Vastattu

Tarjoukset, vastatarjoukset


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Valitettava uutinen on se, että kuten toisessa ketjussa mainitsin niin sieltä tietystä numerosta ei saa enää hyviä tarjouksia 1.8 jälkeen.

Oma mokani oli se, että soitin kuun vaihteen jälkeen. Harmi kun myyjä ei silloin osannut sanoa, että soittaisin ennen kuun vaihdetta.

No onhan tässä nyt TF kuitenkin ihan kohtuuhintainen liittymä käytössä mutta olisin saanut 10e halvemmalla Saunalahdelta.

Harmittaa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 22 elokuu 2012, 20:06

Vaihto Soneralta Saunalahteen näistä syistä:

- Sonera toi datakatot 3G-verkkoon. Saunalahdella ei ole eikä tule.

- Asiakaspalvelusta pelkästään huonoja kokemuksia, saa soitella saman asian perään useita kertoja ja toivoa kädet ristissä, että jotain tekisivät. Saunalahden asiakaspalvelussa selvittävät asiat läpikotaisin että se varmasti tulee hoidetuksi. Virheet hyvitetään selkeästi.

- Aloitusmaksu joka puhelun aloituksessa, maksa tai itke ja maksa vaikkei sinulle edes vastata! Lopetusmaksua tulossa? Saunalahdella ei ole eikä tule. Rehtiä, eikö?

- Pyöristys lähimpään minuuttiin. Kuka maksaa hiljaisuudesta? Saunalahdella ei ole eikä tule. Rehtiä, eikö?

- Kuuluvuus oli Tampereen Peltolammilla (silloin kun siellä asuin) 1-2 palkkia ja Sonera seikkaili verkosta toiseen kuluttaen akkua. Elisa samassa paikassa 5/5 vakaat kentät ja pysyi H:ssa vaikka 24/7.

- Soneran näkemys nopeudesta mobiiliverkosta kellonajasta riippumatta 1M/0.3. Elisa tykitti kellon ympäri 8M-15M. Ja Upload-arvokin oli yli megabitin aina.

- Spotify Mobile pätki vaikka dataliikennettä olisikin jäljellä Soneralla. Elisalla ei pätki sitten yhtään vaikka olisit keskellä metsää tai laiturilla aurinkoa ottamassa.

- Miksi maksaa enemmän? Saunalahdelta parempaa laatua ilman että täytyy maksaa paljon.

- Elisa pesee Soneran nopeudessa kaikkialla missä älypuhelinta käytän aktiivisesti ja usein muuallakin.

- Elisa pesee Soneran kuuluvuudessa kaikkialla missä älypuhelinta käytän aktiivisesti ja usein muuallakin.

- Soneran tukiasema hidastui oleellisesti ja ajattelin tehdä vikarin. Sonera sanoi, että apua ei ole tulossa, joten vaihda operaattoria jos ei kelpaa. Toisen maston korjauksessa Soneralla kesti vuosi eikä silti korjannut kunnolla, Upload-kaista ruuhkautui Download-korjauksen jälkeen. Huomattakoon, että Elisalla oli vikoja moniakin. Laitoin viestiä nettilomakkeella, tuli bumerangina vastaus: vika korjattu. Ja kappas se olikin. Salama heikensi Elisa-verkon kuuluvuutta, avauduin täällä foorumilla ja kappas, vika korjattu minuutissa muutamassa. Saunalahden sähköpostilaatikko oli jostain syystä kadonnut liittymältä no tuli viesti puhelimeen, että asia on korjattu kuntoon vaikken edes missään pyytänyt korjausta, kerroin vain ohimennen Palstalla.

- Sonera ei ole koskaan ottanut minuun yhteyttä suositellakseen jotain tarjousta tai toista halvempaa liittymätyyppiä (tosin sitä ei edes ollut, vain Minun Sonera). Saunalahti kertoi, että vaihdapas liittymätyyppiä, niin säästät paljon enemmän. Ja niin, minun on mahdollista säästää joka kuukausi jopa 138 euroa, jos jaksan soitella 2 000 min ja kk-amsku 0 € 6 kk, myöhemmin 2,90 € operaattorin sisäisiä puheluita (kyllä kaikki kenelle soitan ovat sen jo älynneet, Elisa on paras verkko)!

