Kysymys

Uusi liittymä ei toimi

 • 17 marraskuu 2014
 • 9 kommenttia
 • 57115 katselukerrat

Loikkasin Soneralta Saunalahdelle ja vanha numeroni siirtyi uudelle operaattorille. Aluksi kaikki sujui niin kuin pitikin: yhteys pelitti loistavasti. Tunti SIM-kortin vaihdon jälkeen koko mobiiliyhteys on poikki eikä korjaannu millään asetuksilla ja uudelleen käynnistämisillä. Koitan rekisteröityä verkkoon uudelleen, mutta se epäonnistuu. Kännykkä ilmoittaa olevan "verkon katvealueella" (kaupungin keskustaan 2 km btw). Ja toisinaan ilmoittaa, ettei Saunalahti 3G -verkkoon voi liittyä, koska SIM-kortti estää sen. Mikä on vialla?

Kännykkäni on Huawei G630

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Ensinnäkin pahoittelut, että yhteys ei toimi tällä hetkellä.

Oletko jo katsonut onko alueella tiedossa olevia häiriöitä?

http://elisa.fi/kartat/#mobile

Toimiiko yhteys normaalisti jossain muualla, esim. taajaman keskustassa? Oletko jo kokeillut verkon manuaalista hakua?
Verkossa ei ole ilmoitettu olevan mitään häiriöitä. En ole pyörinyt muualla päin kaupunkia, mutta ongelma huomattiin muutaman sadan metrin päässä olevassa marketissa.
Kokeiltu varmuuden vuoksi myös pölyyntyvässä Samsung Galaxy Trend Plussassa liittymän toimivuutta. Kyseisellä laitteella ei pysty rekisteröitymään verkkoon. Ja kun kerta Soneran SIM ei enää pelitä, niin olen ihan tyhjän päällä matkapuhelinteni kanssa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Jos laitat asiakasnumerosi Palstan profiiliin klikkaamalla ylälaidassa kuvakkeellista nimimerkkiäsi ja sieltä Omat asetukset ja siellä kirjaat asiakasnumeron, moderaattori voi huomenissa paneutua tilanteeseesi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Onko ongelmaa vieläkin? Vilkaisin tilannetta numerosi perusteella ja päällisin puolin liittymä näyttäisi olevan OK. Laittaisitko minulle yksityisviestillä SIM-kortin ICC-numeron? Se löytyy SIM-kortista.
 • Sama ongelma täälläkin että yhteys ei lähde toimimaan. Siirron piti iltapäivällä tapahtua Elisalle/Saunalahdelle, mutta puhelin näyttää vain, että ei ole yhteyttä. Asiakaspalveluun olen toisella puhelimella jonottanut kohta tunnin, ei kuulu kuin musiikkia.
  Käyttäjätaso 5
  Olethan käynnistellyt puhelinta uudelleen? Laite hakee vain tuolloin verkkoa uudelleen. Toki asetusten kautta voi kookeilla manuaalista verkonhakua myös, mutta puhelin ei siis kykene yks kaks löytämään verkkoa itsestään, vaan se pitää tosiaan käynnistää uudelleen tai hake verkko manuaalisesti.
  Olen käynnistänyt illan aikana useaan otteeseen, mutta ei ...?

  Tunnin odotin asiakaspalveluun puhelimessa, mutta kukaan ei vastannut. Puhelinta tarvitsisin välttämättä töitteni takia.
  Tilanne korjaantui seuraavana päivänä, kun käynnistin puhelimen uudelleen. Kokonaisuudessaan toiminut hyvin, mutta välillä on näyttänyt yhteyden katkenneen kokonaan - alussa useasti ja nyt harvemmin.

  Osallistu keskusteluun