Vastattu

Ruotsissa mobiilinetti hidas

  • 9 July 2019
  • 4 kommenttia
  • 1739 katselukerrat

Yritysliittymäni mobiilinetti oli/on hidas Tukholmassa. Elisa käyttää ruotsin Telia-verkkoa ja pikkukuvake e (eli edge 2.5g) oli kokoajan käytössä. Eli ei siirtynyt 3g tai 4g. Liittymäni kuitenkin sisältää Pohjoismaat rajaton netti. Puhelin on OnePlus 6t, ostettu elisalta. Uudelleenkäynnistin, suljin mobiilidatan ja sekä testasin flight mode togglettausta ilman tuloksia. Puhelin on roaming tilassa (aina). Mistä voi johtua? Kesäkuussa kävin Norjassa milloin se toimi ihan hyvin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Porkkana 9 July 2019, 17:24

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17
Telian roaming verkko tarjoaa vain 2G:tä. Manuaalisella verkonhaulla ruotsissa löytää kolme muuta operaattoria, joilla kaikilla on tarjolla myös 3G ja 4G. Jolloin toimii vähän nopsemmin...

Telia on se ainoa poikkeus. Sitä ei kannata käyttää

Perussääntönä kaikkiin muihinkin roamingongelmiin, jos se automaattinen verkonvalinta tarjoilee soopaa tai ei mitään, tehkää manuaalinen verkonhaku ja kokeilkaa muita operaattoreita siellä kohdemaassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Itse olin Ruotsissa ja minulla DNA-liittymä, niin 4G toimi loistavasti. Toki nopeus oli 1M. En muista mikä operaattori oli, kun luki DNA 4G - Verkkovierailu. Miksi sekin tieto piilotetaan?

Sen tiedän, että Telian liittymä, jollainen on työliittymäni ilmaisena, toimii Batiassa ja Pohjolassa Telian verkossa 4G-laadulla. Telian liittymässäni ei ole rajoituksia missään, paitsi nopeusleikkuri kympissä. LIsäksi saa soittaa ulkomaanpuheluita ekstraedullisesti.

Nyt soi Deetox - One Life (Radio Edit).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17
En tiedä minkälainen sopimus DNA:lla on Telian kanssa roamingista ruotsissa, mutta meillä Elisassa se nyt on vain se 2G. Nopeampaa saa kun manuaalisesti vaihtaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
En tiedä minkälainen sopimus DNA:lla on Telian kanssa roamingista ruotsissa, mutta meillä Elisassa se nyt on vain se 2G. Nopeampaa saa kun manuaalisesti vaihtaa.
Ruotsissa DNA:lla sopimukset ainoastaan Tele2 ja 3 kanssa.

Telian kanssa ei näytä olevan sopimusta. Telia toki Telian verkkoa käyttää. Tele2 ja 3 Ruotsissa ovat 4G-kyvykkäitä. Kun saan Elisan liittymän tammikuussa tulille, on hienoa kuulla, että 4G-sopimuksia löytyy sieltä. Olisihan se tyhmää jotain 3G-verkostoa käyttää tänä päivänä.

Nyt soi Electric Vibes - Till The Day Comes (Radio Edit).