Kysymys

Saunalahti käyttää Suomen parasta Elisan 3G-verkkoa

  • 13 helmikuu 2008
  • 184 kommenttia
  • 10326 katselukerrat

Saunalahti käyttää tutkitusti Elisan Suomen parasta 3G-verkkoa

Tuoreen kuuluvuusselvityksen mukaan Elisalla on Suomen paras 3G-verkko. Riippumaton tutkimus osoittaa Elisan olevan 3G-operaattoreista johtavassa asemassa sekä kuuluvuuden laajuudessa että laadussa mitattuna. Tämä pätee niin puhe- kuin datapalveluihinkin.

Tammi-helmikuun 2008 aikana toteutetun kuuluvuusselvityksen tavoitteena oli määrittää eri operaattoreiden 3G-kuuluvuuden alueellinen kattavuus sekä kuuluvuuden laatu eli kentänvoimakkuuden signaalitaso. Elisa saavutti molemmissa mitattavissa tekijöissä parhaat tulokset.

- Selvityksen tulokset kertovat määrätietoisesta työstämme verkon kehittämiseksi. Elisa on investoinut ja investoi edelleen vuosittain useita kymmeniä miljoonia 3G-verkon laajennukseen sekä nopeuksien ja kapasiteetin kasvattamiseen. Esimerkiksi viime vuonna rakensimme 1000 uutta tukiasemaa ja tänä vuonna selvästi enemmän, lisäksi päivitämme tukiasemien runkoyhteydet ethernet-yhteyksiin, kertoo Elisan tuotejohtaja Panu Lehti.

Elisan 3G-verkon palvelut ovat kesän aikana saatavilla jo yli 200 paikkakunnalla Suomessa. Tällä hetkellä noin 75 prosenttia suomalaisista on Elisan 3G-palveluiden piirissä ja miljoonan 3G-käyttäjän raja rikottiin jo viime vuoden lopussa.

- Elisan tavoitteena on, että 3G-palvelut kattavat lähivuosina koko Suomen. Nopea laajentuminen voidaan toteuttaa UMTS900-verkkoteknologialla. Elisa avasi maailman ensimmäisenä operaattorina UMTS900-verkon kaupalliseen käyttöön jo vuonna 2007 ja tänä vuonna rakennamme noin 300 UMTS900-tukiasemaa erityisesti haja-asutusalueille, Panu Lehti summaa.

Vuoden 2008 aikana Elisan 3G-verkon nopeus tulee edelleen moninkertaistumaan, jolloin mobiililaajakaista vastaa jo erittäin nopeaa kiinteää laajakaistaa.

- Aikataulullisesti tuomme kesään mennessä markkinoille 5Mbps nopeudet ja myöhemmin 10Mbps yhteydet, Panu Lehti kertoo.

Kuuluvuusselvityksen suorittanut European Communications Engineering (ECE Ltd) on riippumaton suomalainen asiantuntijayritys, jonka toimialueena on radioverkkojen suunnittelu-, koulutus- ja kehitystoiminta. Nyt tehty tutkimus on laajuudessaan ensimmäinen 3G-verkkojen kuuluvuudesta tehty puolueeton tutkimus Suomessa, jonka tulokset on julkistettu. Tutkimuksessa selvitettiin kuuluvuus 52 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Mukana olivat kaikki suurimmat kaupungit. Lisätietoja tutkimuksesta oheisessa pdf-liitteessä.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

184 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Täällä on alkanut olemaan luvattoman usein puhelimessa ongelmaa verkko varattu. On vissiin myyntikampanjat onnistuneet liiankin hyvin.... Pitää toivoa, että verkkoon tulee lisäkapasiteettia pian ja nopeesti.

Täällä on alkanut olemaan luvattoman usein puhelimessa ongelmaa verkko varattu. On vissiin myyntikampanjat onnistuneet liiankin hyvin.... Pitää toivoa, että verkkoon tulee lisäkapasiteettia pian ja nopeesti.


Kylläpäs on tosi hyvä verkko kun puhelut pätkii ja katkeilevat koko ajan oli kellonaika mikä tahansa. Eipäs töki jos onkin DNA:n liittymä

ja asun siis Laajasalossa, ettei luulisi pitkän matkan olevan esteenä  😉
Elisan 3G-verkkoa, mutta siellä ei tiedetä että Suomessa on vieläkin parempiakin verkkoja ja ne toimiiiiiiiii vaikka niitä ei ole rahalla testattu.


Kaikkien testituloksien mukaan Elisalla on kiistatta Suomen kattavin 3G-verkko, joka tarjoaa lisäksi nopeimmat tiedonsiirtonopeudet käyttäjille. Ja etumatka on sen kuin kasvanut muihin operaattoreihin verrattuna. Ensi viikolla julkistetaan 3. kerran tehty mittausraportti asiasta.

