Kysymys

Saunalahti 4G

 • 30 heinäkuu 2014
 • 13 kommenttia
 • 2511 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Miksi saunalahden 4G puhelin Huawei G6 puhelin ei pysy verkossa, soittoyrityksiin tulee ilmoitus, että puhelimeen ei nyt saa yhteyttä.

Naapurilla on Telia Soneran liittymä ja se toimii moitteetta. Liittymän huonosta toimivuudesta olen ollut yhteydessä lukemattomia kertoja asiakaspalveluun, mutta tuloksia ei näy.

13 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Tarkistin ongelmasi ja löysinkin että asiasta oli tehty aiemmin häiriöilmoitus. Oli korjaaja todennut ettei tukiasemiin ole mitään vikaa tullut. Meille ei myöskään ole tullut alueelta muita ilmoituksia ongelmista. Vaikuttaa siltä että asuntoon on muodostunut osittaista katvetta. Katveen tai heikentyneen kuuluvuuden parantumisessa voi kestää aikaa. Alueelle ei ole suoranaista kuuluvuusparannusta merkattu tulevaksi kuukausiin, mutta uutta 4G-tekniikkaa tuodaan läheiseen tukiasemaan tässä kuussa tai ensi kuun puolella ja se voi teoriassa helpottaa tilannetta myös puheverkkoonkin.

  Tuollainen ilmoitus soittajalle saattaa joskus tulla myös kun vastaanottajan kännykkä vaihtaa verkkoa esim. 3G->2G ja silloin hetkellisesti kännykkä ei ole normaalisti verkossa. Tätä ei välttämättä itse puhelimesta huomaa edes helpolla.
 • Käyttäjätaso 1
  Ongelma koskee lähinnä perheemme 4g puhelinta jolla ei voi valita verkkoa. Pienemmät ongelmat on puhelimessa joka käyttää 3g verkkoa.

  Tilanne on vaikea koska puhelimeen ei voi luottaa, minulla on toisessa puhelimessa Soneran verkkoa käyttävä liittymä ja siinä ei ole ongelmia, näyttää aina täyttä kenttää. 

  Ei ongelma ole yksin meidän, naapuri vaihtoi operaattoria Saunalahdesta toiseen ongelmien poistamiseksi.

  Ihmettelen miksi soneran verkkoa käyttävä toimii, muttei elisan verkko???
  Käyttäjätaso 2
  Lumioilla samaa vaivaa, jos puhelin on 4G tilassa niin niihin ei ajoittain saa yhteyttä eivätkä viestit mene perille. Yhteystilan vaihto 3geehen poistaa ongelman. 4G ei siirrä muuta kuin dataa ja puhelimen pitää "tippua" joko 3 tai 2G verkkoon puhelua ja viestejä varten. Liekkö enemmän laite kuin operaattorivika/ominaisuus?
  Käyttäjätaso 5
  jusejuse kirjoitti:
  Lumioilla samaa vaivaa, jos puhelin on 4G tilassa niin niihin ei ajoittain saa yhteyttä eivätkä viestit mene perille. Yhteystilan vaihto 3geehen poistaa ongelman. 4G ei siirrä muuta kuin dataa ja puhelimen pitää "tippua" joko 3 tai 2G verkkoon puhelua ja viestejä varten. Liekkö enemmän laite kuin operaattorivika/ominaisuus?

  Itsellä on Lumia 920 ja Soneran liittymä 4G:llä siinä.

  Melko varmasti sanoisin että tekstiviestit tulevat ja lähetevät 4G verkossakin, mutta puheluiden ajaksi hypätään joko 3G tai 2G verkkoon, kumpi vain sattuu kuulumaan.

  Varsinkin alkuaikoina itsellä oli useinkin ongelmana ettei puhelut tulleet läpi, mutta tällöin soittaja ei kuullut "valitsemaanne numeroon ei saada yhteyttä" vaan puhelu hälytti normaalisti, mutta puhelin vain pysyi 4G verkossa eikä siis soinut. Verkon valinta oli puhelimessa toki automaatilla.

  Nykyään en ole ongelmaan enää törmännyt.
  Käyttäjätaso 2
  Meillä kuuluu soittaessa "puhelimeen ei juuri nyt saada yhteyttä" luuri ei tietenkään pirise ja siinä napottaa se 4G täysillä tolpilla, ongelma on ajoittainen ja tekstiviestien osalta 4G tilassa viestit tulevat joskus pitkällä viiveellä, jopa tuntia myöhemmin. Puhelua on tullut testattua soittamalla samassa tilassa olevaan toiseen puhelimeen jolloin asian on voinut todeta toisen puhelimen näytöltä heti. Useimmiten puhelimet ovat tästä syystä max 3G asetuksella, ainakaan meidän lumioissa ole muita kuin 2G, 3G ja 4G asetukset joista se 4G lienee se "automaatti"
  Käyttäjätaso 1
  Edelleenkin on tilanne, että  puhelimet putoaa verkosta, eilen ei päässyt 4G puhelimeen ja tänään oli vuorossa 3G verkkoa käyttävä puhelin. Lievästi sanottuna harmittaa...:smileyhuh:
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Ymmärrettävää kyllä että harmittaa. En oikein muuta keksi kuin että on vain puutteellinen verkko meillä siinä kotosalla tällä hetkellä. Ensi kuussa tosiaan muutoksia tulee. Sitä ennen ei oikein uskalla mitään parantumista luvata.
 • Käyttäjätaso 4
  Kunniamerkki
  Pälkäneellä on alkanut öisin(yövuorossa töissä) tuo 4G jäätymään totaalisesti.kenttää puhelin näyttää koko ajan normaalit 3-4 pykälää mutta kumpaankaan suuntaa ei ole bittiäkään liikennettä.saattaa kestää muutamasta minuutista puoleentuntiin.ei loikkaa edes 3g puolelle.lieneeköhän puhelimessa vai tekeekö 4g verkko jotain buutteja öisin.puhelin lg g2 pari kuukautta vanha.
  Käyttäjätaso 3
 • Kurkkasin tilannettasi ja tuosta olikin vikailmoitusta aiemmin tehty. Tulos oli ettei verkosta löytynyt vikaa. Oletko kokeillut liittymää toisella laitteella? Toinen voisi olla että pakotat 4G:lle.
 • Käyttäjätaso 4
  Kunniamerkki
  nyt 2 yötä mennyt häiriöittä.itse en tuosta tökkimisestä ole nyt vikailmoo tehny,varmaankin joku muu.muutama viikko sitten tein ilmotuksen kun 4g kenttä häipyi kokonaan tuon tietyn maston ympäriltä,ja tein sen vielä keskellä yötä kun vika oli päällä.no yllättäen vikaa ei ole ollut vaikka masto mykkänä kello 02-06 välisellä ajalla,ja sitten meenkin jo nukkumaan ja kun herää,vehkeet toimii.silti ei ole vikaa eikä kukaan tunnusta että olisi ollutkaan,kai niistä jokin logi jää mitä masto puuhailee että vois ihmisille vastata että vikaa oli ja se on korjattu.ketuttaa kun aina tulee että vikaa ei ole ollutkaan.

  niin sen verran vielä että kotona tuota 4g yhteyden jäätymistä ei ole koskaan ollu ja ollaan toisen maston alueella,se laittais vähän operaattori suuntaan tätä vikaa.täytyykin koettaa soittaa jonnekin keskellä yötä kun seuraavan kerran jäätyy,jos ei muualle niin vikailmo numeroon.
  Käyttäjätaso 1
  Itsellä ollut myös tätä samanlaista ongelmaa että välillä verkko katoaa kokonaan ja sitten toisaalta pompitaan edes takaisin yhteystyyppien välillä?

  Olen tehnyt ilmoituksia tästä nyt muutaman kerran.

  Olis vaan mukava käyttää kotona puhelinta muutenkin ilman wlanin tukea esim ukkosen aikaa kun modeemi on irti seinästä niin puhelimella ei voi tehdä mitään. Ja esim puhelut ei tule aina perille asti...
  Itsellä Samsung Galaxy S4, vaihdoin 5.8. 4G-liittymään (aiemmin oli Megareilu 3G) ja sen jälkeen on ollut paljon ongelmia yhteyden kanssa. SMS-viestit tulee joskus useiden tuntien viiveellä, ja minuun ei kuulemma ole saanut yhteyttä soittamallakaan vaikka oma puhelimeni näyttää koko ajan, että yhteys verkkoon olisi.

  Nyt on puhelimesta pakotettuna 2G tai 3G, täytyy toivoa että paranee tuolla. Jos ongelmat tosiaan johtuneet 4G:stä niin edessä liittymän vaihto takaisin 3G:ksi. Netti on kyllä toiminut tosi hyvin ja täällä korvessakin saanut 40M nopeuksia, mutta tärkeämpää se olis puheliittymässä että on tavoitettavissa.
  Käyttäjätaso 4
  Megareilun kanssa minullakin toimi hyvin. Nykyinen 4g huoleton taitaa olla ihan paska.

  Osallistu keskusteluun