Kysymys

Saunalahden UMA-tuella eroon roaming -maksuista

  • 9 syyskuu 2006
  • 99 kommenttia
  • 6570 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

99 kommenttia

Käyttäjätaso 1

Olihan sitä tietoa nettisivuilla, oli vaan niin hyvin jemmassa, etten heti huomannu.

...eipä ollut vielä silloin kun edellisen viestisi kirjoitit.
No niin, minulla sattuu olemaan pari ylimääräistä nokian 6136-puhelinta.

Miten saan ne toimimaan Saunalahden UMA-puhelimina?

Miten muutan tyttäreni tekstari-liittymän UMA-liittymäksi?

Kysymys, jos minulla sattuu olemaan liittymässä dataetu, se 10 tai jotain kuussa maksava, ja käytän siinä UMA-puhelinta, nettiä tietokoneen ja puhelimen yhteistyönä, niin miten voin sillä samalla UMA- puhelimella tällöin soittaa UMA-puheluita, se 6136 on koko ajan joko edge- tai gprs-verkossa ja muuta laajakaistaa tms. ei ole?

Terv. Pietari

Jos on Sauniksen 3G-paketti niin voiko käyttää UMA:a. Ja mitä tämä mahdollisesti edellyttää?

Saunalahti UMA -palvelun käyttäminen edellyttää UMA-tuella varustettua puhelinta.
/ panu.

Onko UMA käytössä kaikissa liittymätyypeissä, vai vain yhdessä UMA-liittymässä?
Jos on, onko sitten kaikissa liittymissä uma-puhelut ilmaisia samoilla ehdoilla?
Onko UMA käytössä kaikissa liittymätyypeissä, vai vain yhdessä UMA-liittymässä?


Kyllä.

Jos on, onko sitten kaikissa liittymissä uma-puhelut ilmaisia samoilla ehdoilla?


Hinnoittelu on liittymätyyppikohtaista, eli muissa liittymissä noudatetaan kyseisen liittymätyypin normaalihinnoittelua.

/ panu.
Kysympä uudestaan:


Onko UMA:lla vaikutusta puhelun hintaan, Suomesta WLAN:in kautta soitettaessa vaikka Irlantilaiseen lanka- tai matkapuhelinnumeroon.
Onko UMA:lla vaikutusta puhelun hintaan, Suomesta WLAN:in kautta soitettaessa vaikka Irlantilaiseen lanka- tai matkapuhelinnumeroon.


Ei ole.

/ Panu.
Koska Nokian 6301 on tulossa valikoimiin?
Vaikutan nykyään aika paljon moskovassa ja moskovan kotiin on asenettu langaton lähiverkko, joten tuo uma juttu sopisi kuin nenä päähän, mutta tuo nykyinen uma puhelin on vain niin kamalan ruma (Nokia 6136 ).

Utelee,

Hamletc
Joo ja Saunalahdella on jo sitten Emoyhtiön tavat, vai ?

"Kiitos yhteydenotostanne,

valitettavasti Uma -palveluun ei voi rekisteröitä Wlanin yli tällä hetkllä. Vika on ollut 14.11.2007 tiedossamme, mutta valitettavasti vikaa ei ole saatu korjattua.

Pahoitteluni "

Luulisi voivan ilmoittaa tuosta jossain, siis ostin ihan turhaan Nokia 6136 kännyn Saunalahdelta, palvelu pelaa jos pelaa ja milloin?

t matti
Käyttäjätaso 2
😠

Ei taida Saunalahtea enää UMA kiinnostaa. Tuntuu hiljaisuus olevan sitä luokkaa, että koko UMA haudataan kohta. Menee ulkomaanliikenteen laskutusprovisiot... Viimeksi kun soitin kysyäkseni UMA-tilannetta, niin tuli vain kuiva ja lyhyt kommentti: "Vaihda liittymää!" Kun yritin kysellä mitä minä sitten teen 6136:llani, niin siihen ei aspasta tullut vastausta - mutta sitäkin kiireempi tuntui tulevan lopettaa puhelu, kun yritin aloittaa kartoittamaan tilannetta ja vaihtoehtoja. Tuntui etteii liki 10 vuoden asiakkuus ole mitään. On elisan tavat tainneet tulla taloon... Ja minäkun tarvitsisin UMAa nimenomaan paikkaamaan Elisan verkon huonoa peittoa.

