tikka+ -> Saunalahti sisäverkko 1.3.2018 alkaen


Sain teiltä postia, että tikka+ -liittymä on 1.3.2018 alkaen Saunalahti sisäverkko-liittymä.

ensimmäisen vuoden (sisäverkko-liittymän) kuukausihinta on 7,90e ja siitä eteenpäin 9,90e.
tikka+ kk-hinta hinta oli 5,92e.

Sisäverkko-liittymässä ei ole parannuksia verrattuna tikka+ -liittymään vaan oikeastaan uusi liittymä on
tikka+ + 5e = Saunalahti sisäverkko-liittymä.

Sivuiltanne ei löydy uudesta liittymästä lisätietoa, joten avaatteko tätä muutosta hieman.

Postinne lopussa lukee: "Elisan yleisten sopimusehtojen kohdan 10 mukaisilla perusteilla Elisalla on oikeus muuttaa palvelun ominaisuuksia, sopimusehtoja ja maksuja, kun sopimus ei muutu olennaisesti."

Monenko prosentin kk-korotus on sallittua? taidetaan olla nyt aika rajoissa.
KK-hinnan päällehän tulee pakollinen dataliittymä vai ... ?

41 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Äitini sai samanlaisen kirjeen, mutta Saunalahti Satakieli 2000 liittymä muuttuu tuoksi Sisäverkko liittymäksi.

Ei mitään mainintaa että mitä käy liittymään kuuluvalle hitalle 256 kbit/s netille.

Eikä siis Elisan sivuilta löydy mitään tietoa tästä uudesta liittymästä.

4,91 €/kk liittymä nousee kaksinkertaiseksi, mutta mitään uutta hyötyä ei saa. (siis 2000 minuuttia Elisan verkkoon muuttuu rajattomaksi, mutta ei siis mitään käytännössä).

Todellakin ihmettelen kanssa että mitä tarkoittaa "sopimus ei muutu olennaisesti", kun siis hinta kaksinkertaistuu.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Sama kirje tuli myös Satakieli 2000 -liittymän haltijalle. Jälleen ne kuuluisat sanat "Yhtenäistämme Elisan liittymien tuoterakennetta ja hinnoittelua." Kirjeen mukaan aiemmin 2000 minuuttia oman verkon puheluita kuukausihintaan sisältäneellä hinnoittelutyypillä saa maaliskuun muutoksen jälkeen puhua rajattomasti Elisan ja Saunalahden matkapuhelinnumeroihin (ei siis mainintaa 5000 minuutin rajoituksesta/kk).

Kirje on sen verran yleisluontoista markkinointi- ja lepyttelyosaston sivuntäytediipadaapaa, että siinä kerrotaan muiden kotimaan normaalihintaisten puheluiden ja viestien laskevan 6,9 senttiin minuutilta/kappaleelta. Ainoa vaan, että laskutusperusteinen minuutti- ja kappalehinta on ollut koko ajan tuo sama.

Lähinnä kyse on yhtenäistämisestä ja kuukausihinnan hivuttamisesta kuluttajahintaindeksiä korkeammalle tasolle. Vanhoihin liittymätyyppeihin lisättiin kolmisen vuotta sitten 256 kb/s pakkodata, eikä sitä tässä yhteydessä sentään leikata tarpeettomana pois kuten tällä hetkellä myynnissä olevassa "Puhe" laskutustyypissä on tehty. Oletuksena kuitenkin on, että sekuntipohjainen laskutus ei tässä yhteydessä muutu minuuttiperustaiseksi.

Jk. Kauas on yhtenäistetty, sillä liittymätyypin lähtöhinta oli 2,90 e/kk.
Käyttäjätaso 2
Tuollainen kirje tuli vaimollekin, rajattomat puhelut Elisan ja Saunalahden liittymiin. Miten muiden hinnoittelu, sekunti vaiko minuuttiperustainen veloitus? Säilyykö tuossa tuo netti?
Mikä netti ja missä säilyy?

