Vastattu

Saunalahti Huoleton Premium -liittymä

  • 10 May 2019
  • 4 kommenttia
  • 13813 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +10
Olenko ymmärtänyt oikein, että voin soittaa Espanjasta Suomeen esim. äidilleni ja nämä puhelut sisältyvät liittymän kuukausihintaan? Entä jos soitan Espanjasta Hollantiin, kuuluvatko nekin puhelut kuukausihintaan? Sen sijaan jos soitan Suomesta Hollantiin, puhelut eivät kuulu kuukausihintaan. Olenko ymmärtänyt asian oikein?
Mitä eroa on Saunalahti Huoleton Premium ja Saunalahti Huoleton Premium 150M -liittymillä? Sieltä ei löydy enää Saunalahti Huoleton Premium -liittymää, mikä minulla on.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jniiranen 10 May 2019, 22:07

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16
Puheluhinnat ulkomailla löytyvät täältä:

https://elisa.fi/puheliittymat/kaytto-ulkomailla/

Nykysysteemin mukaan on halvempaa soittaa ulkomailla kuin kotimaasta ulkomaiseen numeroon.

https://elisa.fi/puheliittymat/puhelut-ulkomaille/

Soittohinnat ulkomaille saattavat muuttua hieman 15.5. 2019.

https://yle.fi/uutiset/3-10775483 (mainittuihin hintoihin pitää lisätä ALV)

EU-tiedotusta hinnoittelusta:

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_fi.htm

Nykyhinnoilla pakettien ulkopuolisiin numeroihin Suomesta esim. hollantilaiseen älykännynumeroon on halvinta soittaa Telegram/Signal/Facetime/WhatsApp/Skype -datapuhelu.
--

Noista liittymätyyppien eroista tietää parhaiten oraakkeli, jos sekään vastaa.

Osassa uudestaan nimetyistä laskutustyypeistä liittymään sisältyy yleensä X-määrä EU-dataa, jota vanhassa tarjousliittymässä ei yleensä ole. Datakäyttö EU-alueella ei enää ole kallista netin peruskäytössä, kunhan ei katso tunteja elokuvia/youtubea mobiilidatalla.

Ensin mainitsemassasi liittymän datanopeus lienee rajoitettu 50 Mbit/s, kun taas toisessa nopeusleikkuri iskee 150 Mbit/s kohdalla. Palveluntarjoajan liittymäehdoissa mainitaan kuitenkin, että he pyrkivät takaamaan vähintään 5 Mbit/s nopeuden neljän tunnin aikajaksolla tarkasteltuna, joten pelkän yksittäisen matkaviestimen käyttäjä harvoin hyötyy superhypernopeuksista, ellei siirrä jatkuvasti suuria tiedostoja.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13
Kyllä olet ymmärtänyt oikein. Espanjasta soitto Suomeen Saunalahti Huoleton Premium -liittymällä on ilmaista (normaalit puhelinnumerot kännykkä/lankanumero). Espanjasta Hollantiin soittaminen on myös ilmaista tuolla liittymällä. Kyllä, jos soitat Suomesta Hollantiin, puhelut eivät kuulu kuukausihintaan. OmaElisasta näet Saunalahti Huoleton Premium -liittymän ominaisuudet, jos en väärin muista siinä oli 100Mbit/s max nopeus ja 10 Gt/kk EU-dataa. OmaElisassa "Sopimus" -välilehdeltä kohdasta "Liittymätyyppi" alapuolelta "liittymän ominaisuudet" näkee tiedot, sitten voit vertailla näitä liittymiä. Saunalahti 4G-liittymät tukevat WiFi-puheluita.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16
Tarkennusta edelliseen: ulkomaanpuheluita Suomesta kännykällään voi soittaa monen eri palveluntarjoajan kautta. Elisa on vain yksi vaihtoehto monien joukossa. EU- ja ETA-maiden tuleva hintakatto koskee kaikkia alueen toimijoita.

Elisan kuluttaja-asiakkaiden liittymistä soitetut ulkomaanpuhelut EU- ja ETA-maiden numeroihin maksavat 0,2356 €/min (sis. pvm/mpm) 15.5.2019 alkaen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Suomessa liittymät vaihtuvat niin tiuhaan, etten edes itse pysy perässä niissä. Jatkuvasti vanhoja lopetetaan ja uusia avataan. Elisalla kaikki on niin huoletonta tai tarkkaa. DNA:lla sama vika. Samantapaisia liittymiä liuta. Tutuilla pakkovaihdettiin DNA Veppi 4G Perus liittymään DNA Veppi 4G Plus, vaikka tuollaista liittymää ei edes löydy mistään hinnastosta. Hermothan tässä palaa eikä tiedä mitä maksaa tuossa esim. tekstiviesti. En yhtään ihmettele, että Elisalla on sama juttu. Tarkoitus on se, että tehdään liittymien vertailusta, tai omistamisesta mahdollisimman vaikeaa, ja täynnä yllätyksiä. Olisiko liikaa vaadittu, ettei näitä liittymiä vaihdettaisi koko ajan ?

Pysyisi nuoretkin mukana menossa... nyt putoaa kärryiltä jo alkuun.

Nyt soi Phuture Noize - Robots To The System (Radio Edit).