Vastattu

Puhelimen toiminta Tesoman jäähallissa Tampereella.

  • 17 syyskuu 2017
  • 6 kommenttia
  • 397 katselukerrat

Kartta väittä Tesoman alueen vahvati 4G alueeksi Tampereella, mutta totuus on toinen. Uudessa jäähallissa Elisan puhelimista katoaa jopa verkko kokonaan ja puhelin on käyttökelvoton. Onko asialle tehtävissä mitään??
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 23 syyskuu 2017, 11:25

Ongelman aiheuttajana on siis katvealue, mikä johtuu siitä, että Elisan tukiasemat / solut on suunnattu noita halleja (ja niiden sisätiloja) ajatellen epäsuotuisasti. Myös mahdolliset maaston muodot tukiaseman / hallien välillä voivat lisätä ongelmia.Korjaavana toimenpiteenä Elisa joko a) suuntaa nykyisiä tukiasemia uudelleen tai b) tuo uuden tukiaseman palvelemaan hallien käyttäjiä. Molemmissa toimenpiteissä saattaa huonolla tuurilla vierähtää useita kuukausia, jopa vuosia.Jos jäähallia tai uimahallia käyttää aktiivisesti ja haluaa myös pysyä linjoilla halleilla ollessaan, voi operaattorin vaihto olla helpoin ja nopein korjaus tilanteeseen.Vikailmoitusta kannattaa harkita vakavasti, etenkin, jos hallilla vierailee säännöllisesti.
Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Onko tuota ongelmaa hallin sisällä vai myös siinä piha-alueella?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei,

Olen käynyt siellä uimahallissa viimeksi Tesomalla, jäähallin vieressä. Sisätiloissa oli täysi 4G ja kunnon nopeudet. On tosin D:llä alkava operaattori. Kun oli Elisa, niin se tökki siellä pahasti, 4G:stä ei tietoakaan, 3G hädin tuskin pysyi ennen matkaa EDGEen ja muutenkin toimi huonosti.

Tosiaan luulen, että vika on Elisassa, ei niinkään rakennuksessa - sillä toinen operaattori toimii täydellisesti. Asialle on tehtävissä paljonkin, mutta se vaatii toimia joko operaattorin tai asiakkaan päässä ja asikkaan toimet on yleensä nopeammin toimeenpantu.

Toivottavasti tästä on sinulle hyötyä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Ongelman aiheuttajana on siis katvealue, mikä johtuu siitä, että Elisan tukiasemat / solut on suunnattu noita halleja (ja niiden sisätiloja) ajatellen epäsuotuisasti. Myös mahdolliset maaston muodot tukiaseman / hallien välillä voivat lisätä ongelmia.

Korjaavana toimenpiteenä Elisa joko a) suuntaa nykyisiä tukiasemia uudelleen tai b) tuo uuden tukiaseman palvelemaan hallien käyttäjiä. Molemmissa toimenpiteissä saattaa huonolla tuurilla vierähtää useita kuukausia, jopa vuosia.

Jos jäähallia tai uimahallia käyttää aktiivisesti ja haluaa myös pysyä linjoilla halleilla ollessaan, voi operaattorin vaihto olla helpoin ja nopein korjaus tilanteeseen.

Vikailmoitusta kannattaa harkita vakavasti, etenkin, jos hallilla vierailee säännöllisesti.
Kävin joskus Tesoman vanhassa jäähallissa, eikä silloinkaan Elisan liittymän kuuluvuus mitenkään hyvä ollut. Saattaa toisella operaattorilla olla tukiasema siellä hallin sisäpuolella, jos se kerran niin hyvin toimii.

En tuolloin tehnyt häiriöilmoitusta asiasta, kun tiesin, että halli puretaan ja jäin odottamaan mahdollista muutosta kuuluvuuteen ja keskityin hallin tapahtumiin ja unohdin puhelimen räpläämisen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Voipi olla, että sillä operaattorilla, jolla on Tampereen kaupungin liittymät (en tiedä kenellä), on sisäpeittoa. Täytyyhän työntekijöidenkin puhelimet toimia. Sisätukaria vain kehiin, eri asia, millä aikataululla Elisa sitä on tuomassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tampere ja monet lähikunnat käyttävät DNA:n verkkoa.

Osallistu keskusteluun