Kysymys

Toimiiko Norppa+ liittymä älypuhelimessa

  • 19 lokakuu 2015
  • 4 kommenttia
  • 758 katselukerrat

Mulla on norppa + liittymä olen hankkimassa uutta puhelinta , en siis tiedä toimiiko simini tulevassa puhelimessa ja millä hinnalla jos haluaa nettiäkin sillä käyttää.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
marlu kirjoitti:
Mulla on norppa + liittymä olen hankkimassa uutta puhelinta , en siis tiedä toimiiko simini tulevassa puhelimessa ja millä hinnalla jos haluaa nettiäkin sillä käyttää.

Hei.

Hyvä viesti!

Jos saat Norppa+-liittymästäsi laskun, se on 2.67 € kk ja sisältää rajattoman 256/256 kbps netin. Netti on lähinnä 2G-nopeuden luokkaa joten ideaali se ei ole esim. suoratoistoon. Jos hiukankin tuntuu, ettö netti on hidas, niin kannattaa sitten liittymää päivitellä tehokkaampaan. Itselläni on Saunalahti Tarkka 3G 1M ja maksan 9.90 € kk. Netti on jo huokea.

Jos maksat Norppa+-liittymästäsi etukäteen, on se latausliittymä, siinä datapaketti maksaa 4.94 € kk ja siinä on 512/512 kbps netti. Se on riittävä peruskäyttöön puhelimella.

Yt 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
marlu kirjoitti:
Mulla on norppa + liittymä olen hankkimassa uutta puhelinta , en siis tiedä toimiiko simini tulevassa puhelimessa ja millä hinnalla jos haluaa nettiäkin sillä käyttää.

Toki Norppa toimii puhelimessa ihan siinä, missä muutkin liittymät.

Älypuhelimissa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon sina se, että ne lähes tulkoon vaativat sitä nettiyhteyttä käyttöönsä. Se ei ole ainoastaan selaimella netissä pyöriminen mihin älypuhelin datayhteyttä käyttää, vaan myös moniin muihin ohjelmiin, päivityksiin yms. Rajaton nettiyhteys on siis melkeinpä välttämättömyys liittymällä, mikäli omistuksessa älypuhelin.

Kun tiedät mikä puhelin sinulle olisi tulossa, voit sitten tarvittaessa vaihtaa SIM-korttisi kyseiseen puhelimeen sopivaksi joko käymällä Elisa ShopItissa tai tilaamalla OmaElisasta. Uusi SIM-kortti maksaa aina 5e.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
ilmeisesti sinulla on laskullinen norppa+ johon on tullut pakkodata 256kbit/s jossain vaiheessa.

ainakin sinun pitää huomioida sim kortin koko, joita on mini, micro ja nano. useimmat puhelimet käyttää nykyisin microa tai nanoa. voit joutua vaihtaa sim-kortin.

liittymä toimii uudemmissa puhelimissa jos sim kortin koko on oikea. norpat ovat vain 3g/2g liittymiä jos ostat 4g puhelimen niin norppa+ ei päästä 4g verkkoon. eli joudut todennäköisesti päivittämään liittymän (jos haluat 4g/lte verkkoon tai nopeampaa dataa) mutta saunalahden hinnat voi olla jokseenkin suolaisia. 4g/lte verkkoa tarvitaan nopeampiin data-yhteyksiin.

muistaakseni norpalle on saatavilla lisäpalveluna nopeampia mobiilidata optioita joita saunalahti vielä sallii jos vanha norppa vielä on. muutoksia voi tehdä omaelisassa.

jos ruvet enemmänkin käyttämään alypuhelimen toimintoja (ne jotka tarvii dataa) niin voin kokemuksesta sanoa että 256kbit/s on hidas ja tuskaista käyttää.

lasku norpat ovat eri liittymiä kuin lataus norpat. elisa ei myy enää lasku norppia.
Kunniamerkki +3
  • ? Kuten täällä onkin jo hienosti opastettu, tulee ensimmäisenä askeleena uuden puhelimen kanssa yleensä SIM-kortin vaihtaminen perinteisestä koosta johonkin pienempään. Tämä hoituu tilaamalla kortinvaihto OmaElisasta tai käymällä lähimmässä myymälässämme.

    Liittymätyyppiä kannattaa myös vaihtaa toisenlaiseen. Saunalahden nettisivuilla on esillä koko valikoimamme osoitteessa http://elisa.to/1LHYrzr . Suosittelen valitsemaan jonkin Huolettomista, tällöin normaalihintaiset kotimaan puhelut ja viestit kuuluvat liittymän kuukausimaksuun. Voit tehdä tämän muutoksen itse veloituksetta OmaElisan kautta osoitteessa omaelisa.fi (vaatii verkkopankkitunnuksilla tunnistautumisen ensimmäisellä kerralla tunnusten luomikseksi) tai voit laittaa asiasta esimerkiksi yksityisviestiä minulle, niin tehdään muutos täällä puolestasi. 🙂
  • Osallistu keskusteluun