/ Panu.
Tälläkin hetkellä olen 2G verkossa, kun ei 3G yhdistä. Nopeus on kyllä ollut sopiva, kunhan vaan toimisi. Edelleen samat paikat pätkii, joista olen tehnyt vika/katveilmoituksia. Verkon kattavuus on ollut hyvä, aina löytyy verkko oli missä vaan, mutta toimivuus onkin jo ihan eri lukunsa!
Tälläkin hetkellä olen 2G verkossa, kun ei 3G yhdistä. Nopeus on kyllä ollut sopiva, kunhan vaan toimisi. Edelleen samat paikat pätkii, joista olen tehnyt vika/katveilmoituksia. Verkon kattavuus on ollut hyvä, aina löytyy verkko oli missä vaan, mutta toimivuus onkin jo ihan eri lukunsa!


3G-verkko ei ole vielä lähellekään valtakunnallinen kenelläkään operaattorille, mutta kuten olemme luvanneet, niin lähivuosina tilannen korjautuu.

/ panu.
Kyllä 3G on täällä Kotkassa toiminut jo pitkään, jopa 3,5G:kin. Mutta sen toimivuus eri kaupunginosissa välillä ihmetyttää tällaista liikkuvaa käyttäjää.

Nyttenkin olen 3G alueella, muttei silti meinaa yhdistää dataverkkoon millään. Toisessa paikassa taas ei ole mitään ongelmaa. Verkon tasapuoliset ominaisuudet olisi kova sana!
Käyttäjätaso 1
Saunalahden datasiirto pätkii yhä edelleen satunnaisen varmasti - tätä ongelmaa ei ole esim. Telefinlandilla(Soneralla), jolla yhteys voi olla päällä jopa vuorokausia ilman yhteyden katkeamisia.
Yhteys jatkuvasti katkeamatta päällä 6 päivää ja 19 tuntita.

Puhelin yhteys nettiin siis, mirggi ja opera mini taustassa.

Tietokone->bluetooth->puhelin->netti yhteys on samalla ajanjaksolla katkennut noin 60 kertaa..
Käyttäjätaso 2
3G-verkko ei ole vielä lähellekään valtakunnallinen kenelläkään operaattorille, mutta kuten olemme luvanneet, niin lähivuosina tilannen korjautuu.


DNA on ensimmäisenä 3G-operaattorina Suomessa julkaissut ihan konkreettisen tavoitteen maankattavalle 3G-verkolle. Se on vuoden 2010 loppuun mennessä. Se on toki vain tavoite, mutta tavoite on parempi kuin ei tavoitetta ollenkaan.

Jos Elisan panostukset ovat kovempia, niin varmaan Elisan 3G-verkko kattaa koko Suomen jo vuoden 2009 loppuun mennessä, tai viimeistään kesällä 2010...

Kaikkien testituloksien mukaan Elisalla on kiistatta Suomen kattavin 3G-verkko,


Nyt eletään jo toukokuuta 2009 ja tuorein Elisan sivuilla julkaistu valtakunnallinen tiedote 3G-laajennuksista on lokakuulta 2008. Lähes seitsemään (7) kuukauteen Elisa ei ole julkaissut valtakunnallista tiedotetta 3G-panostuksista. Vuosi sitten niitä julkaistiin vähän väliä. Näin pitkä tauko nähtiin viimeksi vuonna 2005.

Kaiken lisäksi Saulilla ja Paulilla jäi 2008 urakat kesken. Kuten Elisalta on myönnetty, kaikkia http://www.elisa.fi/ir/pressi/search/frame_document.cfm?o=5120.00&did=15197 ' TARGET='_blank mainittuja 3G-paikkakuntia ei ole pystytty toteuttamaan. Useat henkilöt ovat Palstallakin valittaneet 3G-verkon puutteesta kyseisillä paikkakunnilla. Ja kun katsoo Elisan huhtikuun 2009 karttaa, niin vieläkään näitä paikkakuntia ei ole hoidettu.

Ilmankos uusista panostuksista ei ole tiedotettukaan yli puoleen vuoteen, kun vanhatkin hommat ovat vielä rästissä.

Onneksi ainakin DNA on osittain paikkaillut näitä Saulin ja Paulin unohtamia alueita.

Lokakuu 2008 oli huono kuukausi Elisalle tiedotteissa. http://www.elisa.fi/ir/pressi/search/frame_document.cfm?o=5120.00&did=15222 ' TARGET='_blank, jossa väitettiin virheellisesti: "Elisa tarjoaa tällä hetkellä ainoana operaattorina Suomessa nopeita mobiililaajakaistayhteyksiä käyttäjän laitteesta verkkoon päin."

