Kysymys

Puhelut eivät aina tule perille

  • 2 joulukuu 2008
  • 17 kommenttia
  • 3242 katselukerrat

Ilmeneekö kellään muulla silloin tällöin Saunalahden liittymissä ongelmaa, että puhelut eivät tule perille, vaikka puhelin varmasti on päällä ja verkkoon kytkeytyneenä?

17 kommenttia

3g vai 2g?

3g:ssä "yleisesti" ongelmia vaihdettaessa 2g:hen. Itse kyllästyin tähän verkosta putoamiseen ja pidän 2g:ssä.

tiesi sitä kun siirryttiin 2g:hen ja alkoi tekstiviestejä satelee.
Ihan 2G on kysymyksessä. Alkusyksystä soitin Saunalahden tekniselle puolelle: siellä kyseltiin ajankohtia, jolloin puhelut eivät ole tulleet puhelimeen. Pystyin antamaankin yhden tapauksen tiedot tarkasti. Väitettiin, että vika on puhelimessa. Käytin puhelinta huollossa, jossa siihen asennettiin uusi ohjelmisto ja testattiin toiminta. Testitulosten mukaan puhelin on kunnossa. Ongelma kuitenkin esiintyy edelleen silloin tällöin, ilmeisesti melko useinkin, koska puhelinliikenteeni on hyvin vähäistä ja kuitenkin soittajat raportoivat muutaman viikon välein, ettei puhelimeen ole saatu yhteyttä. Ja nämä tilanteet sattuvat silloin, kun puhelin on hyvässä kentässä ja pitäisi olla toimintavalmiina. Muistelen, että täällä olisi joskus mainittu vastaavanlaisista ongelmista.
jos sinulla on toinen puhelin niin testaa sillä ja jos sama esiintyy niin vika tikettiä Saunalahdelle.
oliko tuo ongelma muuten tietyssä paikassa vai ihan missä vaan?

toisaalta voit sanoa,että puhelimesi on huollettu joten vikaa ei voi olla puhelimessa enää.

itselläni on käytössä vastaajaan siirto kun ei verkkoyhteyttä. Eli jos tipahtaa verkosta niin näen ainakin ajan koska joku yrittänyt soittaa koska ei tule pahemmin oltua paikoissa jossa verkko yhteys on muutenkin huono.

tämä on huono juttu jos 2g verkko takkuaa näin kun 3g:tä pyritään parantamaan. Saisivat ensin rakennettua 2g:n kuntoon:)
Täällä on sama ongelma, että kenttiä ei ole ja puhelut eivät mene perille. Puhelin on aika uusi, ja kokeilin juuri toisella puhelimella, eikä onnaa.
Mieheni kokeili omalla kortillaan minun puhelinta ja se toimi moitteettomasti. Eilen illalla alkoi tämä puheluiden pätkiminen, ja jatkunut tämän päivän.

Missä vika, mur?  >:(  ???
onko kyseessä sama paikkakunta vai täysin eri lääni?
Minun tapauksessani en koskaan ole huomannut, ettei kenttää olisi ja lähtevät puhelut onnistuvat kyllä. Mutta minulle päin soittoa yrittävät valittelevat välillä, että yhteyttä ei saatu. Ja ongelmaa on esiintynyt ainakin kahdella eri paikkakunnalla, välimatkaa 60 kilometriä. Ja koska minulle todellakin tulee puheluja harvakseltaan, ehkä viitisen kertaa viikossa  ja valituksia muutaman viikon välein, luulen, että luurini on poissa pelistä usein silloinkin, kun soittoja ei tule.
Käyttäjätaso 5
Mulla on ollut soitonsiirto työpuhelimeen, kun verkkoyhteyttä ei ole. Viime viikolla 27.11. 18:28 tuli puhelu, joka ei soinut omassa puhelimessani, vaan siirtyi suoraan työnumerooni. Puhelin oli "täydessä kentässä" 3G-verkossa, kotona sängynreunalla, eli ei mitenkään omituisessa paikassa. Joskus aiemmin, ehkä 21.10. puhelu siirtyi vastaavalla tavalla, mutta olin autolla liikenteessä ja puhelin takuuvarmasti verkossa - uskoakseni 3G:ssä alueesta johtuen. Muutin soitonsiirron vastaajaan, niin tiedän ainakin jonkun tavoitelleen, kun työpuhelin ei ole aina mukana.
Olipa ylläri tässä eräänä päivänä, kun multisim2 soi, mutta pääpuhelin olikin hiljaa. En tiedä oliko kyseessä satunnainen tapaus kotona, koska verkot edelleen katoaa satunnaisesti kotiosoitteessani vai onko oikeasti kyseessä yleinen vika? niin ja kerran puhelu on mennyt suoraan vastaajaan ilman, että kumpikaan puhelin on soinut! (pääpuhelin on 3G ja ms2 toimii vain 2g). Soiton siirrot on vain vastaajaan.

