi kuitenkin vähän haarukoida , missä niitä tukiasemia on odotellessa , että Palstatiimi vastailee jotakin.

http://www.cellmapper.net/map

Näin olen kuullut , että ainakin Nuottaniemessä Elisalla on aika paha katve eli puhelutkin pätkii ihan tolkuttomasti.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tuo operaattorien markkinointi on mielestäni melkoisen harhaanjohtavaa. Nopeutena kerrotaan aina tuo teoreettinen maksiminopeus isoin numeroin. Jossain alareunassa on pienellä präntillä mainittu luvattu vähimmäisnopeus 0,4M/5M/.. mitä se milläkin liittymätyypillä on. On surkeaa, jos myyjät markkinoivat ja lupaavat tuota teoreettista maksimia.

Kiinnitti pari tuntia sitten eräässä kauppakeskuksessa Elisan standillä näkyvä mainos 4G 50 Mb nyt hintaan...

Toki tuollainen on kai viranomaisten hyväksymää mainosta, mutta...
Käyttäjätaso 7
2) Elisan ristipolarisaatioulkoantenni on suunnattu suoraan Suomenojan voimalaitoksen katolla olevaan mastoon eli siitä ei pitäisi olla kyse. Palkit 4 tai 5.
Jaa tämä vai?
https://elisa.fi/kauppa/#!/laitteet/muut-laitteet/Elcard-ulkoantenni-3G/4G-EDJ-D0757BF

Mitään tietoa ei ole tuon toimivuudesta, mutta yleensä kaikkivoivat kaikkipätevät yleismallit eivät ole niin hyviä ja tehokkaita kuin erikoistuneemmat tuotteet. Tuota on toki helppo myydä, kun ei tarvitse tietää mitään mistään.

Onko modeemi edes lukittu 4g-verkkoon? Tuo antennihan imaisee ihan yhtä tehokkaasti kaikki mahdolliset verkot 2g:stä lähtien.
Samasta härvelistä on kyse. Täytyypä tarkistaa onko se 4G verkossa vai missä lienee kiinni. Uskoisin kuitenkin että 4G: llä mennään.
Ai niin, tärkeä pointti! Kännykän nopeus on samaa luokkaa eli se viittaisi tukiaseman hitauteen...
Elisan ristipolarisaatioulkoantenni on suunnattu suoraan Suomenojan voimalaitoksen katolla olevaan mastoon eli siitä ei pitäisi olla kyse. Palkit 4 tai 5.

Tuolta paikasta löytyy LTE800-tukiasema.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
kuka päättää noi miniminopeudet ja vaihteluvälit liittymissä operaattorit vaiko viestintävirasto
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tuolla antennilla et tee käytännössä mitään. Sen vaatimaton vahvistus hukkuu jo kaapeleihin ja liittimiin. 800 Mhz tukiasema ei tuollaisella alueella riitä palvelemaan käyttäjiä. Eikö ole kiinteän verkon laajakaistaa saatavilla? Esim. vdsl, kaapeli tai kuitu?
Kyllä tuolla mainitulla Tiistilä/Nuottalahti/Suomenoja alueella on kymmenkunta muutakin LTE-tukiasemaa, ei se yhden varassa ole, tietenkään.
Aika punamustalta tuo TIistilä Nuottalahti Cellmapperissa näyttää eli taitaa vain yksinkertaisesti olla tukiaseman puutostauti kyseessä. Tämä on yllättävää jos miettii miten paljon sillä suunnalla asuu käyttäjiä.

Elisan verkon kattavuus näyttää perustuvan vielä aikaan jolloin puhuttiin autopuhelimista. Teiden varsilla on hyvät tukiasemat mutta asutusalueilla aukkoja riittää jopa pääkaupunkiseudulla.

Toivotaan, toivotaan että joskus päivittävät tuon LTE800 tukiaseman.
Matinkylässä ja Friisilässä on FTTC-kuiturakentamista tehty kuluvan vuoden aikana melko paljonkin, joten kiinteän verkon liittymäsaatavuuskin kannattaa tarkistaa, jos yhteyden ei välttämättä liikkuvaa sorttia tarvitse olla.
Hei haloo!

Elisa myy mobiililiittymää kovalla 50Mb nopeudella jonka toleranssit ovat kuitenkin omaa luokkaansa. Sama kuin myisitte auton jonka nopeus on luvatun 200km/ h sijasta 20km/h ja kaikki ok? Tämä vielä keskellä Suomen tiheimmin asuttua aluetta eli ei missään Kainuun korvessa!

Vastaus ongelmaan vain "hanki kuituliittymä"....

Huh huh mitä ongelmanratkaisua.

Osallistu keskusteluun