TAAS liittymän hinta nousee!

  • 26 huhtikuu 2019
  • 17 kommenttia
  • 2267 katselukerrat

Taas tuli kirje, nousee liittymän hinta eurolla, alkujaan taisi olla 0,66€/kk, nyt jo 7,90€/kk, muutaman prosentin noussut. Tässä ei ole muuta vaihtoehtoa kun äänestää jaloin, kauppakeskukseen kilpailuttamaan liittymä!

17 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Moro @pAy79 ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂 Hinta kieltämättä on noussut mutta toisaalta niin on liittymien ominaisuudet ja tarjontakin muuttuneet sekä ylipäätään se miten ja mihin liittymiä käytetään. Tarkoitus ei tietenkään ole ketään harmistuttaa, mielellään katsotaan josko nykyisessä valikoimassa sitten löytyisi sulle jotain sopivampaa vaihtoehtoa 🙂 Laitatko meille yksäriä vaikka @OmaYhteisö-tiimi tilille (vähän hitaampi vastausaika) tai vaihtoehtoisesti vaikka Facebookin kautta niin päästään paremmin katsomaan sopimuksia yhdessä? 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Kaukana ovat ajat kun sai perusliittymän alle kympillä ja vielä paketeilla!

Minua sapettaa maksaa 30 € kk rajattomasta, kun tarvitsen pienen netin jolla vaikka tilaa HSL Mobiililipun Helsingin matkalla Laajasaloon tai katsoo ylipäätään aikatauluja Nysseen! Kotipaikakunnallani ei ole noita pisteitä, paitsi Telian ja Elisan ständit, niin siellä ei ainakaan hyviä tarjouksia ole 😞 Halvin oli Elisan Tarkka Perus 8,90 kk, minkä sitten DNA alitti 6,90 kk.

Minulla on tuo liittymä valmiiksi ollut, joten tarjous oli vain kytkettävä, mutta numeronsiirtoa vaadittiin joulukuussa. Ilman ei tule tarjousta, eli muista se. Numeronsiirrolla tarjous, ei muuten. Minä käytän puhetta ja viestejä maltillisesti ja netiksi riittää 1 Mb/s, koska en ole mikään nettiriippuvainen, jonka on ladattava 1 000 000 Gt kk rajattomasti kuten jotkut muut tekevät.

Miksi hinnat nousevat, eikö hintojen pitäisi laskea? Ei käyttäjiä pitkään voi viilata linssiin, että "yhtenäistämme", "parannamme" tai "palvelemme". Ongelman ydin onkin siinä, että kansa maksaa korkeita hintoja, niin tämä jatkuu. Lakatkaa maksamasta ainaisia korotuksia ja toimikaa, niin saatte kohtuuhintaan. Minulla 6,90 eurolla 1 Mb 4G, 5 Gt EU, muu käytön mukaan.

Minä olen niin täynnä näitä korotuksia, että nyt olisi hyvä aika mennä tekemään riisiä ja kanaa, hyvissä mausteissa ja kerroin tämän myös ystävälleni. KIlpailutti heti DNA:n.

Soittoa odotellessa, sitten päättää jääkö sinne, vai siirtyykö Elisalle vuodeksi...

Taloyhtiölaajakaista on ainakin toiminut ja palvelu, mutta niin se on täälläkin.

Nyt soi Atmozfears - Age Of Gods (Original Mix).

Hyvää illan jatkoa ja parempia hintoja!

Miksi hinnat nousevat, eikö hintojen pitäisi laskea?


Onko verkkojen rakentaminen ilmaista? Ei ole.

Onko työvoima ilmaista? Ei ole.

Onko minkään asian tuottaminen ilmaista tässä maassa? Ei ole.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Miksi hinnat nousevat, eikö hintojen pitäisi laskea?Onko verkkojen rakentaminen ilmaista? Ei ole.

Onko työvoima ilmaista? Ei ole.

Onko minkään asian tuottaminen ilmaista tässä maassa? Ei ole.