onko kyseessä sama paikkakunta vai täysin eri lääni?


Täysin sama paikkakunta enkä ole kulkenut pahemmin kuin koulu-kotiväliä joka on sen pari kilsaa, Treella asun ja ennen on hyvin toiminut verkko ja puhelin, mutta nyt sitten maanantai-iltana tämä alkoi, että en saanut ensin soitettua kenellekään kun valitti yhteysvirhettä, odotin puolisen tuntia ja sen jälkeen sain kerran soitettua, mutta sitten tämän jälkeen kukaan ei saa soitettua minulle enkä minä kenellekään. Viestit menevät kyllä perille, mutta puhelut ei. Jos joku yrittää minulle soittaa, sanotaan vain että puhelimeen ei saada yhteyttä.
Eilen illalla sain kerran menemään puhelun lävitse, mutta on se kumma kun pitää yrittää ylitse kymmenen kertaa kokeilla että saa yhden puhelun lävitse.

Ymmärtäisin jos kyseessä olisi jokin muutos/korjaustyö, mutta olisi se mukava jos vaikka Saunalahden sivuille näistä ilmoitettaisiin, tai sitten olen ollut niin sokea etten ole huomannut.  ;D  ::)
Mulla ja työkaverilla on joskus ollut vastaavaa onkelmaa Nokian N80:n kanssa. Siinä ongelma oli joku sisäinen virransäästöominaisuus, jossa rakennuksen sisäpeitossa siirtymällä talon toisesta reunasta toiseen tukiasema vaihtui, mutta N80 ei virransäästön nimissä katsonut tarpeelliseksi päivittää sijainnin vaihdosta tukiasemalle.

Ko ominaisuutta ei saanut kytkettyä pois, mutta ongelma hävisi, kun aikanaan tuli se kai ainoa perus N80:een tullut softapäivitys.
En usko että ainakaan minulla on kyse virransäästöasetuksesta, koska tätä ei ole ennen ilmennyt tätä ongelmaa missään paikassa.

Mutta tänään taas aamusta kentät katoilivat ja ei pystynyt soittamaan, mutta nyt päivän aikana kentät on pysyneet ja on pystynyt
soittamaan viimeinkin. Uskoisin siis että ovat tehneet jotain 3G-säätöjä verkossa ja sen sellaista saunalahden/Elisan puolella.

Mutta kiitos kaikille vastanneille ainakin minun puolesta, toivottavasti nyt ongelma olisi häipynyt että äitimuori pääsee soittelemaan tännepäin. ;D  😉
Käyttäjätaso 5
Meni äsken puhelu suoraan vastaajaan. Viestin merkkiääni ei ehtinyt vielä piipittää kokonaan, kun puhelin jo soi. Soittaja oli sama kuin vastaajaan päätynyt soittajakin. Puhelin ilmeisesti vaihteli 2G:n ja 3G:n välillä. Harmittaa muutaman sentin kulu soittaa vastaajaan ja vain kuunnella, että soittajan numero on sama kuin juuri soittaneella henkilöllä. Ilmoitusviestin saisi käsittääkseni pois käytöstä, mutta sitä en kuitenkaan halua, koska palvelu on hyvä pienin varauksin. Palstalta on ilmeisesti siivouksen yhteydessä hävinnyt ketju vastaajan kehittämisestä. Ketjussa mainittiin muun muassa toive soittajatiedon välittymisestä ilmoitustekstiviestissä. Tällöin ei tarvitsisi soittaa vastaajanumeroon tarkistaakseen soittajan numeroa ja pyyhkiäkseen soittotietoa. Numero voisi tallentua vastaajaan vain, kun sinne joku jättää viestin. Muutoin tekstiviesti-ilmoitus ajaisi asian paljon helpommin.