Itsellä tosiaan Tikka+ ja OmaElisan mukaan nimenomaan

Tikka+ 5,92 €/kk
+
Mobiililaajakaista Mini 4,94 €/kk

eli omassa poistuvassa liittymässä ei ole sisällytetty nettiä, vaan se on hinnoiteltu liittymän päälle.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Sama geneerinen kirje on tosiaan jaettu useampaan talouteen, jossa on ollut eri nimisiä Saunalahden vanhoja laskutustyyppejä. Tikka+:n kuukausimaksu sisältää 3000 minuuttia puheluita oman verkon sisällä. En ole Elisalla töissä, joten en tunne liittymääsi paremmin, eivätkä nuo nykyiset junnutyöntekijätkään tunne näitä vanhoja liittymätyyppejä, koska ovat olleet someaspassa vasta muutaman vuoden.

Joka tapauksessa näihin kaikkiin vanhoihin Saunalahden laskutusliittymiin tuli etanadataksi tai pakkodataksi aasiakkaiden keskuudessa nimetty rajaton 256 kb/sekuntinopeudella toimiva datayhteys 1.4. 2013. Samassa yhteydessä taidettiin AlleEuronPäivät-lisäpalvelusta alkaa periä kuukausimaksulisää, jonka seurauksena moni kävi pudottamassa sen pois käytöstä. Näiden perusteella kuukausimaksu saatiin hivutettua Satakieli 2000 -laskutustyypissä 4,91 e/kk.

Veikkaukseni on, että olet itse valinnut tuon hieman nopeamman datayhteyden lisäpalveluksi, etkä ole seurannut operaattorisi viestintää kevään 2013 aikana. Muutoksen aikoihin käytiin keskustelua "tupladatasta", kun joillakin oli jo valittuna nopeampi yhteys, jonka lisäksi Elisa pakotti tuon etanadatan. Etanadatalla voi edelleen lukea sähköposteja, uutisia ja kuunnella podcasteja, Yle-Areenaa, Spotifyä ja radioita striimaten livenä. Jos koet tuon riittävän niin pudottaisin Mobiililaajakaista Minin (ilmeisesti 512 kb/s) pois käytöstä ja säästäisin 4,94 e/kk. Epäilen, että tullessasi katumapäälle et voi kytkeä sitä enää takaisin..

Epäilen myös, ettei kukaan elisalta vastaa tähän ketjuun mitään hyödyllistä ennen maanantaita, jos sittenkään.
Olet oikeassa. Jossakin kohtaa valitsin tuon mob minin käyttööni.
Saunalahti sisäverkko-liittymän norm 9,90kk-maksulla voisi olettaa saavansa seuraavaa pykälää nopeamman ratkaisun kuin Mob mini.

Kyllähän tuon Mob minin voisi pois tiputtaa. Tuntuu, että ei silläkään ns. kuuuhun pääse
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
OT: Uskon sinunkin kulkevan keskimääräisesti jalat maassa, joten älä edes uneksi. 😉 Operaattorit pyrkivät siihen geneeriseen ainakin yli 25 euron keskimääräiseen kuukausilaskutukseen näillä "Sisältää kaiken liittymätyypeillä". Paitsi häh häh hää, eivät sisälläkään viranomaisluonteisia epätyypillisiä yritysnumeroita, koska Elisan toinen jalka on tehnyt kaappisopimuksen viranomaisen tai yrityksen näennnäisesti ilmaisista sisäpuheluista, jotka sitten laskutetaankin talon ulkopuolelta soittavilta.