Miksi sitten 5-8 vuotta sitten tämä kaikki oli mahdollista, kun hinta oli puolet tästä? 3G rakennettiin vaikka monien taskussa oli kympin liittymä paketeilla. Kyllä yksi syy hintojen nousuun on osakkeenomistajat. Rahat siirtyvät toki eri kirstuun asiakkaiden avulla. Ilman asiakkaita ei olisi Elisaa, ja kyllä asiakkaatkin herää jossain välissä, kun aletaan pyytää liikaa palveluista. Ei mikään puheliittymä niin tärkeä ole, että kannattaisi maksaa siitä 30-50 euroa kuukaudessa. Laskukaan ei ole enää ilmainen, mihin on kadonnut tämä halpuus ja rehellinen sekuntiveloitus ? Kyllä nykyoperaattorit osaavat rahastaa, koska moni maksaa.

Aloittaja on varmasti tuohtunut, kun 0,66 euron liittymä muuttui vuosien saatossa 7,90 euron maksuksi, mutta onko tämäkään viimeinen korotus. Tuskin, eikä jää ainoaksi.

Nyt soi DJ Stephanie & Lady Faith - No Sleep (Extended Mix).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Työvoiman ilmaisuudesta – ei, se ei ole ilmaista, eikä ollut 1900-luvullakaan. Mutta parina viime vuotena työvoiman hinta ei ole myöskään noussut. Päinvastoin, KiKy on aloittain jopa laskenut työvoiman hintaa.
Käyttäjätaso 7
Hmmmm...

Tokihan kaikki maksaa , mutta kuten edellä todettiin , niin on se verkon rakentaminen ja ylläpito ennenkin maksanut.

Totuuden nimissä pitää sanoa , että vaikka hinnat ovat nousseet koko ajan , niin Suomessa liittymien hinnat ovat vieläkin Euroopan halvimmasta päästä.

Tuo verkkojen rakentaminen ei ole ainoa syy hintojen nousuun , vaan myös EU-roamingilla ja operaattoreiden välisellä tukkuhinnoittelulla on osansa asiassa.

Toki on myös huomautettava , että esim. Eisan tulos on parantunut vuosi vuodelta eli asiakkaat maksavat osakkeenomistajille yhä enemmän ja enemmän. Elisan liittymäpolitiikka on myös sellaista , että tyrkytetään asiakkaille tarpeettomia ominaisuuksia , jolloin hinta vain kallistuu eikä anneta asiakkaan itse valita tarpeeseensa nähden sopivaa.

No näin vain karkoitetaan asiakkaat muille operaattoreille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Rajaton data on toki Suomessa Euroopan edullisimpia, mutta edullisimmat puheliittymät löytyvät jo ihan muista Euroopan maista kuin Suomesta.

EU-roaming on suomalaisilla operaattoreilla rajoitettua, joten siitäkään ei mahdottomia kustannuspaineita tule.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Rajaton data on toki Suomessa Euroopan edullisimpia, mutta edullisimmat puheliittymät löytyvät jo ihan muista Euroopan maista kuin Suomesta.

EU-roaming on suomalaisilla operaattoreilla rajoitettua, joten siitäkään ei mahdottomia kustannuspaineita tule.

Saksassa saa kympillä hyviä paketteja, joilla voi puhua ja viestiä vaikka aikoja, ja vielä 4G-dataa useita gigatavuja... kyllä tulee kateelliseksi saksalaisille ja musiikkikin nappaa.

Nyt soi DJ Gollum feat. DJ Cap - The Strike (Official Easter Rave Anthem 2019) (Extended Mix).
Käyttäjätaso 7
Rajaton data on toki Suomessa Euroopan edullisimpia, mutta edullisimmat puheliittymät löytyvät jo ihan muista Euroopan maista kuin Suomesta.
Niinpä.

Tuossa edellä yritin sanoa , että liittymätarjonta on mennyt sellaiseksi , että tyrkytetään asiakkaalle kaikkea rajattomuutta , joka nostaa hinnat pilviin. Juurikaan mitään ei enää ole jätetty asiakkaan päätettäväksi , vaan kaikille myydään ne tarpeettomatkin ominaisuudet.

Jos se ei nosta hintoja , niin mikä sitten?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
😥 Taas nostetaan myös aidan toisella puolella!!!

Tutuilla HALPA 13,90 € 4G 10M/10M, nostetaan 3 €. Ei ole tarvetta nopeammalle, mutta PINKKI nostaa kolmella eurolla kk. Vastineeksi nopeus sentään nousee ja on jatkossa 21M/21M 4G. Edelleen rajoittamaton. Aiemmin puheliittymiin 4.90 0.25M vastaava €2 korotus. Vastineeksi 2.5 GT EU ja nopeus 0.5M:ään. Eli OK nosto, mutta vain koska palvelun ominaisuudet paranee.

Osataan sitä muuallakin!!! Vuodesta 2016 liittymä 13,90... kestihän tätä iloa noin neljä vuotta... Nyt on hinta nousemassa kesäkuussa. Että hyvää juhannusta vaan kaikille!

Elisallakin halvin 4G maksaa sen 24,90 vuodeksi, niin mitä järkeä on enää missään?
Käyttäjätaso 3
Finlexistä kun lukaisee osakeyhtiölakia, niin 1 Osan 1 luvussa

5 §
Toiminnan tarkoitus

Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.


Eli siinähän se tulikin, osakkeenomistajille pitää tehdä rahaa. Jos tänne saataisiin jokin yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon järjestö joka toimisi vaikka virtuaalioperaattorina voitaisiin odottaa vähän halvempia hintoja. Sitä odotellessa, kilpailutetaan liittymiä, valitaan halvinta ja äänestetään jaloilla 🙂 Tosin suomalaiseen perusluonteeseenhan kuuluu että valitetaan hiljaa itsekseen tai esim. työporukassa ja sen enempää meteliä ei pidetä mistään. Siksihän meille on niin helppo lisätä uusia veroja, leikata varoja pienituloisilta tai vaikka maksattaa valtion Sote-sekoilut.
Voittoa tuottaa, linjat, tekniikka maksaa ?? Eräässä Euroopan, mutta EU:n ulkopuolisessa maassa kun kävi. Saunalahti 2,40 euroa min, paikallisella liittymällä 0,40 euroa min. Paikallisen data kortin kun laittoi rinnalle 10 euroa 15 gigaa, niin saunalahti alkoi ottamaan puheluista 3,40 euroa minuutti.
Hotellin puhelimella 8 euroa minuutti. Kaikilla puheluilla sama linja, että muka se tekniikka ja linjat maksaa. Eikös WiFi puhelut ole uusi tekniikka ja samat linjat. Mites se ilmaisuudella tuottaa voittoa omistajilleen.
Mitkäköhän suomessa on ulkomaisen matkaajien taksat.
Rajatut EU:n taksat, prepaid liittymällä 50 euron latauksella sai puhua Virosta 2 tuntia, eikös se EU:n taksalla pitäisi olla alle kymmenen euroa.
Kun oli 19,90 euron liittymä, se ei sisältänyt muuta rajatonta kuin suomessa datan ja 50 gigan nopeuden. Nyt on 21,90 euron 100 gigan liittymä, siinä on rajaton data ja puhelut Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa mm...
Kyllä näyttää, että peruste on kylläkin jokin muu kuin voiton tuottaminen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tieto tästä muutoksesta tuli käyttäjälle DNA:lta sähköpostilla!!!

Eli tieto ei tavoittanut kirjeellä. Mielestäni huonoa tiedottamista. Käyttäjä kuitenkin oli tietoinen siitä. Vaikka maksu nousee kolmella eurolla, nopeus sentään kahdella kerralla. Käyttäjä joutuu maksamaan jatkossa 21M/21M 4G-netistä 16,90 euroa. Elisan laajakaista taloon on 32,90 euroa korttelikuituna. Ei vieläkään innostunut vaihdosta, koska käyttö on pääasiassa uutisia ja YouTube/Areena. Toki on televisioita 2, puhelimia 3 ja 2 läppäriä.