Tässäkin tiedotteessa oli tuotejohtajan nimi alla, ilmeisesti plehti ei kuitenkaan itse ole lukenut tiedotetta, muutenhan selvä virhe olisi varmasti korjattu.

joka tarjoaa lisäksi nopeimmat tiedonsiirtonopeudet käyttäjille.


On totta, että Elisalla on 7.2M HSDPA, ja jopa ethernet-runkoyhteydet monilla alueilla.

Elisa-konserni on selvä markkinajohtaja mobiililaajakaistassa. Elisa on pitkään ollut markkinajohtaja 3G-palvelupaketeissa. Elisalla on myös yleensäkin enemmän matkapuhelinasiakkaita kuin DNA:lla. IRO Kuluttajapaneelin (9/2008) mukaan jopa 49% mobiililaajakaista-asiakkaista olisi ollut Elisan 3G-verkossa. Elisan verkossa siis olisi kyseisen Elisan hehkuttaman kuluttajatutkimuksen mukaan ollut yhtä paljon mobiililaajakaista-asiakkaita kuin DNA:n ja Soneran verkoissa yhteensä.

Suuret asiakasmäärät, erityisesti kun puhutaan mobiililaajakaistasta, aiheuttavat luonnollisesti paineita Elisan verkossa. Eli kun puhutaan suuremmista tukiasemamääristä, täytyy muistaa, että myös asiakkaita on paljon enemmän kuin vaikkapa DNA:lla. Kapasiteettia pitää olla tarpeeksi suhteessa asiakasmäärään.

Elisa ei myöskään ole vielä saanut kunnon runkoyhteyksiä edes kaikkiin uusiin tukiasemiin. Itse olen testannut Elisan ja DNA:n 3G-verkkoa eräällä paikkakunnalla, verkon maksiminopeudet ovat molemmilla samat. Yli 1,5 megan ei pääse koskaan, vaikka olisi ainoa käyttäjä koko solun alueella. Runkoyhteydet ovat molemmilla pullonkaulana toistaiseksi. Toisaalta upload-nopeus on myös molemmilla 1,3 megaa lähes jatkuvasti, mikä on ihan jees. Käytännössä symmetrinen yhteys.

Ja etumatka on sen kuin kasvanut muihin operaattoreihin verrattuna.


Tilanne kiristyy. DNA kaksinkertaisti 3G-verkkonsa maantieteellisen kattavuuden muutamassa kuukaudessa. UMTS900:lla se on helppoa, kun sen osaa. DNA:lla on monilla alueilla jo suorastaan ylivoimaisen kattava 3G-verkko.

Perässähiihtäjä-Soneraan verrattuna Elisan etumatka on toki voinut kasvaakin.

Ensi viikolla julkistetaan 3. kerran tehty mittausraportti asiasta.


Viikko alkaa olla jo lopuillaan.

Toivottavasti Elisalta nähdään pian valtakunnallisia tiedotteita, joissa kerrotaan tämän vuoden uusista 3G-laajennuksista.

Toivottavasti Elisalta nähdään pian myös tiedote, jossa Elisa lanseeraa 21.6 Mbps HSPA+ päivityksen. 10M-liittymää lupailtiin http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,7966.msg67340.html#msg67340 ' TARGET='_blank.
Käyttäjätaso 1

Saunalahden datasiirto pätkii yhä edelleen satunnaisen varmasti

Jep, vahvistan että tämä ominaisuus löytyy Saunalahden datasiirrosta edelleen.
Viikon olen käytellyt Nokia 3120 Classiccia, kun commari on huollossa, ja koko ajan 2G verkossa...
Toisessa samanlaisessa puhelimessa samanlaisella liittymällä sama juttu!
Umts verkkoa ei löydy, kaksitoimisuudella valitsee 2G:n ja pakottamalla ei löydä verkkoa umtsilla ollenkaan...
Jos laittaa umts ja manuaalisesti etsii verkkoa, ei löydy.
Onko vika sauniksella, vai onko puhelimissa jotain vikaa?
En saa commaria ainakaan viikkoon, joten en pääse kokeilemaan.
Vika siis Jyväskylän ympäristössä, myös keskustassa...

Yli 1,5 megan ei pääse koskaan, vaikka olisi ainoa käyttäjä koko solun alueella.


Et voi mitenkään tietää oletko ainoa käyttäjä alueella.
Käyttäjätaso 2
Et voi mitenkään tietää oletko ainoa käyttäjä alueella.


Siksi sanoinkin, että vaikka olisi. Sauli ja Pauli tietävät, mistä homma kiikastaa. Ethernet-laajennus on jo tilauksessa tähän uudehkoon tukiasemaan. Muiden tuhansien tukiasemien tilannetta en tiedä.

