Kysymys

Saunalahti käyttää Suomen parasta Elisan 3G-verkkoa

  • 13 helmikuu 2008
  • 184 kommenttia
  • 10326 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

184 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Kyselin teknisestä aspasta että onko tälle jokivarren 3G aukolle suunnitelmia paikata niin sain vastauksen että ei ole tilaa tukiasemalle, Elisa ei saa lupaa pystyttää lähetintä.

Olisipa kiva tietää kuka tai ketkä kieltävät/eväävät elisan mastonrakennuspuuhat (suojellun liito-oravan kakkako?) vai onko kyseessä vain samanlainen Tauski Peltosen vakuutus ettei hän koskaan ole hakannut naista - mitänyt iskenyt silmää joskus  ;)
Ehkä todellisempi syy on vain haluttomuus rakentaa omia mastoja tietyille alueille, mitkä on sovittu toisten operaattoreiden kanssa tai ei ole tarvetta lisätä GSM-kuuluvuutta alueella (samalla tulisi myös 3G).
Lupien kyseleminen elisalla kyllä tuntuu olevan suvereenia kun niin monen kerrostalon katolle elisa on pystyttänyt omia tukiasemiaan ja kysynyt samalla tietenkin kaikilta asukkailta luvat (ennen taloyhtiölain muutosta, nykyisin määräenemmistö rules).
Käyttäjätaso 3
Eipä niistä mastonrakennuspoliitiikoista tiedä, tietäneekö Elisa itsekään. Tilaa saattaisi olla, taloja harvakseltaan ja kyläkin on nimensä mukaisesti korvessa. Ehkä olen ainoa Elisan verkon käyttäjä täällä. Toinen riesa saattaa olla ns. kansainväliset sopimukset. DNA:ta lukuunottamatta jokivarren 3G asemat ovat 2100 MHz ilmeisesti siksi ettei signaali mene naapurimaan puolelle. Sama pykälä ei kylläkään häiritse ruåtsalaisia, heidän verkkonsa kantavat kymmeniä kilometrejä Suomen puolelle.

Samaan pakettiin saattaa kuulua tukiasemien antennien suuntaukset, ASPA kertoi kun valittelin että gsm-puhelutkin katkeilevat että: 2G tukiasema on kyllä aika lähellä mutta asut huonossa suunnassa suhteessa tukiaseman lähettimen suuntaukseen.  Johtuisiko siitä että jos tukiasema suunnataan asunnolleni päin niin keila jatkuisi iloisesti naapurivaltion puolelle?

Syksyllä seurasin uteliaana kun lähimmälle tolpalle kiskottiin tien penkkaa pitkin reilun peukalon vahvuista letkua - olisiko valo- vai koaksaalikaapeli?. Se olikin Soneran tolppa ja nyt on aika kelvollinen 2100 MHz 3G kenttä. Vaikka sekin on aika varmasti suunnattu poispäin asunnoltani mutta olen niin lähellä ettei häiritse.

Elisan 2G mastolle tullenee matkaa kolmisen kilometriä joten sen suuntaus poispäin pudottaa kentän jo sellaiseksi että sisällä talossa ei puhelu aina onnistu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Laitetaan tähän ketjuun, kun aihe tuntuu sopivalta.

Eli Pirkkalassa Keskisentien metsäympäristöt ovat mielenkiintoisia pyöräilijöille. Itse tykkään rauhallisuudesta ja hyvästä pyöräilyilmasta. Keskisentie on ehkä Pirkkalan vähiten asutettu tie. Taloja on vain siellä täällä eli Elisakin lupaa kuuluvuuskartassaan suurimmalle osalle tielle EDGE:ä. Kumoan väitteen täysin, itse ajoin koko tien läpi ja 99% oli HSDPA:ta saatavilla joka vieläpä oli nopea - yli 4M.

Viikonloppuna otin rajummat otteet pyöräilyssä ja menin ns. umpimetsään. Sen joudun sanomaan ihan valehtelematta, sielläkin oli vakaat ja nopeat 3G-verkot HSDPA:na. Aniharvoin palkeissa luki 3G tai E. Spotify 320 kbps soi lähes pätkimättä sielläkin. Umpimetsällä tarkoitan Keskisentieltä lähteviä polkuja entistä kauemmas syrjään.