- Soneran Minun Sonerassa pelkkä SIM-kortti maksaa 1,99 € (liittymä tosin poistui nyt jo myynnistä), mutta Saunalahdella halvin kk-maksu kortille 66 senttiä vain, sillä saa siis jo kolme liittymää, kun Soneralla vain yhden...

- Saunalahden netti ei tule YouTube-hitaudella toisin kuin Soneran. Tosin Sonera on saanut YouTube-ongelmat vähenemään, tosin ei mennytkään kuin reilut kolme vuotta. Aplodit!

- Saunalahden asiakas- ja vikapalvelu ei käytä robotteja, jotka eivät ymmärrä kuulemaansa tai eivät osaa auttaa. Vaan siellä käytetään aitoja ihmisiä. Soneran asiakaspalveluun pääsee vasta sen jälkeen kun on käyty (hyödyttömän ja tuloksettoman "anteeksi en saanut selvää" -pitoisen keskustelutuokion robotin kanssa.

- Saunalahen asiakaspalvelu on lankanumerossa, joten siihen soittaminen kuluttaa puhepakettia. Soneran asiakaspalvelu maksaa aina ja jonotusajat pitkät. Myös turhautuminen robottiin siis maksaa rahaa (ja aikaa). Saunalahden liittymissä jossa oman verkon puheluita, kuten Satakieli 2000, asiakaspalvelu kuuluu oman verkon puheluihin eli on käytännössä ilmaista, jos osaa soittaa Elisan asiakas- ja vikapalvelunumeroihin 050-alkuisia.

- Elisalle voi täyttää kuuluvuustoiveen tai häiriöilmoituksen olematta jopa asiakas tai vaikka olisikin netin kautta, ei vaadi kirjautumista. Yritäpä tehdä samaa Soneralla. Et löydä etsimälläkän väylää tehdä kuuluvuustoive tai häiriötieto kirjautumatta sisään ja niin mitä teet kun et ole asiakas tai käytät Prepaidia, jolle ei voi tehdä Soneran Omia sivuja?

- Syy kaksikymmentä. Kyllä luit oikein. Soneralla ei ole riittävästi liittymävalikoimaa, joten asiakas ei helpolla löydä mielenkiintoisen liittymän itselleen. Minun asiakkuusaikana ei ainakaan ollut esim. liittymää, jossa olisi edullisesti verkon sisäisiä puheluita, tosin eipä ole nytkään. Saunalahdella on.

Onko riittävästi syitä? Vai kerronko lisää? ;)

En ole katunut vaihtoa, enkä jää kaipaamaan. Sitä Elisan/Saunalahden SIMillä silmään, joka Soneraa miettii/käyttää.

Minäkin soitin eilen Saunalahden liittymällä kymmenen sekunnin pikapuhelun. Ja sit ihan huomaamattani sanoin "pyöristys lähimpään minuuttiin" ja repesin. Okei, veloitettiin tasan ne 10 sekuntia. Yllättävän rehti liittymä! Kyllä, tiedän monia, jotka puhuvat paljon alle minuutin puheluita ja sitten osa on taas 1 min - jotain minuutteja tai tunteja. Muutaman sekunnin puhelussa voisi sanoa vaikka "olen tulossa". Miksi maksaa minuuttia siitä?

Ja tiedän, että Soneralla on puhepaketti, jossa tätä ei ole, mutta eihän kaikki tarvitse puhepaketteja. Just my 2 cents.

Ei kiitos Soneralle. Vaihto Saunalahdesta Soneralle olisi minusta silkkaa tyhmyyttä, ajattelemattomuutta tai tarkoituksellista eksoottisen sisällön hakemista elämään mm. viettäen aikaa jonottaessa. Sonera onkin hyvä mm. jonotusaddikteille, joilla on aikaa harrastaa kimppakivaa robottien kanssa ja kuunnella "musiikkia" jopa tunteja.