Ilmeneekö kellään muulla silloin tällöin Saunalahden liittymissä ongelmaa, että puhelut eivät tule perille, vaikka puhelin varmasti on päällä ja verkkoon kytkeytyneenä?


Samaa ongelmaa on ollut minulla jo puolisen vuotta, viimeksi tänään. Eikä vain minulla vaan avomiehelläni, siskollani ja äidilläni. Kaikilla Saunalahden liittymät. Yrittäessä soittaa kuuluu vain "valitsemaanne numeroon  ei juuri nyt saada yhteyttä". Tämä siis vaikka vastaanottajan puhelin päällä ja hyvälläkin verkkoalueella (=täydet palkit). Tätä ongelmaa on ilmennyt useilla paikkakunnilla eri kellonaikoina.

Pahin tapaus oli kesällä kun sekä minä että siskoni yritimme saada äitiä kiinni hänen kahdesta eri liittymästään mutta joka kerta sama juttu, ei yhteyttä. Minä olin Tampereella, siskoni Lahdessa ja äiti jossakin kolmannella paikkakunnalla. Soitimme neljännelle ihmiselle joka oli aivan äidin vieressä ja häneen saimme kuitenkin yhteyden.

En ole mitään muuta yhtenäistä tekijää keksinyt kuin Saunalahden liittymä, sillä puhelimia on meillä (ja ystävilläni jotka eivät minuun ole saanut yhteyttä) ainakin 2 eri merkkiä ja useita eri malleja, samoin ystävilläni jotka eivät minuun ole saanut yhteyttä on eri operaattoreiden liittymiä. En käytä 3g juttuja ollenkaan.
Käyttäjätaso 1
Täällä pohjoisessa tulee silloin tällöin puheluita jotka menee suoraan vastaajaan ja en tiedä miksi... Laite on täydessä 3g kentässä ongelman sattuessa.
Rupesin kiinnittämään tähän asiaan erityistä huomiota syksyllä, kun kaveriltani oli lipsahtanut kirves peukaloon ja olisi pyytänyt minulta apua mutta ei saanut puhelimeeni yhteyttä. Tieto onneksi tuli toista kautta eikä haaveri ollut hengenvaarallinen. Mutta Saunalahden luotettavuus operaattorina rupesi arveluttamaan tuolloin.
Tuo ei kyllä ole mitenkään "vain saunalahti" ongelma, tuossa päivittäin jollain on töissä sama ongelma, ja meillä on sonera käytössä töissä, täysi kenttä, eli ei ole vika siinä.
Itsellä sauniksen liiittymissä ei ole, yhtä poikkeusta lukuunottamatta, esiintynyt tuota ongelmaa kuin viimeksi joku kolme vuotta sitten.

Olen jostain lukenut että tuo ongelma on pahin juuri 3G-verkossa, tarkaa syytä en enää muista, mutta joku juttu siinä oli...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Olen jostain lukenut että tuo ongelma on pahin juuri 3G-verkossa, tarkaa syytä en enää muista, mutta joku juttu siinä oli...


Tuossa 3G-verkon suhteen on yksi jutska ainakin se, että kun verkko on 2G-verkkoon verrattuna heikompi, joissakin/useissa(?) puhelimissa tuo aiheuttaa ns pätkimistä. Seuraa siis siitä, että namä puhelimet hakevat ensi sijaisesti 3G-verkkoa vaikka se olisi heikompi kuin 2G-verkko. Toisissa päätelaitteissa tuo taas on niin, että valitaan ensisijaisesti voimakkaampi verkko.

Osallistu keskusteluun