Kysymys

Sim-verkko, pin-koodin lukituksen poisto

  • 13 August 2014
  • 11 kommenttia
  • 11315 katselukerrat

Hei, tässä olen aktivoimassa saunalahti prepaid liittymää Samsung Galaxy Gio puhelimeen. Sim-koodi OK, mutta sen jälkeen tökkää..."sim-verkko, pin-koodin lukituksen poisto" ja nyt pitäisi koodia laittaa. Tarkistin tämän vielä elisan sim-kortilla, mutta texti oli eri (jotain... verkon lukituskoodi tms.), mutta vaikutus sama. 

Puhelin ja netti (wifi) toimii OK, ainostaan Saunalahti ei. Onko tämä menetetty peli vai onko ratkaisua, ihmisen tekemä laitehan tää on ;)

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Viittaisi siihen, että puhelin on ostettu alunperin kytkynä ja on sim-lukittu eli toimii vain alkuperäisen kytkyoperaattorin sim-korteilla. Lukituksen purkukoodin saa kyseiseltä operaattorilta.
Tämä ko puhelin on ostettu ilman liittymää ja ihan ex Veikon Koneesta. Puhelin oli ollut käytössä muutaman vuoden, mutta viime ajat laatikon pohjalla, kun jäi käynnistyskuvaan jumiin lopullisesti. No nyt kun oli aikaa, niin sain sen pienellä työllä heräämään henkiin, mutta tuota lukituskoodia se nyt sitkeästi kysyy. Tästä sais oivan peruspuhelimen ekaluokkalaiselleni.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Veikon kone oli viimeiset vuodet Soneran omistama pulju.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Voisi tuo saamasi ilmoitus olla myös joku epämääräisesti suomennettu puk-koodipyyntö.
Kokeilen tuota Puk-koodia huomenna. Heitin nyt Elisan sim-kortin sisään ja kysymys muutti muotoaan seuraavaksi: "Anna verkon lukituksen purkukoodi" (Enter Network Lock Control Key).

Puhelin on palautettu takaisin uusilla Stock Rommeilla (sekä Nordic, swe, nor ja austria open versioilla), mutta kaikki herjaavat tuosta network-jutusta. Odottelen parhaillaan myös Samsungin vastausta (jos sieltä yleisiltä sivuilta mitään vastauksia tulee). Roottausta ja Cyanogenmodiakin on kokeiltu, mutta nekään eivät ohita tuota  ongelmakohtaa. 
Puk-koodin pyyntö tulee silloin, kun sim-korttia on yritetty avata väärällä pin-koodilla liian monta kertaa.

Jos kortit toimivat toisessa laitteessa, niin ei kyse ole puk-koodista.
Samsungilta tuli seuraava vastaus (eli siellä pestiin kädet): 

Kiitos yhteydenotostanne Samsungin tekniseen tukeen.

Kyseessä on operaattoriin tai sim-korttiin liittyvä asia. Pin-koodi on sim-kortin palvelu, joka tulee siis operaattorilta. Verkon lukituksen koodi liittyy yleensä siihen, että laite on sim-lukittu. Puhelimen puolelta ei näillä tiedoilla ole toimenpiteitä tehtävissä.

Toivottavasti saatte puhelimenne käyttökuntoon. Hyvää viikon jatkoa!

Tässä ollaan siis lähtökuopissa taas. Saunalahti ei ottanut koppia tästä.... lähetään kyselemään josko kilpailijat ottavat meiltä liittymän ;-)  

OK, soittelen ehkä Saunalahdelle ja katson mitä sieltä sanotaan, kun heidän liittymäänsä tässä OLIN avaamassa...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Sis123 kirjoitti:
OK, soittelen ehkä Saunalahdelle ja katson mitä sieltä sanotaan, kun heidän liittymäänsä tässä OLIN avaamassa...

Eipä tuo liittymästä johdu eikä Saunalahti asialle oikein voi mitään. Xda:sta löytyy vastaavia tapauksia, joissa lukitus on aktivoitunut esim. päivitettäessä custom romista viralliseen 4.1.2:n.

Tällä aukeaa:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spocky.galaxsimunlock&hl=fi

E: Vaihtoehtoisesti purkukoodin voi kaivaa puhelimesta myös itse.
Pikainen kommentti tuohon Galaxsim unlock-ohjelmaan. Ohjelma tutkii ja ilmoittaa, että puhelin on Unlocked. Tätä olin jo aikaisemmin kokeillut, ja aina sama "unlocked"
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Katsoin nuo puhelimen antamat virheilmoitukset läpi, ja laite vaikuttaa vahvasti sim-lukitulta. Ja nimenomaan jollekin toiselle operaattorille lukitulta, sillä Saunalahden sim ei toimi. Jos puhelin on lukittu toisen operaattorin korteille, Saunalahti ei voi tässä tilanteessa tosiaan tehdä puhelimelle mitään :/

Simin toimintaa noin yleisellä tasolla on helppo testata: koita simiä toiseen puhelimeen. Jos toimii toisessa puhelimessa on itse sim-kortti ehjä.
Samaa *****n ongelmaa 808 puhelimen kanssa,kortit toimii muissa laitteissa,mutta ei tässä kun kysyy jotain vidun koodia..., saunalahden mukaan ei pitäisi puhelin olla sim lukittu,täytyy antaa viisaammalle räplättäväx.