Olipa söpö tarina. :)

Mutta nyt Android kouraan, ylös, ulos ja lenkille. Hyödyntäen Elisan 3G-verkkoa ja Spotify Mobile. Ei varmasti pätki... Lyödään vaikka vetoa.
Katso alkuperäinen viesti

136 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Mihinkäs numeroon sitten oikein soittelit. Itse just 1,5 h sitten soittelin ja sain pari tarjousta. Vaihdoin siis kaksi liittymää, mitkä astuvat huomenna voimaan. Sanoivat vielä,että kannattaa soitella vuoden päästä uudelleen. En ole juurikaan harrastanut näitä vaihteluita, mutta kai se on hypättävä kelkkaan mukaan ja vaihdeltava littymiä. Kukas se mun lompakosta huolehtii,jos en minä ite.:) Vasta toukokuussa vaihdoin kampanjapekettiin, mutta nyt tuli siis vähän parempi tarjous, joten....

No seuraavaa laskua odotellessa tai viimeistään seuraavaa, menikö kaikki kivuttomasti.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
0800939393. Tuonne soitin.

Sanoi ettei ole voinut enää 1.8 jälkeen oikein tarjouksia antaa, ei ole kuulemma valtuuksia tms. Kehotti asioimaan Elisa Shopitissa mutta en tiedä jaksanko lähteä sinne asti sitten jollei puhelimella voi asiaa hoitaa.

'Tai sitten olen soittanut väärään paikkaan. Huomautuksena, että olen nyt TF asiakas tällä hetkellä. Ja käsitin, että vain tuolta voi saada siinä tapauksessa tietoa liittymistä. Tai on minulla huomenna jo yksi Saunalahdenkin liittymä kun siirto on tapahtunut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
No minä soitin tänne  0800 96630 ja sain ihan kohtuullisen tarjouksen(ainakin omastamielestäni). Toki olen saunalahden asiakas ja meillä on muutama muukin liittymä saunalla. Kokemus se oli "pumminakin" olo 🙂
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Pitäisikö soittaa tuonne sitten ja kokeilla? Olen kuitenkin periaatteessa jo asiakas, numero on huomenna Saunalahdella. Kysyisin tuonko toisenkin numeron Saunalahdelle. Mihin asti on auki?

EDIT: On auki klo 18 saakka. No ehkä soittelen huomenna vielä sinne ja kysyn miten on asian laita. Kiitos tiedosta sinulle!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ollos hyvä! Kaveri jonka kanssa puhuin,sanoi olevansa viiteen asti paikalla. Oli oikein miellyttävä ja soitin itseasiassa uudelleen, kun ensin vähän kotosalla vielä neuvoteltiin toisesta liittymästä:) Lupasi vielä ettei tarvitse liittymän vaihdosta maksaa erikseen, vaikka edellisestä ei ole vielä kulunut edes 3 kk:ta. Eikä päällekkäisiä maksuja pitäisi tulla. No se näkee sitten laskusta aikanaan. En sitten tiedä tekevätkö ns. vuorotyötä ja osa on  kuuteen asti. Eihän toi mitään ota jos ei annakkaan, paitsi tietty puhelumaksun:)
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Eikä edes puhelumaksua koska numero on 0800 ;)
Saunalahden vanhoille asiakkaille on toinen numero mistä saaa tarjouksia,kysykää sitä numeroa sieltä 0800939393 numerosta,mulla ei sitä enää ole.

ja KYLLÄ niitä hyviä tarjouksia saa viel ä1.8.jälkeenkin tai ainakin minä sain:smileyundecided:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Se nykyisten vastatarjousnumero vai mikä lie nykyisille asiakkaille on 0800 96630.
Saunalahti Otso Kuukausimaksu -75% 24kk + Mobiililaajakaista Mini, yhteishintaan 9,90 €/kk, kyllä kelpaa soitella. Eikä tarvittu edes ottaa puhelimella aspaan yhteyttä, ihan vaan oma.sauniksen kautta hoitui.
Käyttäjätaso 4
Oma määräaikaisuus loppuu 4 minuutin kuluttua.

Kohta selviää nämä tarjouskuviotkin sitten..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
raastupa kirjoitti:
Oma määräaikaisuus loppuu 4 minuutin kuluttua.

Kohta selviää nämä tarjouskuviotkin sitten..

Joko tuli tarjouksia ovista ja ikkunoista?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Ai Saunalahdella loppuu määräaikaiset sekunnin tarkkuudella?

No kerro nyt kuitenkin miten kävi, saitko tarjouksia. Siihen ensimmäiseen tarjoukseen ei kannata lyödä heti kiinni sillä se ei varmasti ole alin mahdollinen. Ensin yritetään päästä helpommalla tietenkin. Kysele myös muilta operaattoreilta jos tiedät verkon kuuluvan käyttöpaikoissasi.