-entinen Saunisfriikki-

P.S. Tuntui hyvä firma menevän Elisan naimakaupoissa....  😢
Minulle on ihan epäselvää mikä tämä ULA pohjimmiltaan on. Onko se niin, että se muuttaa laitteen SIP vastaanottimeksi vai miten se menee? Onko tämä standari vai joku merkkikohtainen juttu. Ja mikä tuki, tarviiko liittymäkin jonkun tuen? Wikipediassa on jotain pörinää ja tämä GAN on operaattoreiden omaa keksintö. Ei siis mikään standardi ja tosiaan muuttaa laitteen SIPipuhelimeksi. Kaikissa Tuki sille ja tälle. Minusta liikaa käytetään tuota sanaa. Olisi parempi sanoa, että on valmiudet. Ei kyllä kuulosta ollenkaan sellaiselta mitä tulemme käyttämään kymmenen vuoden kuluttua. Miten on?
Sikäli mikäli olen tunnistanut oikein operaattorien haluttomuudesta kysymys. Saunalahti on tässä toiminut ennakkoluulottomasti. UMA tuki löytyy 🙂 Muiden kanssa on vähän niin ja näin. Jos ei löydy kiinnostusta, ei tule puhelimiä. Kun ei ole puhelimia, ei tule kiinnostusta ... Eli näyttää UMA olevan kuolemaan päin.

Itse ratkaisin ulkomailla liikkuessani ongelman näin. Puhelimeen asensin FRing softan ( löytyy usealle puhelimelle ). Siinä on tuki SIP ( myös Saunalahden Nettipuhelin toimii ), Skype, MSN, Google Talk yms. Varsinkin tuo Nettipuhelin on reissussa runsaasti käytössä. Kun olen reissussa, olen lähimmille tuttaville kertonut että soittavat nettipuhelinumeroon. Se on käännetty jos en vastaa kännykkään. 3000min/kk saa siirtää ilmaiseksi, jos on Sauniksen liittymä:)  Nettipuhelimen haitta on siinä, että numero ei ole sama kuin kännykässä.

Tapsa
Hyvä systeemi. Tuotahan se on, että noita virityksiä joutuu kuluttajat tekemään. Itse olen käyttänyt tuota efonican palvelua. Siinä voi käyttää omaa kännykkänumeroa ja soittaa suomalaisiin kännyköihin suht edullisesti ja numero näkyy soittajalle. Siinä on vain kymppi edessä joka on siis IP aluekoodina tässä. Siinä on mahdollisuus soittaa verkkoon päinkin, mutta se on vain jenkeiissä tällä hetkellä käytössä. Kun tuo tulee laajemmin saataville niin se poistaa tuon UMA:n tarpeen. Ei tarvi etsiä LAN kenttiä. Pitää tutkia vähän tuota sinun käyttämää koodia. Voip olla hyväkin. Tuo efonica ei aina kuulu jenkkeihin. Ja muutenkin aika kökkö koodi mikä tulee koneelle. Mutta tuo UMA tosiaan näyttäisi jäävän marginaaliin, tai mistäs sitä tietää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Onko se niin, että se muuttaa laitteen SIP vastaanottimeksi vai miten se menee?


Ei. UMA ja SIP ovat kaksi täysin eri järjestelmää.

UMA:ssa matkapuhelimesi voi käyttää perinteisten matkapuhelinverkkojen (GSM ja UMTS) lisäksi internet-yhteyttä sinun ja matkapuhelinoperaattorisi välillä. Suurimmat edut tästä syntyvät ulkomailla, joissa roaminghintojen sijaan voit käyttää matkapuhelintasi oman tai julkisten WLAN-verkkojen kuuluvuusalueilla kotimaantaksoilla + käyttämäsi internet-yhteyden maksu.

Kotimaassakin UMA olisi toimiessaan näppärä ratkaisu jos käytät puhelintasi usein paikassa, jossa matkapuhelinverkolla on huono kuuluvuus mutta nopea internet-yhteys on kuitenkin saatavilla.

Esimerkiksi sopii vaikka bändi, jonka on saanut vuokrattua harjottelutilat kellarista. Matkapuhelinoperaattori tuskin viitsii yhtä kellaribändiä varten tuoda taloon tukiasemaa ja vetää haaroittimella kellariin omaa antennia. Mutta bändin jäsenet saattaisivat hyvinkin hankkia kellariin internet-yhteyden (esim. ADSL tai kaapelimodeemi) ja sen perään WLAN-tukiaseman. Jos UMA toimisi, bändin jäsenten UMA-kännykät kirjautuisivat kellarissa matkapuhelinverkon tukiaseman sijaan bändin omaan WLAN-tukiasemaan ja toimisivat muuten aivan kuten matkapuhelinverkossakin (mukaanlukien tekstiviestit).