Ei siis ole vitsi tuo otsikko että Saunalahti käyttää Suomen parasta Elisan 3G-verkkoa. Sonera tyytyy suurimmassa osassa aluetta 2G-verkkoon johtuen siitä, että he eivät halunneet investoida alueelle, jossa ei asutusta ole.

Kovasti miellyttää tuo liittymä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti:

Viikonloppuna otin rajummat otteet pyöräilyssä ja menin ns. umpimetsään. Sen joudun sanomaan ihan valehtelematta, sielläkin oli vakaat ja nopeat 3G-verkot HSDPA:na.

Ei siis ole vitsi tuo otsikko että Saunalahti käyttää Suomen parasta Elisan 3G-verkkoa.

Otteita kirjoituksestasi...

Tuo sinun toteamus että synkässä metsässä toimii nopeudet hyvin, osoittaa ettei Eliisan verkonsuunnittelijat taida tietää missä suomen asutus on ja missä mobiilia käytetään, osaavatkohan edes kartalta katsoa missä koko suomi euroopassa sijaitsee.....:smileycool:  siis ammattitaidottomuutta.

Ei ole tosiaankaan vitsi että käyttää se on "Waterloo"
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mutta eikö ole hyvä että verkkoa on sielläkin missä saattaa kuitenkin käydä ihmisiä? Viikonloppuna tuolla oli mopopoikia ajelemassa ja nauttimassa maisemista. Kyllä hyvä 3G-verkko takaisin maksaa itsensä. Nimittäin nyt kysymys on siitä, että siellä on 900-taajuuden tukiasemia eivätkä ne ole missään metsässä vaan Pirkkalan paikoissa, joissa elämää. Ne vain kantavat pitkään.

Voisin kuvitella, että moni sienestäjä menee ilomielin metsään kun saa kuunnella Spotifystä musiikkia. Itsekin arvostan pyöräillessäni sitä, että verkko ei lopu kuntaan/kaupunkiin. 🙂
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
hpguru kirjoitti:
Mutta eikö ole hyvä että verkkoa on sielläkin missä saattaa kuitenkin käydä ihmisiä?

Tottakai se on hyvä asia, en sitä yritäkkään torpata. Sinä näet asian vain omassa ympyröissäsi hyvin suppealla putkinäkö katsannolla.

No ei tästä asiasta kannata alkaa peistä heilutteleen mutta suunnittelussa on jokin asia pielessä jos muutaman mopopojan takia tukareita rakennellaan siksi kuten sanoit että voi kuunnella Spotifystä musiikkia, jossa ei sinänsä ole mitää pahaa mutta jos vajaan 10 tuh asukkaan taajamassa jonne tietojen mukaan rakennettu DC-verkko ei saada edes hyväksyttävää 3G-nopeuta aikaseksi merkityn kuuluvuusalueen sisällä niin jossakin on menty pieleen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
hpguru kirjoitti:
Voisin kuvitella, että moni sienestäjä menee ilomielin metsään kun saa kuunnella Spotifystä musiikkia. 

Itse voisin kuvitella sienestäjien arvostavan enemmän metsässä luonnon ääniä tai hiljaisuutta. Silti ei ole huono asia, jos verkko toimii metsässäkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Arvon Plehti.

Onko sittenkään kattavin?

"Esimerkiksi Liedon Vanhalinnan alueella ei toimi 3G-verkko. Silloin puhelimen verkko kannattaa muuttaa verkkoasetuksista GSM-verkkoon. Se on vakaampi ja toimii kaikilla operaattoreilla hyvin joka paikassa, teleoperaattoriyhtiö Elisan tekninen tuki kertoo."

http://kokeile.yle.fi/uutiset/patkiiko_pakota_puhelimesi_hitaampaan_verkkoon/6283493
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mihin tämä kattavuusväite perustuu? Oulun seudulla Muhoksella (lähellä mm. Kärnä ja Konttila) Elisa tyytyy 2G-verkkoon, kun Sonera porskuttaa 3G-verkossa (H) ja DNA toiminee 3G-verkossa (H) ja DC (Dual Carrier).

Toisaalta esim. Kärsämäen seudulla esim. Ojakylässä ja Pikaperässä mm. Elisa pesee kilpailijat HSPA vs. kilpailijoiden 2G.

Elisa, petraa Muhoksella ja vastaavissa paikoissa, niin saa pestyä vaahdolla kilpailijat saunan taakse 😉