Vastattu

Puhelinliittymän ominaisuudet, tarkistaminen

  • 22 August 2020
  • 6 kommenttia
  • 679 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Itsellä on tälläinen muinaisjäänne, Saunalahti GSM Plus Internet-liittymän yhteydessä, ja kysyisin sen ominaisuuksista. Tällä hetkellä käytän vain puhelinta (2G), mutta kun hintaa hinataan koko ajan ylös niin täytyy harkita mitä jatkossa. Painetta älypuhelimeen tulee joka suunnalta, että on harkinnassa.

Muistaakseni jossakin saamassani kirjeessä sanotaan että toimii 4G verkossa, mutta mitään mainintaa nopeudesta ei ole. Uudemmasta 5G:stä en muista mainintaa missään. Oma Saunalahti ei juurikaan anna mitään teknistä tietoa. Viimeisin kirje, jossa ilmoitetaan kk-maksun korotuksesta, kertoo vaan kuukausiliittymään sisältyvästä datankäytöstä mutta ei mainitse sanallakaan 4G tai 5G verkkoa. 

Eli 4G käytön nopeus tässä kiinnostaa eritoten. Voisi myös luetella kaikki G:t joissa toimii (ja nopeudet). Jos joku yleinen sivu löytyy mistä löytyy kaikki mahdolliset liittymät, myynnistä poistuneetkin, ominaisuuksineen niin senkin voisi mainita.

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Euroguy 7 September 2020, 18:56

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

eipä näy liittymää listassa ja jos ei näy oma elissakaan tietoja niinpä alkaa käydä hankalaksi. aluksi voisit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun esim chat:llä (koska ilmainen) jotta saisit selvyyttä asiaan (https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/).

uskaltaisin sanoa että liittymä toimii gsm:ssä umts:ssa ja lte:ssá (tosin elisa lakkautaa umts verkon noin vuonna 2023). mutta ei toimi nr5g:ssä. todennäköisesti (en niin varma) liittymään kuuluu 0.2Mbit/s etana data, joka ei oikein kelpaa nykypäivään mutta tarjoaa kuitenkin erittäin hitaan nettiyhteyden, nettiradioita sillä vielä kuuntelee. veikkaan että liittymä on vaihdettu toiseen ja nimi on jotain muuta.

https://static.kauppa.saunalahti.fi/attachment/content/SL_liittymien_hinnastot.pdf?_ga=2.59278767.366242672.1597140904-1930606964.1592830301

https://elisa.fi/kauppa/puheliittymat/lisatietoja

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Muistaakseni aiemmin, 3G aikaan se oli tota etananopeutta, mutta olen 100% varma että nyt kun se tukee (sen erään kirjeen mukaan) 4Gtä niin on nopeampi. Toi liittymän nimi ei ole se alkuperäinen vaan nykyinen oma.saunalahdesta tarkistettu. Ei se 5G:ssä varmaan toimikaan kun ei ole mainittu niissä kirjeissäkään.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

@Euroguy  Nyt en pysty itsekään ihan suoraan sanomaan mikä siinä se maksiminopeus on mutta jos laittelet meille yksityisviestiä OmaYhteisö-tiimi niin voidaan selvitellä. :) 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Kävin myymälässä kysymässä ja kuulemma “etana” on eli 0,256 Mbit/s. Näyttää siltä että on ns. johtopäätösten aika kohta käsillä. Peruspuhelutkin on kalliit verrattuna muihin mukaanlukien prepaidit ja latausliittymät, niillä etuna lisäksi kk-maksun puuttuminen. Todettakoon satunnaiselle lukijalle että Elisan latausliittymään voi vaihtaa puhelinnumeronsa säilyttäen ainoastaan kilpailijalta, ei Elisan omista liittymistä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Jos tuo nykyinen liittymä ei enää palvele käyttöä ja haluat että katsotaan liittymän sopimuspuolta yhdessä niin laitathan meille @Euroguy yksityisviestiä profiilin @OmaYhteisö-tiimi kautta :blush:

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Itseasiassa laitettu jo tänään aiemmin. Mutta ei mikään suurempi kiire, ettei tartte hosua vastauksen kanssa.