Itse juuri lopetin puhelun TF kanssa ja sain hyvän diilin joten palaan takaisin sinne. Ero oli niin huomattava, ette P-maiden ja Baltian käyttö riitä kompensoimaan sitä erotusta. Ja ainahan TeleFinlandin asiakas voi vaihtaa helposti Soneraan jos tietää tarvitsevansa liittymää P-maissa ja Baltiassa. Korttia ei tarvitse vaihtaa vaan liittymä vaihtuu lennosta Sonera Sopivaan.
Käyttäjätaso 4
Kyllä määräaikaisuus oli merkitty jatkuvaksi 18.8.2012 klo 10.44.52 saakka.

Klo 10.45 ei tuota enää tilaajatiedoissa näkynyt, joten sekunnilleen näköjään menee.

Ei ole tullut tarjouksia jatkosta mihinkään. Ei edes Oma Saunalahteen. Täytyy varmaan alkuviikosta soitella tuohon 0800 96630 tarjouksia varten. Tai sitten laitan suoraan siirtopyynnön Soneralle.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Jännä kun yleensä Oma Saunalahteen tulee heti jatkamistarjous vaikka ne onkin ihan perusjuttuja.

Ehkä tosiaan Saunalahti on vetänyt liinat kiinni tarjousten suhteen.

Varmaan jotain sinulle tarjotaan mutta ainakin oma kokemus kertoo, että vaikeaa oli saada tarjous. Listahinta oli Saunalahden käsitys tarjouksesta sekä siitä miten asiakkaita hankitaan.

Pysyn TF kyllä sillä näyttää siltä, että Saunalahden edullisuus ja se innovaativuus on menneen talven Lumia.

Olisiko jo asiakkaita niin paljon, että nyt alkaa hintojen hilaaminen ylöspäin? Tätä on pelätty ja sinällään se on selvää. Kun tietty raja ylitetään asiakkaissa niin voidaan alkaa nostamaan hintoja.

Lisäksi vaikuttaa siltä, että ainakin Helsingissä on myyty paljon (eli halvalla) Nopsaa joka on rajoittamaton joten ei ole kuin ajan kysymys kun se ruuhkautuu tosissaan ja yhteydet alenee. 
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Btw millaista liittymäkokonaisuutta etsit?
Käyttäjätaso 4
Olet varmaan oikeassa.

Mulla on nyt Norppa+, VarmatPäivät (lue: AlleEuronPäivät) ja Mobiililaajakaista Mini.

Olishan se kiva, jos sais edes joskus saisi jotain ekstraa. Jos tollasen Otso+Mini -tarjouksen saisi 24 kk:ksi hintaan 9,90 euroa/kk, niin ottaisin ennenkuin ehdit sanomaan kissa.

Taitaa olla toiveunta.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
raastupa kirjoitti:
Olet varmaan oikeassa.

Mulla on nyt Norppa+, VarmatPäivät (lue: AlleEuronPäivät) ja Mobiililaajakaista Mini.

Olishan se kiva, jos sais edes joskus saisi jotain ekstraa. Jos tollasen Otso+Mini -tarjouksen saisi 24 kk:ksi hintaan 9,90 euroa/kk, niin ottaisin ennenkuin ehdit sanomaan kissa.

Taitaa olla toiveunta.

Olen varma, että saat jonkun tarjouksen. Sitäkin varmempi olen ettet saa tuohon hintaan Otsoa ja miniä, valitettavasti. Tuohon hintaan kai sai vielä viime kuussa muttei enää.

Saisit ehkä TF Koko Paketin täysnetillä (TF ei ole rajoitusta datassa) alta 25e. Soita ja kysy.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mitä ekstraa haluaisit Alle Euron Päiviin? Tuollaista liittymää et löydä DNA:lta etkä Soneralta. Ulkomaanmatkoihin kannattaa hankkia erillinen Soneran liittymä, jos siellä matkustaa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Vaikka vastaavaa ei löydy Soneralta/Dna/TF niin ei se tarkoita etteikö tosiasiassa löydy sopivaa pakettia. En usko raastuvan kuitenkaan yli 2800min puhuvan kuukaudessa joka on todellisesti ainoa tilanne jolloin TF ei löytyisi sopivaa liittymää. Soneralla on aina 5000min. Tosin Sonera ei välttämättä tarjoa alennusta vaan ohjaa TF asiakkaan.

