Kysymys

Roaming uudistus voi nostaa hintoja

  • 1 heinäkuu 2015
  • 0 kommenttia
  • 655 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kun roaming maksut poistuvat Euroopassa tulevaisuudessa, voi taas kotimaan hinnat valitettavasti nousta. Mielestäni dataliittymien hintataso voisi säilyä, jos kk-maksuun sisältyisi datasiirto vain kotimaassa. Ulkomaan käyttöä voisi ostaa pakettina. Toki kun se ei saisi maksaa enempää kuin kotimaankaan data, on tilanne aika hankala. EU:ssa ei olla todellakaan ajateltu asiaa loppuunasti. Ongelmahan korjaantuisi, jos se koskisi vain käytönmukaan veloitettavia liittymiä.

Olisiko tulevaisuus sitten sellainen,että olisi halvempia kotimaanliittymiä, jotka eivät sitten enää toimisi ulkomailla, koska pitää välttää rikkomasta EU direktiiviä. EU jotenkin tekee kuluttajan elämän vain hankalammaksi. Muutenhan tuo roaming maksujen poisto on ihan positiivinen asia noin yleisesti, ellei sitten hinnat pomppaa pilviin. Operaattoreiden väliset sopimuksetkin pitäisi sitten tuoda sääntelyn piiriin.

Nykyään tuskin kukaan näitä mobiilidata liittymiä ulkomailla edes käyttää. Liekö useimmissa myös datasiirto estetty ulkomailla.

Nämä EU:n aiemmat roaming hintojen laskut olisi nekin riittäneet jo sellaisenaan.

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun