Tämän puheliittymän hinta on noussut Elisalla vuodesta 2010 vain 1 096,97%

  • 6 February 2020
  • 9 kommenttia
  • 1113 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 13756 kommenttia

Vuosi oli 2010, ja kaipa näitä ennenkin on tarjottu, lähes ilmaisia puheliittymiä. Asiakkaan piti tehdä tietoisen valinnan: minkä itsekin tein 2010 talvella. Jätin €1,90 Minun Soneran ja siirryin yhden kysymyksen jälkeen “Mainoksilla vai ilman” Norppa+-maailmaan. Hinta oli reilu: €0,66 kk.

Ainakin Minun Soneraan nähden. Itse asiassa se oli 65,26 prosenttia halvempi.

MUTTA.

Norppa+ → Tarkka Puhe = parempi hinta

Norppa+-asiakkaita läheltä ja kaukaa Elisa on ilahduttanut vuosien mittaan hinnankorotuksilla ja nykyään perusliittymä maksaa jo €7,90 kuukaudessa. Sama liittymä, joka on ennen maksanut €0,66. Miksi korotus on näin huikea: 1 096,97 prosenttia? Mikä muu olisi noussut 10 vuodessa tuhat prosenttia? Itselleni ei ainakaan tule mieleen mitään muuta kuin teleliittymät.

Voisiko Elisa kertoa sen meille, vai olisivatko jopa voittajia telealalla.

Juuri nyt, juuri tänään DNA alkoi myydä tuota €8 puheliittymää myös ilman nettiä.

0,66 → 2,90 (perustellaan netillä ja käytön yllätyksillä) → 4,90 (otetaan netti pois) → 7,90 (annetaan varastettu etananetti takaisin) → ja kuinka ollakaan otetaan se heti pois pitäen hinnan samana. Jos jotain pitää veikata, niin netti palaa kyllä takaisin ja hinta on jo €9,90.

Tietenkin etananetillä, eihän nyt nopeampaa saa antaa tuohon hintaan.

Ja kas näin on valehdeltu ihmisille pitkin korotusketjua. Onko siinä liittymässä nettiä vai ei? Halutaanko kitkeä yllätyslaskut pois vai enemmänkin tarjota pelkkää puhetta?

Ja tietenkin vanha puheliittymä ilman nettiä on siivottu pois pöydältä.

Tarkoitus ei ollut säästää ihmisiä yllätyksiltä, vaan korottaa hintoja matkalla huomiseen.

En tiedä tajuavatko ihmiset olevansa unessa… mutta peruspuhelimeen €8 on ryöstö.

Huomioita: jos Elisa välittää

  1. Miksi jotkut maksavat €7,90 perusliittymästä ja toisille annetaan €5,90 netillisiä liittymiä parhaimmillaan Tarkka 50M? Mennäänkö naamakertoimen vai jopa operaattorimaun mukaan? Jos siirryt väärälle operaattorille, alennuksenne on poikkeuksetta huonompi. Asiakkaita ei kohdella koskaan näin. Ei ainakaan näin eriarvoisesti kuin nyt.
  2. Olisiko jo aika lopettaa nuo hinnankorotukset ja antaa vastinetta käyttömaksuille? Verkot toimimaan, kapasiteettia lisää ja jos kapasiteettia menee paljon, ja sitä kautta kuluja -- niin minkä ihmeen takia maksatatte niitä verkon peruskäyttäjillä jotka eivät noilla netittömillä “puheliittymillä” sitä rasita? Datarajat takaisin ja kunnon verkko.

Tässä langassa keskustellaan kalliista perusliittymistä. Vaihtoehtoja näille?


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

joskus tulloin soneran liittymiä pidettiin kalliina, mites olisi nyt, 😝.

tulloin aikoinaan oli kuitenkin se noin 1€/MB data joka olisi superryöstö nykyään.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Huutonaurua :D

Tämän jälkeen tuli yksityisviesti yhteisömanagerilta, että “tapasi kritisoida sekä Elisaa että “OmaYhteisö-tiimiä” ei ole sopivaa ja toivomme että auttaisit jatkossa vain ongelmissa”. Siirrytäänkö tässä siis Pohjois-Korean malliin, jossa täytyy nuolla johtajia että voi elää omaa elämää? Ei nykypäivää. Eikä sovi Suomeen. Täällä saa ilmaista mielipiteensä.

Joss ei täällä saa sanoa nousseista hinnoista yli 1 000 prosenttia, niin se keskustelu käydään sitten muualla. Mutta se käydään eikä operaattoreita voi vain kehuskella, että kiitos kun jälleen kerran kävitte meidän kukkarolla, ettekä edes kuuntele toiveita halvemmista liittymistä. Ylipäätään kaikki tällainen on turhaa, kukaan ei kuuntele meitä, koskaan.

Asiakkaitten auttaminen. Se on ihan teidän OmaYhteisö-tiimin työtä eikä siihen teidän asiakkaita pitäisi pakottaa. Minä keskustelen muustakin jos niin haluan, tämän minulle mahdollistaa sananvapaus. Vaikka olisi mikä titteli täällä. Tai ainakin teidän pitäisi maksaa siitä palkkaa, jos haluatte sitä, että vain jaan ILMAISEKSI tietouttani asiakkaillenne.

Kipukohdat Elisassa ovat minullekin tulleet selväksi: älä arvostele, älä sano että muualla voi olla halvempaa, älä kehoita ketään irtisanomaan palveluita (joita ei saa toimimaan aina ja teilläkin sitä tehdään), ole hauska, kehu Elisaa ja saa liittymämyynti käymään kovana. Eli vain Elisaa saa mainostaa, ei missän nimessä moittia sitä mistään, mutta samalla unohtuu tärkein - jos ei ole palkkalistoilla niin? Mikä velvollisuus on lisätä teidän myyntiä ilmaiseksi.

Tai vielä kysellä asiakkailtanne että olisitko sittenkin halunnut perua siirtosi, irtisanomisesi ja vielä varmaan kohta on pakko markkinoida teidän Omaguruja täällä - jos meno on tällaista.

Muutenkin tämä OmaYhteisö, ja olen sentään ollut yli kymmenen vuotta, ja lähes 15000 viestiä rikkaampana huomannut sen itsekin että se kuolee kuolemistaan. Parhaimmat keskustelut käytiin jo ja väki katoaa, niin täällä tehdään ihan kaiken ylläpidossa että konkareillakin lähtisi mielenkiinto hääriä täällä. No ainakin keskustelu tukehtuu entisestään, ja sitä ehkä tässä haetaankin. Tuomio kyllä tulee itse kullekin ja ajallaan, kohtalo tuhoaa itse itsensä.

Jos tämä on viimeinen viestini täällä, kun täällä saa Elisan helposti pahalle tuulelle, niin muistakaa ihmiset sen että vaihtoehhtoja on aina. Niin minullakin, elämä tämän OmaYhteisön sijasta. Tämäkään foorumi ei ole mikään edelletys hyvään elämään, ilmankin pärjää.

Google on jo sen tajunnut, että ihmiset niin avuliaasti lisää arvokasta tietoa karttoihin ilmaiseksi. Juuri tähän nämä foorumit perustuvat. Elisa vain kerää sankoin joukoin rahaa omistajilleen kun meitä luottojäseniä vaaditaan vaan kirjoittamaan neuvoja eikä saa sanoa Elisan hinnoista mitään. No onhan noita foorumeita, missä vielä voi sanoa Elisan hinnoista.

Täytyy lähteä markkinoimaan kalliita hintoja tuonne Amerikkaan ja tehdä siitä mainos...

Vapaus, se ei tule Pohjois-Koreassa koskaan, tietoa on jaettava maailmalle asti.

Ja sen olen jo päättänyt, teille ei tarvitse enää liittymiä siirtää :)

Nuo käytän mitkä on ihan ihan pakko eli kotikuitu, kun ei kilpailua ole. Mutta hintakysymykseen en usko teidan vastaavan muulla tavalla kuin varoituksilla OmaYhteisössä. Pitäkää tunkkinne. Pidän pouhelinliittymäni jatkossakin muualla ihan teidän kiusaksi 🙂 Jos kallistuu siellä, niin mennään Prepaidiin. Yli €10 en tule niistä koskaan maksamaan, koskaan.

On sitä ennenkin pärjätty ilman puhelinta, sosiaalista mediaa ja foorumeita.

Nyt soi Effused & Estaloca - Freedom (Radio Edit).

Joss ei täällä saa sanoa nousseista hinnoista yli 1 000 prosenttia, niin se keskustelu käydään sitten muualla.

Kyllä isoilla prosenteilla on aina helppo kauhistella mutta kun muutetaan asiat euroiksi, ollaan lähempänä arkea.

On mullakin noussut pankin palvelumaksut viimeisen 10 vuoden aikana 0 eurosta 5 euroon kuussa, prosentteina iso juttu, mutta VUODESSA 60 euroa, ei juurikaan merkitystä.

 

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Kyllä isoilla prosenteilla on aina helppo kauhistella mutta kun muutetaan asiat euroiksi, ollaan lähempänä arkea.

On mullakin noussut pankin palvelumaksut viimeisen 10 vuoden aikana 0 eurosta 5 euroon kuussa, prosentteina iso juttu, mutta VUODESSA 60 euroa, ei juurikaan merkitystä.

älä aloita noista pankeista, olis muuten vähän sanottavaa niistä. tosin en usko että pankin palvelumaksu olleet 0€ 10 vuotta sitten. 90-luvulla taisi olla enimmäkseen vielä ilmaisia. onkohan niin että olet saanut jonkun nuoriso-alennuksen joka on 100% aika monesti ollut. tuo 5€ kuulostaa pieneltä moniin verrattuna.