Tarkoitan tällä sitä, että operaattori ohjaa meitä asiakkaita kaikesta huolimatta hellästi kohti "Sisältää kaiken liittymätyyppejä", vaikkei sitä suoraan sanotakaan. Someaspakin pääsisi helpommalla, kun ei tarvitsisi seurata vanhojen kääkkien piilovinoilua, joka ei osu edes maaliinsa. Markkinointiviestinnän tekijät eivät taida laskeutua kuolevaisten tasolle, tai viestintää tehdäänkin ihan toisaalla viestintätoimistossa.
Sain myös Sisäverkko-kirjeen. Olinkin jo miettinyt Satakieli2000-liittymäni tarpeellisuutta ja Elisa auttoi päätöksessä. Liittymä on nyt irtisanottu helmikuun loppuun. Minulla on myös jonkun muun operaattorin liittymä, joten savumerkkeihin ei tarvitse turvautua. Ainahan voi avata uuden liittymän tai vaihtaa operaattoria. Maaliskuussa puntaroin asian uudelleen omalta kohdaltani, mutta näillä näkymin jatkan jäljelle jäävällä liittymällä (kilpailijan ei enää myynnissä oleva), ellei sillekin tapahdu jotain vastaavaa muutosta.
DNA:lla on liittymä DNA Mini Data, johon kuuluu tuo 256 kbit/s netti hintaan 4,95 e/kk. Puhelut voi sitten soittaa vaikkapa Watsappilla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Elisan vastaus kysymykseeni että minkälainen netti jatkossa tulisi olemaan tässä Sisäverkko liittymätyypissä:

"Datanopeus pysyy liittymällä samana, kuin ennenkin eli 256kbit/s. "

Että sillein.

Mikään ei siis muutu käytännössä kuin että kk-maksu nousee kaksinkertaiseksi.

Eli Elisan mielestä sopimuksen sisältö ei oleellisesti muutu.

Aikalailla erilaiset tulkinnat asiakkailla ja Elisalla.

Heh.

Edit:
Muutama lainaus sopimusehdoista: (siis kertaukseksi vielä vaikka aloituksessa olikin)

"Teleyrityksellä on oikeus muuttaa palvelua koskevan toistaiseksi
voimassaolevan sopimuksen sopimusehtoja, palvelun ominaisuuksia
ja maksuja asiakkaan vahingoksi siten, että sopimuksen
sisältö ei kokonaisuutena olennaisesti muutu, jos muutos johtuu:

• sopimus-, hinnoittelu-, tai asiakaspalvelujärjestelyjen uudistamisesta
tai yhdenmukaistamisesta kuten yhtiö- tai liiketoimintajärjestelyistä,
"


"Teleyrityksellä on lisäksi oikeus tehdä sopimusehtoihin, palveluihin
ja maksuihin vähäisiä muutoksia, joilla ei ole vaikutusta
sopimuksen keskeiseen sisältöön. Tällaisia muutoksia voivat olla
esimerkiksi toimenpiteet, jotka vaikuttavat palveluiden tekniikkaan
tai palvelun ulkoasuun.
"
Käyttäjätaso 3
Ikävää kuulla, jos muutos ei ollut mieluisa! Meille voi kyllä esimerkiksi lähettää yksityisviestillä tarkempia tietoja (käyttäjälle Palstatiimi), niin voidaan katsoa löytyykö valikoimistamme omaan käyttöön sopivampaa liittymätyyppiä 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
pommelraie kirjoitti:

Ikävää kuulla, jos muutos ei ollut mieluisa! Meille voi kyllä esimerkiksi lähettää yksityisviestillä tarkempia tietoja (käyttäjälle Palstatiimi), niin voidaan katsoa löytyykö valikoimistamme omaan käyttöön sopivampaa liittymätyyppiä :)Voidaan keskustella ihan julkisesti täällä palstalle, eli voi kertoa mikä teidän liittymistänne vastaisi tuota parhaiten, ei taida olla mitään.

Mutta tärkeinpänä taas:

Aikalailla nollavastaus taikka siis ei vastattu ollenkaan esitettyihin pointteihin.

Siis kertaallee vielä: Haluan tarkemmat perustelut Elisalta että miten tämä muutos on sopimusehtojen mukainen, toisin sanoen ainoalla muutoksella hinnan lisäksi eli 2000 minuuttia -> rajaton (5000 min) ei ole vaikutusta asiakkaalle. Niin miten tämä liittymätyypin vaihdos toteuttaa sopimusehtojen kohdan "sisältö ei kokonaisuutena olennaisesti muutu"?