Kun UMA on tavallaan matkapuhelimen ja internet-puhelun risteytys, SIP on pelkkä internet-pohjainen järjestelmä. UMA-puhelin käyttää internet-yhteyden puuttuessa perinteistä matkapuhelinverkkoa. SIP-puhelin edellyttää toimiakseen internetyhteyttä. Monet SIP-päätelaitteet ja palveluntarjoajat tarjoavat vain puhepalvelua, vaikka kehittyneemmät SIP-laitteet/ohjelmat osaavat myös chatin ja videopuhelut. Useimmiten videopuhelut toimivat vain saman operaattorin SIP-liittymien välillä. Yhdysliikennettä videopuheluille muihin verkohin (ISDN, UMTS) ei taida tarjota kukaan. GSM-puhelimista tuttua store&forward tekstiviestipalvelua SIP-järjestelmissä ei tietääkseni ole.
Tämä sopis sitten sinne Turun Rappuralli IT taloon, josta oli jotain volinaa aikasemmin. Noniin, nyt on taas hieman selvempi tuo kuvio. Tässä sitten luotetaan siihen, että LANeja on tarjolla julkisilla paikoilla. Tai sitten kotona. Ei oikein hyvä systeemi. Jäämme odottelemaan miten kehittyy. Onko kellään mitään tietoa milloin imaten ultimate kapulat tulevat. Laitoin esi-tilaukseen mutta toimituksesta ei ole mitään tietoa. Lisäski kiinnostais, että jos on ottanut niin onko ottanut ysitonnisen vai kasitonnisen ja miksi? Kiitos ja näkemiin.
Käyttäjätaso 2
;)

Kiitos!
Tosi antoisaa keskustelua ja hyviä vinkkejä sille varalle jos Uma ei ala pelittämään. Sen verran pääsin viime syksynä muutaman UMA:n toimintaviikon aikana sen makuun, että jos UMA vain toimii, niin voin kyllä suositella varsinkin paikoissa / alueilla joissa Ellun verkko pätkii mutta WLAN on kuitenkin käytettävissä. Itse ehdin jo puhelimen lisäksi hankkia 5 hotspot'ia kattamaan pihapiirin ja olin jo vähällä hankkia muutamia wlan-toistimia toisiin rakennuksiin. Idea wlanin hyödyntämisestä gsm:n kanssa toisiaan täydentävinä on tosi hyvä.
Mulla kävi vähän vastaavasti. WLAN huumassa virittelin järkyttävät antenniverkot mökille sisäjohdotuksineen ja kullattuine liitmineen. Ja sitten koko järjestelmä jäi vähälle käytölle. Kun läppärissä on datakortti ja ei siis enää kiinteätä liittymää. NooH.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mitä oikein tarkoitat? Sehän on jo nyt maksullista. UMA-puheluista maksat aina matkapuhelinoperaattorisi taksojen mukaan.

Saunalahdella on yksi liittymätyyppi, jossa hinnoitteluun vaikuttaa soitatko puhelun internetin vai perinteisen matkapuhelinverkon kautta, http://saunalahti.fi/gsm/gsmuma.php ' TARGET='_blank. Muilla Saunalahden liittymätyypeillä hinnoittelu on sama, käytit sitten internettiä tai perinteistä matkapuhelinverkkoa. Poislukien ulkomaat, joissa UMA-puhelin toimii internetissä kotimaanhinnoilla ja perinteisessä matkapuhelinverkossa roaminghinnoilla.

Internettiä käytettäessä UMA-operaattorin hintojen päälle täytyy tietysti laskea myös käytetyn internet-yhteyden maksu.

Mikäli ajattelit soitella puheluita pelkällä internet-yhteyden maksulla, UMA on sinulle aivan väärä palvelu. UMA:ssa matkapuhelinoperaattorisi seisoo vieressäsi käsi ojossa myös silloin kun soitat puheluita internetin kautta. UMA-puhelimella ei myöskään voi soittaa suoraan kaverisi UMA-puhelimeen internetin kautta ilman että välissä seisoo matkapuhelinoperaattorisi, toisin kuin kahdella SIP-puhelimella voi.
Käyttäjätaso 2
:-
Mistäs väite?

UMA-puhelut WLAN-verkosta Saunalahden, Elisan ja Kolumbuksen GSM-liittymiin tai Saunalahden Nettipuhelin-liittymiin  0,00 /min
3000 min/kk

Lähde:
http://saunalahti.fi/gsm/gsmuma.php
18.1.2008
UMA-palvelu on ollut vian vuoksi poissa käytöstä nyt yli KAKSI kuukautta. Tuen mukaan ei ole edes tietoa koska saadaan kuntoon. Mutta palvelua myydään edelleenkin, eikä kerrota toimimattomuudesta.

Ostinko turhaan UMA-puhelimeni joulukuussa?

matti
Kyllä.
Käyttäjätaso 2
Kyllä se UMA nyt tuntuu pelittävän. Pieniä häikkiä välilä, mutta nyt viimeiseltään ihan vakaa. Ja ulkomaille lähtiessä ihan varteenotettava vaihtoehto!! Ainakin minä hankkisin (jos ei jo olisi hankittuna).  😉
Onkos tämä UMA kokonaan maan alle kaivettu? ilmeisesti.
Ilmeisesti myynti on lopetettu, mutta toimii kuitenkin.

Toimii hyvin, mutta 6136-kännyn akun syö tuo wlan pika pikaa. Pidän päällä Espanjassa ollessani muutaman tunnin päivässä.

matti
Saunalahti UMA -palvelun käyttö ei ole mahdollista 24.08.09 jälkeen.

Osallistu keskusteluun