Satunnainen ulkomaankäyttö

  • 7 helmikuu 2018
  • 6 kommenttia
  • 315 katselukerrat

Osaisiko joku neuvoa, viikon matka EU maahan, kumpi kannattaa? vaihtaa liittymä tyyppi 10/15 mt datan sisältämään liittymään vai saldorajoitus 60 euroa? Vai sisältääkö tuo saldorajoitus myös puheluita ja tekstareita eikä pelkästään dataa? Tosin datan käyttö on se mistä eniten tarve ja ehkä muutama lyhyt puhelu Suomeen ja paikan päällä toiseen suomalaiseen liittymään.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Se on datavartija eli se koskee pelkkää dataa. Tuo viittaamasi 60e rajoitus siis. 🙂

Kyllä itse suosittelen päivittämään liittymätyypin, etenkin jos käyttöä on enemmän. Liittymätyypin voi sitten aina vaihtaa sopivampaan kun palaa, jos näin haluaa.
Muta liittymätyypin vaihtohan aina maksaa......
Käyttäjätaso 7
Muta liittymätyypin vaihtohan aina maksaa......

Asiakaspalvelussa se liittymätyypin vaihto maksaa , mutta käsittääkseni sen voi tehdä ilmaiseksi Oma Elisassa itsepalveluna.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jos vaihtaa ns. parempaan liittymätyyppiin ei sen vaihto maksa myöskään asiakaspalvelussa. Toki kk-maksu voi nousta (tai jopa laskea), riippuen ihan siitä omasta nykyisestä liittymätyypistä.

Ja sitten jos haluaa reissun jälkeen vaihtaa pois niin sekin onnistuu maksutta 6kk välein OmaElisassa. Tuota useammin 5e/vaihto.
Käyttäjätaso 5
Soita Whatsapp:llä tai jollain muulla pikaviestintäsovelluksella niin sillo soittaminen ei maksa mitään. Ei kannata maksaa roaming maksua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Whatsapp käyttää internet-yhteyttä ja mikäli käyttämäsi internet-yhteys on maksullinen, kyllä Whatsapp-puheluillekin tulee hintaa. Tämä kannattaa pitää mielessä ulkomailla, missä matkapuhelimen internet-yhteyden käytöstä tulee lisäkuluja.

Toki, mikäli vaikka hotellihuoneen hintaan sisältyy maksuton langaton lähiverkkoyhteys, niin sitä käyttämällä pääsee rupattelemaan Whatsapp:lla "ilmaiseksi", miinus hotellihuoneen hinta.

Osallistu keskusteluun