Kiitos.

edit:typo ja pieni tarkennus
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kuluttajahintaindeksin vuosimuutos on jäänyt viime korotuksen jälkeen reilusti alle kahteen prosenttiin, joten kuukausimaksun korotus ei ole oikein linjassa. Telesektori keulii oikein kunnolla Kiky-hengessä. 😢

Lähde: http://www.findikaattori.fi/fi/1

Toinen kysymys: miksi kuukausiveloituksellisen numeron sujuva siirto latausliittymätyyppiin ei vieläkään onnistu? Kaipaisin vastausta perusteluineen, tekniset tiedot kiinnostavat taloudellisia seikkoja enemmän.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
jagro kirjoitti:

Sain teiltä postia, että tikka+ -liittymä on 1.3.2018 alkaen Saunalahti sisäverkko-liittymä.

ensimmäisen vuoden (sisäverkko-liittymän) kuukausihinta on 7,90e ja siitä eteenpäin 9,90e.
tikka+ kk-hinta hinta oli 5,92e.

Sisäverkko-liittymässä ei ole parannuksia verrattuna tikka+ -liittymään vaan oikeastaan uusi liittymä on
tikka+ + 5e = Saunalahti sisäverkko-liittymä.

Sivuiltanne ei löydy uudesta liittymästä lisätietoa, joten avaatteko tätä muutosta hieman.

Postinne lopussa lukee: "Elisan yleisten sopimusehtojen kohdan 10 mukaisilla perusteilla Elisalla on oikeus muuttaa palvelun ominaisuuksia, sopimusehtoja ja maksuja, kun sopimus ei muutu olennaisesti."

Monenko prosentin kk-korotus on sallittua? taidetaan olla nyt aika rajoissa.
KK-hinnan päällehän tulee pakollinen dataliittymä vai ... ?

Jos ei ole määräaikanen sopimus niin aina voi vaihtaa operaattoria ja jos on määräaikanen kannattaa neuvotella operaattorin kanssa ja tarvittaessa kysyä kantaa kuluttajaneuvonnasta mitä ovat mieltä korotuksesta https://www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta/
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
mmalinen kirjoitti:

Jos ei ole määräaikanen sopimus niin aina voi vaihtaa operaattoria ja jos on määräaikanen kannattaa neuvotella operaattorin kanssa ja tarvittaessa kysyä kantaa kuluttajaneuvonnasta mitä ovat mieltä korotuksesta https://www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta/
Jep, ja vaihtaa mihinkä liittymää ja miltä operaattorilta?

Siis Satakieli on sopinut äitini käyttöön loistavasti. Pitkät puhelut ja siten minuutit ovat elisan verkkoon, ja muita puheluita vaihtelevasti 1-5 euroa kuukaudesa. Kerropas mikä liittymä muiden tarjonnasta sopisi tilalle.

Rajattomat liittymät kaikilla vähintään 25 e/kk. Pakettiliittymät alkaen n. 14 e/kk (jolloin ei vielä tarpeeksi minuutteja).

Valitettava totuus taitaa olla että Sisäverkko-liittymä olisi todennäköisesti halvin ja siten paras vaihtoehto, jos tähän virheelliseen toimintaan ei saada korjausta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hvihavai kirjoitti:Jep, ja vaihtaa mihinkä liittymää ja miltä operaattorilta?

Rajattomat liittymät kaikilla vähintään 25 e/kk. Pakettiliittymät alkaen n. 14 e/kk (jolloin ei vielä tarpeeksi minuutteja).Mulle tuli Elisalta winback-tarjous:
Rajattomat puhelut ja tekstarit
50 m netti
14,90 €/kk
Hinta voimassa 12 kk

En vaihtanut takaisin, Telialta samaan hintaan ainakin minulle parempi liittymä 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
hvihavai kirjoitti:

pommelraie kirjoitti:

Ikävää kuulla, jos muutos ei ollut mieluisa! Meille voi kyllä esimerkiksi lähettää yksityisviestillä tarkempia tietoja (käyttäjälle Palstatiimi), niin voidaan katsoa löytyykö valikoimistamme omaan käyttöön sopivampaa liittymätyyppiä :)Voidaan keskustella ihan julkisesti täällä palstalle, eli voi kertoa mikä teidän liittymistänne vastaisi tuota parhaiten, ei taida olla mitään.