Jos raastupa voisi kertoa paljonko puheminuutit ovat enintään niin se helpottaa sopivan liittymän katsomista hänelle.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Esim. Soneralta saa 1200min, 250e sms ja 7M netillä hintaan 24,95e. Tämä on tietenkin listahinta siis jos joku ihmettelee miten TF voi saada samaan hintaan Koko paketin sekä täysnetin.

On hyvä, että vertaillaan eri vaihtoehtoja. Mutta kunhan raastupa kertoo hieman enemmän tarpeista niin katsotaan hänelle sopiva liittymä. Se voi löytyä Saunalahdeltakin, en sitä tässä yritä kiistää.
Käyttäjätaso 4
Hyvää iltaa.

Sinänsä nykyinen liittymä on aika selkeä setti ja sopiva mun tarkoituksiin. Olisi vaan mukava, että jos sais edes joskus jotain pientä bonaria: esim. Minin tai vaikka jonkun tekstiviestipaketin puoleksi - koko vuodeksi ilmaiseksi.

Soneralla absoluuttinen kontraindikaatio on se, että niistävät (Suomesta lähetetyistä) normaaleista tekstiviesteistä (normaaleihin) ulkomaisiin GSM -numeroihin 29 centtiä/kpl. Eivätkä kuulu Soneralla tekstiviestipaketteihin.

Se ei käy.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Paljonko maksat nykyisestä setistäsi sitten? Ja käytössä liittymällä Norppa, AEP ja mininetti? Viestit kappalemäärän mukaan?

Paljonko siis puhut enintään kuukaudessa? Ilman näitä tietoja on täysin mahdotonta suositella sinulle liittymää.

Veloittaako TF myös ulkomaille lähetetyistä viesteistä 29 senttiä? Ja ilmeisesti sitten lähetät niitä säännöllisesti sinne ulkomaille vai?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Jos lähettäisin ulkomaille säännöllisesti tekstiviestejä ja pitäisin yhteyttä niin hankkisin kyllä jonkun muun palvelun jolla homma hoituu ilmaiseksi. Skype, Viber, WhatsApp jne.

Ilmeisesti on niin, että Sonera ja TF veloittaa ulkomaan viesteistä (kun viesti toimitetaan Suomesta suomalaisesta liittymästä ulkomaille ulkomaalaiseen liittymään) sen 29 senttiä. Sen voisi kyllä muuttaa se on selvä, varsinkin jos muut operaattorit veloittaa kai normaalihinnan.

Normaalihinnallakin pitäisin kuitenkin kappalemääräistä maksamista ulkomaan viesteistä sillä ne voi korvata muilla palveluilla. Siksi en loppupeleissä näe suurtakaan ongelmaa siinä, että Sonera ja TF ottaa sen 29 senttiä koska en joka tapauksessa kuitenkaan itse lähettäisi viestejä liittymästä- on se sitten sen 29 senttiä tai 6 senttiä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä.

Yksi juttu Alle euron päiviin voisi ollai samalla puhelut ja tekstiviestit. En kutienkaan näe tähän suoranaista pakkosyytä, koska viestipaketin voi tilata erikseen.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Niin. Ei tietenkään ole pakollista ottaa liittymää jossa on samalla viesti, että puhepaketti.

En näe kuitenkaan asiassa ratkaisevana tekijä sitä onko joku paketin osa turhaa tai jotenkin ylimääräistä.

Olennaista on se ja vain se, riittääkö paketin sisältö käyttöön sekä mikä sen hinta tulisi olemaan.

Se mitä erilaisia kokonaisuuksia siinä on sisällä, on siltä osin turhaa miettiä edes kunhan se riittää käyttöön.

Jos saan halvemmalla auton jossa on mukana myös navigaattori vaikka käytän iPhonea navigointiin niin en paljoa hankintahetkellä mieti, että mitäs hittoa teen ylimääräisellä navilla kun sama auto ilman sitä maksaa enemmän vaikka en sitä tarvitse.

Muta edelleen kunhan saamme raastuvan tiedot puheen osalta niin sitten on helppoa alkaa katsomaan vaihtoehtoja.

Osallistu keskusteluun