Vastattu

Puhelinnumeroiden myynti

  • 15 May 2020
  • 3 kommenttia
  • 864 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Olen STML ry:n jäsen ja puhelinnumeroni on telemarkkinointikiellossa. Tänään erehdyin vastaamaan puheluu, joka tuli puhelinmyyjältä. Ilmoitin numeroni olevan telemarkkinointikiellossa. Myyjä hiukan ihmetteli kuulemaansa telemarkkinointikiellosta ja kysyi, onko kielto varmasti voimassa koska hän oli saanut numeroni Elisalta. Vastasin kiellon olevan voimassa vuoden loppuun.

Johtopäätöksenä edellisestä on oletettavaa, että Elisa tekee bisnestä myymällä asiakkaiden puhelinnumeroita telemarkkinointikiellosta huolimatta telemarkkinointia harjoittaville yrityksille asiakkaalta lupaa kysymättä.

Kysymykseni on, miten voin estää Elisaa luovuttamasta puhelinnumeroani vasten tahtoani. En halua salata numeroani vaan haluan, että nimeni näkyy henkilölle, jolle soitan. Itse en milloinkaan vastaa puheluun, jos soittajan nimeä ei näy. Näin vältän monia telemarkkinointikieltoa rikkovia puhelinmyyjiä ja näin toimii moni muukin.  

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 15 May 2020, 15:37

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Emme luovuta tietoja koskaan kolmansille osapuolille vaikka asiakas olisikin antanut luvan yhteistyökumppaneidemme mainoksille, vaan hoidamme nuo itse. Vaihtoehtoja kun mietin niin soittaja on toki voinut olla Enialta (?) eli meidän telemarkkinointia harjoittavalta yhtiöltä. Näihin heidän puheluihin kuuluu asiakassuhteiden hoito osaltaan myös eli varmsitaa että jo olemassaolevilla asiakkaillamme on liittymät, palvelut ja laitteet kunnossa. Vaikka nuo sinällään voi mieltää samaan, on tuo kuitenkin eri asia kuin telemarkkinointi minkä SMTL:n nk. “Robinsonin lista” estää.

Elisan tietosuojaperiaatteista löytyy tarkemmin https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/sopimusehdot/ohje/tietosuojaperiaatteet/ sivulta ja mikäli haluat meille (sekä Elisa että Enia) tuon eston voimaan ettei meiltä soitella sulle, niin laitatko meille vaikka viestiä @OmaYhteisö-tiimi’lle niin katsotaan tuo sitä kautta kuntoon :) 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Kiitos vastauksesta. Myyjä edusti jotain energiayhtiötä (yrityksen nimeen liittyi sana energia) ja hän mainitsi saavansa “soittolistat” operaattoreilta, mm. Elisalta.

 

Elisan ja Enian omia informaatiosoittoja minulla ei ole mitään vastaan. Ne ovat osa asiakaspalvelua. Mutta pitäkääpä kuitenkin huoli siitä, että soittajan nimi, siis Elisa tai Enia, näkyy ruudussa. Kuten jo kysymyksessäni mainitsin, en vastaa nimettömiin puheluihin. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Hmm, kuulostaapa kyllä hieman hämärältä :thinking: kuten @Patomiäs mainitsikin niin emme tosiaan luovuta tietoja kolmansille osapuolille varsinkaan tällaiseen markkinointiin vaikka asiakkuudella olisi luvat yhteistyökumppaneiden (tekstari- ja sähköposti)mainoksille. Voit toki vielä vilkaista OmaElisasta sivulta Omat Tiedot > Viestintä että onko edut yhteistyökumppaneilta sallittu vai kielletty (tai voit lisätä asiakasnumerosi OmaYhteisön profiiliin niin voimme tarkistaa asian puolestasi!) mutta tämä asetus koskee tosiaan vain kirjallista mainontaa, ei sitä että muut yritykset saisivat soitella omia etujaan asiakkaillemme. 

Onko numerosi julkinen vai salainen? Jos numero on julkinen ja löydettävissä numerohakutiedusteluista se on voinut päätyä markkinointilistalle sitäkin kautta jolloin numeron yhteydessä näkyy myös tieto millä operaattorilla se parhaillaan on. Jos numeron vaihtaa (veloituksetta) salaiseksi OmaElisassa, numero näkyy yhä kun itse soitat kelle tahansa. Jotta oma numerosi näkyisi tuntemattomana numerona numero pitäisi salata vielä erikseen joko puhelimen omista asetuksista tai aktivoimalla OmaElisassa asetus “numeronäytön esto”. :thumbsup_tone2:

Jos soitto tulee asiakaspalvelustamme se tulee 010-alkuisesta numerosta, soitot Enialta tulevat useimmiten 050-alkuisista numeroista. :blush:  Numerot on reititetty Elisalle.