Mutta tärkeinpänä taas:

Aikalailla nollavastaus taikka siis ei vastattu ollenkaan esitettyihin pointteihin.

Siis kertaallee vielä: Haluan tarkemmat perustelut Elisalta että miten tämä muutos on sopimusehtojen mukainen, toisin sanoen ainoalla muutoksella hinnan lisäksi eli 2000 minuuttia -> rajaton (5000 min) ei ole vaikutusta asiakkaalle. Niin miten tämä liittymätyypin vaihdos toteuttaa sopimusehtojen kohdan "sisältö ei kokonaisuutena olennaisesti muutu"?

Kiitos.

edit:typo ja pieni tarkennusNosto, jos vaikka saisi vastauksen Elisalta. Muuten lähtee eteenpäin tämäkin asia.
Käyttäjätaso 2
Itselleni paras liittymä vähäiseen käyttöön on Saunalahden latausliittymä (siis ei se perinteinen prepaid, tälle saa siirrettyä oman numeron toisen operaattorin kautta). Kuukausimaksu maltillinen 0,00€/kk. Löytyy puhe- ,data- ja tekstaripakettia. Tuolta lisää:
https://elisa.fi/kauppa/?link=fromsaunalahti.fi#!/puheliittymat/latausliittymat

Yhtenä vaihtoehtona pidin liittymänvaihdon yhteydessä Globeteliä, mutta Sauniksen kuukausimaksuton voitti... https://globetel.fi/liittymät
Sama täällä, aiemmin tikka+ ja mobiililaajakaista mini 7€/ kk. Nyt sisällön muuttumatta 14,98.

Tässä on vain härskisti laskettu, että Sisäverkon uusi hinta on sellainen, jota ei helposti muualta löydä, joten... yksipuolinen sopimusmuutos /hinnan tuplaus härskisti asiakkaan tappioksi. Toki ilmoituskirje vaivauduttiin lähettämään... nyt harkinnassa, lopetanko liittymät ihan periaatteesta (sekä yrityksen, että omat... 250 käyttäjää).
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Kiitos palautteesta chinchi! Jos liittymät ei muutoksen jälkeen ole käyttöön sopiva, niin suosittelen laittamaan meille tarkemmat tiedot yksityisviestinä: http://elisa.fi/palstatiimi .
Voidaan yhdessä katsoa liittymät läpi ja tehdä tarvittavat muutokset niihin 🙂 Liittymät ja palvelut on hyvä pitää ajan tasalla.
Liittymääni on nyt mielestäni yhtenäistetty riittävästi!

Liittymän alkuperäinen hinta on yhtenäistetty nelinkertaiseksi kahdella yhtenäistämisellä ja tullaan yhtenäistämään viisinkertaiseksi ensi vuonna.
Ryhdyn toimenpiteisiin!!!

Kysyn nyt kuitenkin ystävällisesti, miksi teidän kannattaa kyykyttää asiakkaitanne vaikka he mahdollisesti haluaisivat pitää Saunalahden liittymän?
Voitteko siis vaihtaa liittymätyypikseni Norppa+ latausliittymän ilman liittymän kierrättämistä kilpailijan kautta?

Osa asiakkaistanne saattaa jäädä matkalle eli toiselle operaattorille.
Tiedän kokemuksesta, että kuitenkin soitatte kahden viikon katumisajan sisällä asiakkaalle.
Eikö tätä turhaa ajankulua teille ja minulle voisi välttää vaihtamalla liittymätyyppiäni ilman operaattorimuutosta välissä?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
hkv57, kiitos palautteestasi!

