Perhe-liittymät

  • 6 April 2017
  • 5 kommenttia
  • 2284 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Joskus oli joku tuollainen perhe-liittymä juttu, eli useampi liittymä samaan talouteen toi jonkinlaisen alennuksen. Mihin katosi? Nykyisillä hinnoilla on kyllä yhtä tuskaa maksaa koko perheen laskut, kun liittymä vaihtoehdotkin on aivan järkyttävän onnettomat. Lapseni eivät tarvitse 50 megaista nettiä enkä minäkään. Eivät myöskään halua puhua tuhansia minuutteja kuukaudessa saati lähettää rajattomasti viestejä, enkä muuten minäkään. Heti kun Moi-operaattori saa jonkinlaisen saldorajoitus palvelun aikaan, meidän neljä simmiä siirtyy sinne. Jopa tarpeettoman nopea netti, ihan riittävällä datarajalla (4gt/kk) maksaa vain 6 euroa kuussa, puhelut ja viestit 5,5snt/kpl. Meidän tapauksessa kuukauden lasku olisi alle 40€ yhteensä, saunalahdella paljon enemmän. Mitä ihmettä siellä Elisan päässä ajatellaan kun näitä liittymä tyyppejä keksitään? Tai no vastaan itse itselleni, rahaa tyhmiltä käyttäjiltä.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kiitos palautteestasi. 🙂
Valitettavasti PerheReilu- liittymän myynti on päättynyt. Olemassa olevat Perhe- liittymät säilyy sellaisenaan kyllä mutta enää niitä ei ole mahdollista tilailla.
Käyttäjätaso 2
No eipä paljon lämmitä myynnistä poistuneet liittymät, ei varmaan Elisaakaan poistuneet asiakkaat...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Vastasin vain kysymkseesi, että mihi ne katosi 🙂 Harmi kuulla, ettei Elisalta löydy sinulle sopivaa liittymätyyppiä.
Tällä hetkellä tosiaan on vaan nuo kaksi vaihtoehtoa eli Tarkka ja Huoleton. Tarkka laskuttuu käytön mukaan ja siinä on pienempi kuukausimaksu ja toinen sisältää sitten kaiken normaalihintaisen kotimaan käytön. Netin nopeuksia on sitten useita erilaisia. 🙂
Käyttäjätaso 2
Huoleton 1 Mbit/s maksaa 24,90€/kk, seuraava nettinopeus vaihtoehto on 50 Mbit/s ja hinta ekalta vuodelta 26,90€/kk. Tarkka ilman nettiä maksaa 4,90€/kk, megaisella netillä 9,90€/kk. Seuraava nopeusluokka on taas tuo 50 Mbit/s ja kustantaa ekalta vuodelta 19,90€/kk. Ja noihin tarkka-liittymiinhän ei siis kuulu minuuttiakaan puhetta eikä merkkiäkään tekstiviestiä! Kohtuukäytössä nelihenkinen perhe joutuu maksamaan aivan turhasta nettinopeudesta, tai sitten pitää tyytyä todella hitaaseen vauhtiin. Netin nopeuksia on kyllä useita erilaisia kuten Mits tuossa sanoi, mutta sen lauseen voisi ottaa vaikka v*****luna, yhden ja viidenkymmenen megan väliin ei mahdu mitään vaihtoehtoa. Miten olisi ihan vaikka 4 Mbit/s, riitäisi varmaan aika monelle. Tai vaikka pyöreä kymppi? Ja monelle riittäisi varmaan myös rajallinen netti, esim. 5gigaa/kk jos Elisa ei halua rajatonta määrää dataa antaa siirrettävän. Ja pitääkö noita puheluita ja viestejä paketoida noin järjetön määrä samaan kasaan? Eli jos koko nelihenkinen perhe ottaa liittymän missä on nopeampi kuin 1 Mbit/s netti (eli Tarkka 4g 19,90€/kk ekan vuoden ajan, sitten sekin hinta nousee) niin 79,60€/kk pitäisi maksaa pelkistä puhelimien neteistä! 955€/vuosi! Tuohon puhelut päälle... Ihan oikeasti, voitaisiinko vaikka hintasaarnaajille pitää yt-neuvottelut ettei tarvitsisi kokoajan hintoja "tarkastaa" ylöspäin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Olen tästä pitänyt ääntä jo aiemmin, millainen ihminen tarvitsee 5000 min / 5000 sms ja nykyään kaiken rajattomana?? Jos ei ole muuta asiaa kuin rupatella 5000 min / 5000 sms niin saa kyllä hakea jotain elämää oikeasti. Itse vaihdoin Elisalta pois vuosi sitten, en nyt sanoisi, että hintojen takia, vaan pikemminkin lähiasema kuormittui liikaa ja netti oli hidas 3G:ssä. 4G oli taas kallis, 23 € ja mainospoistolla 24 € ilman pakettia??? Joo en puhu paljoa, mutta kyllä 200 min ja 200 sms voisi olla jo hinnassa!!

Nykyisellä operaattorillani on 4G rajaton 50M/50M, 200 sms, 200 min 24.50 € kk. Otin yhteyttä ja soittamalla sain 12 kk 21.90 € kk samaisen paketin. Siinä on hinta kohdillaan, puhetta menee noin 50-100 min kk, viestejä 25-50 kpl. Dataa noin 125 Gt - käytän myös läppärille ainoana nettinä.

1 Mbps -nopeus on minullakin ollut ja 2 Mbps -nopeus oli hiukan parempi versinkin 2M/2M profiililla, mutta 4G avaa kaiken hitusen nopeammin, niin silleen ollut rahansa arvoinen tasaisilla laskuilla.

Minun mielestä Elisalla ei ole mitään liittymiä puhelinta järkevästi käyttävälle, joka siis netissä, kenties silloin tällöin puhetta ja viestejä! Tuo 50 megan netti on itsellenikin liikaa, mutta toisaalta saa normaalihintaan puhe- ja viestipaketilla ilman mainoksia, kun Elisalla tuohon lähes samaan hintaan saa vaan netin 50/25. Ja 50 megasta on hyötyä, jos esim. lataa joskus suurempia tiedostoja.

Tärkeintä on kuitenkin että videot näkyy ja musiikki soi, en edes nykyään paljoa nopeutta testaa.

Telian hinnat nyt ihan vitsi, joten sieltä tuskin löydä perheellesi mitään.

Minne on kadonnut liittymät käyttäjille, ei koneille, jos sä meet ulkomaille istumaan 10 Gt edestä netissä niin etkö muka voisi sen tehdä kotimaassakin ihan vaikka 100 Gt edestä. Tosiaan saa nähdä mitä tulee tuosta EU-roaming ruljanssista. Jos hinnat nousevat lisää, niin sitten palataan kaikki 90-luvulle, jollein soitettiin ovikelloa ja kysyttiin ulos tai minne ikinä. Ei silloin ollut puhelimia ja hyvin tieto kulki kaverilta toiselle tai ovelta ovelle.

Minä en ainakaan halua maksaa muiden surffailutn EU:ssa, kun en itse paljoa matkusta, koska arjesta voi irtaantua ihan matkustamalla - kotimaassa.