Nuorinta pelaajaa netin tuplaus miellyttää, koska 25 Gt pelipaketti latautuu jatkossa kuuden tunnin sijasta (10M) kolmessa tunnissa nopeudella (20M). Hinnannousulle on saatu vastinetta, tällainen korotus miellyttää pitkäaikaista asiakasta, eikä uusia liittymävaihtoehtoja harkita.

Miksi Elisa nostaa palveluita niin, että juuri Elisan asiakkaat kiireesti harkitsevat vaihtoa?

Eikö olisi parempi nostaa muutoksen aikana liittymän tasoa, niin ihmiset jäisi kotiin?

Ihan ilmainen vinkki Elisalle.

Nyt soi DJ RG11 - The Reason (DJ Tht Radio Mix).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tutuilla HALPA 13,90 € 4G 10M/10M, nostetaan 3 €. Ei ole tarvetta nopeammalle, mutta PINKKI nostaa kolmella eurolla kk.

Kun tarvetta suuremmalle nopeudelle ei ole, kannattaa ottaa yhteys asiakaspalveluun ja vaihtaa Veppi 4G Perus Perusnetti 4G:ksi. Silloin hinta nousee vain yhdellä eurolla kuukaudessa, eli hinnaksi tulee 14,90 €/kk.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Tutuilla HALPA 13,90 € 4G 10M/10M, nostetaan 3 €. Ei ole tarvetta nopeammalle, mutta PINKKI nostaa kolmella eurolla kk.Kun tarvetta suuremmalle nopeudelle ei ole, kannattaa ottaa yhteys asiakaspalveluun ja vaihtaa Veppi 4G Perus Perusnetti 4G:ksi. Silloin hinta nousee vain yhdellä eurolla kuukaudessa, eli hinnaksi tulee 14,90 €/kk.

Okei, hyvin piilotettu.

No täytyy katsoa, lähtökohtaisesti heillä on paljon Android-televisioita (2), Android-puhelimia (3) ja ainakin läppäreitä (2) niin luultavasti jätetään tuo 21 megan nopeus. Kuitenkin ihmetyttää mikseivät voi jo heti siinä kirjeessä ilmaista muistakin vaihtoehdoista.

Tästä Elisakin voisi ottaa mallia. DNA PerusNetti 4G on tuttu, lienee nykyään tiskin takana.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Totta. Jos on tarve katsoa useampaa kuin yhtä videota yhtä aikaa, 10/10 Mbit/s liittymä käy äkkiä ahtaaksi.

Tiskin alta myytävät liittymät ovat yleensä aika hyvin piilotettuja.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Totta. Jos on tarve katsoa useampaa kuin yhtä videota yhtä aikaa, 10/10 Mbit/s liittymä käy äkkiä ahtaaksi.

Tiskin alta myytävät liittymät ovat yleensä aika hyvin piilotettuja.

Niin ja juuri tiskin alta Elisallakin ne parhaat tarjoukset...

https://elisa.fi/kauppa/nopeampi-netti

Tämä sanoo, että ko. taloon saisi kiinteän laajakaistan VDLS2 50M hintaan 9,90 € kk vuodeksi, sen jälkeen toinen vuosi on 19,90 € kk ja kolmannetta laajakaistavuotta juhlittaisiin normaalihintaan 32,90 euroa. Minusta tässä on jo järkeä, koska DNA nostaa hintaa kolme euroa ja 16,90 saisi vain 21M/21M 4G-netin, joka ei pätkimättä aina toimi. Niin kannattaahan sitä harkita, toki en itse päätä. Tässä voi nyt säästää saman tien 7 € kk.

Voisin käydä markkinoimassa tuota... Elisalta taas ei mitään tietoa asiasta.

Nyt soi Audiotricz - A Broken Story (Original Mix).

Osallistu keskusteluun