Valitettavasti tuo muutos laskuttuvasta liittymästä latausliittymäksi ei suoraan ole tällä hetkellä mahdollista. 😞 Mikäli olisi, se tottakai tehtäisiin.
ninjatar kirjoitti:

hkv57, kiitos palautteestasi!

Valitettavasti tuo muutos laskuttuvasta liittymästä latausliittymäksi ei suoraan ole tällä hetkellä mahdollista. 😞 Mikäli olisi, se tottakai tehtäisiin.No tossa oli se vastaus, jonka jokainen asiaan perehtynyt on voinut lukea sivuiltanne.
Muuhun siinä ei olekaan mitään vastausta!
Itse asiassa siinähän sulla on kirjoitusvirhe, sehän ilmaistaan sivuillanne "toistaiseksi" mahdotonta.
Mutta miksi, sitähän kukaan ei kerro, et sinäkään!
Osakkeenomistajana ihmettelen todella , miksi asia halutaan tehdä näin ikäväksi, mutta kai sitten saan parempaa osinkoa.
Noihin hinnankorotuksiinhan ei kukaan Elisan edustaja ole ottanut täällä kai minkäänlaista kantaa, sitä olisi odottanut.
Sillä pelkkää hinnakorotustahan tämä jatkuva yhtenäistäminen on, vaimonikin sai eilen vastaavan kirjeen Reilu-liittymän hinnankorotuksesta.
Mutta on aika kornia kutsua enää yhtään liittymäänne reiluksi/saunalahtelaiseksi!
Oletteko te palstan ihmiset Elisassa töissä, mitä jos veisitte näitä parempia ehdotuksia hyväksyttäviksi niille Elisassa, jotka niihin päätöksiin pystyy, ettekä vaan toistaisi sitä mitä teidän on käsketty vastaamaan.
Käyttäjätaso 2
Toisaaltahan tuo on fiksu veto nostaa hinnat vaikka tuplaksi. Kyseisiä liittymiä on olemassa määrä X. Täällä palstalla on innokkaimpia keskustelijoita vaikka... 20kpl jotka kritisoivat muutosta ja vaihtavat liittymän toiselle operaattorille. Jäljelle jää siis X-20 vanhaa asiakasta jotka nielevät muutokset mukisematta. Elisaa/Saunalahtea ei varmaan taloudellisesti kiinnosta 20 poistuvaa asiakasta(vaikka viestiä tuleekin perään numeronsiirrossa että haluavat pitää asiakkaana jne...). Jäljelle jää siis se X-20 kpl liittymiä joiden hinta tuplaantuu, ja rahan tuloa ei voi estää. Helppoa, eikö totta!
Yari kirjoitti:

Itselleni paras liittymä vähäiseen käyttöön on Saunalahden latausliittymä (siis ei se perinteinen prepaid, tälle saa siirrettyä oman numeron toisen operaattorin kautta). Kuukausimaksu maltillinen 0,00€/kk. Löytyy puhe- ,data- ja tekstaripakettia. Tuolta lisää:
https://elisa.fi/kauppa/?link=fromsaunalahti.fi#!/puheliittymat/latausliittymat

Yhtenä vaihtoehtona pidin liittymänvaihdon yhteydessä Globeteliä, mutta Sauniksen kuukausimaksuton voitti... https://globetel.fi/liittymät


Yari,
Saatuani kirjeen ja tutkittuani asiaa, päätelmäni oli identtinen sinun päätelmäsi kanssa!

Voisitko kertoa toteutitko sen ja eri käänteet?
Tuliko se soitto kahden viikon sisällä Elisalta/saunalahdelta ja tarjosivatko numeron suoraa siirtoa latausliittymään?
Vai saitko Globetelin liittymän kuntoon ennen Elisan soittoa?
Kauanko eri vaiheisiin meni aikaa?
No varmaanhan ei mene kauaa aikaa kun nämä latausliittymätkin yhtenäistetään!
Mitä tuo Avustaja tarkoittaa?

Osallistu keskusteluun