Tällä hetkellä tukiasemien runkoyhteyksissä on valtavia eroja, koska aiemmin jouduttiin käyttämään parin megan piirikytkentäisiä linjoja.
Tällä hetkellä tukiasemien runkoyhteyksissä on valtavia eroja, koska aiemmin jouduttiin käyttämään parin megan piirikytkentäisiä linjoja.


Tällä hetkellä ylivoimaisesti suurin osa 3G-tukiasemista on kytketty ethernet-yhteydellä ja tulevaisuudessa kaikki.

/ panu.
Käyttäjätaso 1
Koska Panu tulee se nopeampi yhteys 95600 postinumero alueelle
Onko 3G tulossa Lapinjärvelle lähitulevaisuudessa?... Itäisellä Uudellamaalla muutenkin aika vähän 3G:tä jos Elisan kuuluvuuskarttaa katsoo... 😞
Mistä voi katsoa suomen parhaan 3g verkon peittoalueen suomen parhaan operaatorin Saunalahden tarjoamalla, suomen parhaalla kytkykaupalla hankitulla suomen parhaan puhelinvalmistajan parhaalla puhelimella (N97).
Ja lisäksi parhaalla  asiakaspalvelulla sekä ominaisuuksilla ja sopimuksilla ja kaiken lisäksi vielä itse muokattavalla liitymällä/palvelulla josta voit tilailla ominaisuuksia ja palveluita joita juuri sinun liitymäsopimukseesi ei ole mahdollista hankkia kuin isolla rahalla operaattoria vaihtamalla.
[i]ILTALEHTI: Elisan 3G-verkko ei olekaan paras

Oikeus katsoo, ettei Elisa ole menetellyt oikein markkinoinnissaan.

Elisa on julkisuudessa mainostanut 3G-matkapuhelinverkkoaan Suomen parhaaksi. Väitettä on ryyditetty tutkimustuloksilla, jossa on selvitetty kolmen suurimman operaattorin verkkojen nopeuksia ja yhteyksien laatua.

Markkinaoikeuden tänään antaman päätöksen mukaan Elisan ja Saunalahden markkinointi kuluttajille on ollut totuudenvastaista ja harhaanjohtavaa. Markkinaoikeuden mukaan Elisalla ei ole ollut oikeutta väittää 3G-verkkoaan Suomen parhaaksi.

DNA teki asiasta hakemuksen markkinaoikeudelle toukokuussa 2008. Yhtiö on tyytyväinen markkinaoikeuden päätökseen.

- Vain puuttumalla virheellisiin ja harhaanjohtaviin väitteisiin kuluttajat ja yritykset voivat saada oikeaa ja perustelua tietoa ostopäätöstensä tueksi, DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen sanoo.

DNA on kaksinkertaistanut 3G-verkkonsa maantieteellisen kuuluvuusalueen viimeisen puolen vuoden aikana.

http://www.iltalehti.fi/digi/2009092910331860_du.shtml
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ei myöskään asiakaspalvelujen todelliset vastausajat mitä ilmoittavat. Et se siitä rehellisyydestä.
Harmi, että käyttää. Elisan 3G-verkko on polvillaan jo toista päivää täällä Helsingin Salmisaaressa. Ai tätä onnea.
Elisa myös mainitsi. että tuolla oikeuden päätöksellä ei ole merkitystä yhtiölle. Sana PARAS ei ole merkityksellinen markkinoinnissa vaan he panostavat markkinoinnissa tällä hetkellä sanaan "KATTAVIN". joka on asiakkaalle selkeämpi ja kuvainnollisempi ja tuo sana on sen verran selkeä, että sitä ei voi käyttää markkinoinnissa, mikäli verkko ei ole "KATTAVIN".

"DTD"--> "Markkinaoikeus on tämänpäiväisessä päätöksessään todennut, että Elisa voi jatkossakin markkinoida 3G-verkkoaan tutkitusti Suomen kattavimpana."
http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,12653.0.html
Vuosi sitten kun otin mokkulan, toimi 3,5G verkko (Hki) todella hyvin. Nyt on viimeisen parin kuukauden ajan pätkiny ihan hirveästi ja yhteys yleensä vain 3G
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Vuosi sitten kun otin mokkulan, toimi 3,5G verkko (Hki) todella hyvin. Nyt on viimeisen parin kuukauden ajan pätkiny ihan hirveästi ja yhteys yleensä vain 3G

Olethan tehnyt tuosta kuuluvuusilmoituksen? Mahdollisimman tarkka kuvaus ja sijainti tuolla lomakkeella:
http://saunalahti.com/asiakaspalvelu/puhegprs.php
Ne mainos puheet,joo ei niitä aina kannata niin tosissaan ottaa,vielä on paljon sellaisia alueita joissa elisan palvelu ei yllä edes edge tasolle,ja yleisin palvelu on ei verkkoa ..... ???