Vastattu

Puheluerittely

 • 4 March 2016
 • 8 kommenttia
 • 4058 katselukerrat

Saako puheluerittelyn tarpeen vaatiessa yli 6kk:lta?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi matiaas 4 March 2016, 10:15

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Laitahan moderaattorille yksityisviestiä, he varmasti voivat tämän tarkistaa. Ylläpitäjät tunnistat vihreästä käyttäjänimestä.

Muista lisätä myös liittymänumero / asiakasnumero profiilisi tietoihin niin helpottaa heidän työtään 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Meillä on velvollisuus säilyttää teletunnistetietoja kolmen kuukauden ajalta, mutta tarpeen vaatiessa tiedot on saatavilla enintään puolen vuoden ajalta. OmaElisan kautta puheluerittely löytyy kolme viimeistä numeroa peitettynä ja asiakaspalvelun kautta saa perustellun syyn perusteella tarvittaessa myös ns. peittämättömän erittelyn. Näissä asioissa laki on hyvin tarkka, samoin myös asiakaspalvelu. Ihan huvikseen kyseisiä tietoja ei voi tilata.

Vastasinkin jo yksityisviestillä sinulle 
 • ? kuinka toimia, jos haluat jostakin syystä sen yllä mainitun puolen vuoden erittelyn tilata. Hyvä kysymys! :)

  * muokattu ymmärrettävämpään muotoon 🙂
 • Käyttäjätaso 4
  Kunniamerkki +1
  Ööh, kai liittymän käyttäjä saa nuo tiedot ilman mitään muuta "perustetta" kuin "Nyt huvittaa niitä katsella."? Omia tietojaanhan siinä vaan näkee.

  Mikäli omistaja ja käyttäjä ovat kaksi eri henkilöä niin tilanne on toki eri.

  https://yhteiso.elisa.fi/t5/Muut-kysymykset-Elisan/T%C3%A4ydellinen-puheluerittely/m-p/70193#M19504
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  matiaas kirjoitti:
  Meillä on velvollisuus säilyttää teletunnistetietoja kolmen kuukauden ajalta, mutta tarpeen vaatiessa tiedot on saatavilla enintään puolen vuoden ajalta..

   ...

  Vastasinkin jo yksityisviestillä sinulle @Tepsu1 kuinka toimia, jos haluat jostakin syystä sen erittelyn tilata. Hyvä kysymys! :)

  Eikös tämä matiaaksen viesti nyt ole aika ristiriidassa itsensä kanssa..? Aloittaja pyysi puheluhistoriaa yli kuuden kuukauden takaa, ja matiaaksen vastauksen viimeisestä lauseesta voisi päätellä sen onnistuvan, kunhan aloittaja on yhteydessä heihin päin. Kuitenkin saman viestin alussa selkeästi sanotaan, että tiedot on saatavilla enintään puolen vuoden (=6kk) ajalta.

  Onko niitä aloittajan pyytämiä tietoja saatavilla, vai ei? Ihan näin muitakin samaa asiaa miettivien kannalta olisi tähän julkisestikin kiva saada jokin selkeä vastaus.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Korjattu aiempaan viestiin helpommin ymmärrettävään muotoon. ;)
 • Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  Eikö tuohon voi vastata Kylla tai Ei. Alkuperäinen kysymyshän oli yli 6 kk vanhoista tiedoista.

  Eli saanko kesäkuun 2015 puheluerittelyn omistamastani liittymästä?

  A) Kyllä

  😎 Ei
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Meneehän tämä jo vähän jankkaamiseksi, mutta minä en myöskään vielä nyt tässä ole saanut irti kuin hyvin kierteleviä vastauksia. Vaikuttaisi vähän siltä, että ties vaikka matiaas olisi ollut kansanedustaja jossakin edellisessä elämässään ;)

  Minun ymmärrykseni mukaan aloittajan kysymykseen vastaus on nyt viimein siis; Ei, et voi saada puheluhistoriaasi mistään yli kuuden kuukauden takaa. Niitä ei säilytetä niin pitkään. Voit pyytää puolen vuoden puhelutiedot Elisalta, mutta ne löydät myös ihan itse OmaElisastakin.

  Ihme vääntöä..
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Mielestäni matiaas sanoi aika selkeästi, että OmaElisasta saa 3 viimeistä numeroa peitettynä ja erikseen pyytämällä kaikki numerot 6 kuukauden ajalta. Laki säätelee näiden säilytystä ja kuinka kauan niitä täytyy pitää ja kuinka kauan niitä saa säilyttää.

  Jos ei ole tarvetta saada itselleen noita vaan asia kiinnostaa vain akateemiselta kannalta, kannattaa aloittaa lukeminen tästä:

  http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2007/20070158

  Ja kannattaa huomata, että siitä on pitkä matka kun hallituksen esityksestä tulee lopullinen laki, joten älkää olettako että kaikki juonikuviot olisi paljastettu ensimmäisessä kappaleessa. Täytyy seurata koko matka lopulliseen lakiin asti.