 

 

Kyllä isoilla prosenteilla on aina helppo kauhistella mutta kun muutetaan asiat euroiksi, ollaan lähempänä arkea.

On mullakin noussut pankin palvelumaksut viimeisen 10 vuoden aikana 0 eurosta 5 euroon kuussa, prosentteina iso juttu, mutta VUODESSA 60 euroa, ei juurikaan merkitystä.

älä aloita noista pankeista, olis muuten vähän sanottavaa niistä. tosin en usko että pankin palvelumaksu olleet 0€ 10 vuotta sitten. 90-luvulla taisi olla enimmäkseen vielä ilmaisia. onkohan niin että olet saanut jonkun nuoriso-alennuksen joka on 100% aika monesti ollut. tuo 5€ kuulostaa pieneltä moniin verrattuna.

 

 

Ei se ainakaan nuorisoalennus ole ollut, on tässä jo sen verran ikää, ehkä joku "avainasiakas" tms. ohjelma josta tippuu pois kun lainan määrä vähenee.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Minulla on €0 pankki kk, se on kilpailutettu Nordeasta jo kaksi vuotta sitten. On vielä pankkialallakin vaihtoehtoja. Mikään pankkimaksu ei ole noussut 69 sentistä 6,90 euroon. Tai jos on, niin on vuodesta 2007 toiminut €0 pankki ja se palvelee edelleen mikä on hyvä juttu. No onneksi vaihtoehtoja on myös telealalla, mietin juuri nyt hyvää jatkoliittymää itselleni.

Eräs operaattori Ruotsista tarjoaa Prepaidina 1 Gt kk, 100 min ja 100 sms alle kympillä kuussa niin se on vaihtoehto jos jossain vaiheessa laskullisissa liittymissä kipukynnys ylittyy.

Toivottavasti Elisalla ymmärretään että asiakkailla on kipukynnys ja kun sitä koetellaan ihmiset tulevat miettimään onko kommunikaatio puhelimen kautta niin tärkeää että täytyy hyväksyä jatkuvat hinnankorotukset. Ennen on pärjätty ilman ja ihan sähköpostikin on keksitty.

Nyt soi Massive New Krew - Starchild (Original Mix).

Minulla on €0 pankki kk, se on kilpailutettu Nordeasta jo kaksi vuotta sitten. On vielä pankkialallakin vaihtoehtoja. Mikään pankkimaksu ei ole noussut 69 sentistä 6,90 euroon. Tai jos on, niin on vuodesta 2007 toiminut €0 pankki ja se palvelee edelleen mikä on hyvä juttu.

Käytännössä pankin kilpailuttaminen palvelumaksuista eroon pääsemiseksi ei ole mahdollista, jos maksettavana on parinsadan tonnin asuntolaina ja siinä 0.3 marginaali. Yhtä alhaista marginaalia et saa mistään tänä päivänä tai välttämättä vuosiin.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Minulla on €0 pankki kk, se on kilpailutettu Nordeasta jo kaksi vuotta sitten. On vielä pankkialallakin vaihtoehtoja. Mikään pankkimaksu ei ole noussut 69 sentistä 6,90 euroon. Tai jos on, niin on vuodesta 2007 toiminut €0 pankki ja se palvelee edelleen mikä on hyvä juttu.

Käytännössä pankin kilpailuttaminen palvelumaksuista eroon pääsemiseksi ei ole mahdollista, jos maksettavana on parinsadan tonnin asuntolaina ja siinä 0.3 marginaali. Yhtä alhaista marginaalia et saa mistään tänä päivänä tai välttämättä vuosiin.

Meillä tutut siirsi kahden tunnin työllä pankkilainan asunnolle ja autolle Danske→S ja kaikki puolittui. Koronkiskonta meni niin alas, että asuntolaina maksetaan muutamassa vuodessa nopeammin vaikka maksetaan samoilla summilla. Kyllähän operaattoreita voi kilpailuttaa myös. On todellista säästöä vielä kun samalla pankkimaksut nolliin. Miracles happens.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

tosin en usko että pankin palvelumaksu olleet 0€ 10 vuotta sitten.

Kalliita pankkeja olet sitten käyttänyt. Minäkään en kymmenen vuotta sitten maksanut verkkopankkitunnuksista ja -kortista mitään. Ja ihan aikuisten hinnastolla mentiin.

 

Eräs operaattori Ruotsista tarjoaa Prepaidina 1 Gt kk, 100 min ja 100 sms alle kympillä kuussa

Jasså, det är ju ännu dyrt! Saksasta saat alle kympillä kuussa rajattomat viestit sekä puhelut ja 3 Gt tiedonsiirtoa.