Kysymys

uusi sopimust saunalahdelta, En tiedä mitä tapahtunut.

  • 12 huhtikuu 2011
  • 22 kommenttia
  • 1874 katselukerrat

Noniin, Perheessäni iskä hyväksyi jonkun tarjouksen saunalahdelta,  Tarjoukseen kuuluu elisa viihde uusineen netti nopeuksineen ja kolme uutta sim-korttia,

Näistä sim korteista, että onko näillä jokaisella oma kuukausi maksu  ja miksi näitä edes tuli kolme ?

En tiedä mitä iskä meni tekemään, mutta tuleeko nyt velotusta kahdelta eri liittymältä, Vanhalta liittymältä soneralta ja nykyiseltä saunalahdelta,

Uusi numero tuli sim- kortin mukana tietty,

Kertokaa mitä tämä tälläinen on, uus liittymä ? lisää kk maksua? ihan pihalla asiasta, eikä iskäkään tajua mitään.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

22 kommenttia

Kai siinä mukana tuli jotain sopimus lappusia?
Elisa-viihteeseen ei kuulu mitään Saunalahden GSM-liittymiä.
Isäs on ottanu kaikki mitä myyjä on tarjonnu, sen enempää empimättä.  🙂
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Teille on myyty Elisa viihdepalvelu. Lisätietoja saat www.elisa.fi/viihde

Kannattaa tutustua niihin sopimuspapereihin jotka olette saanut. Sieltä selviää mitä palveluita olette hankkineet. Omasta mielestäni Elisa viihde on pätevä palvelu. Kuitenkin tulee muistaa, että kun/jos teillä on toinen laajakaista nyt niin tarkistakaa, ettei se ole määräaikainen. Sillä silloin maksatte kahdesta laajakaistasta ja siinähän ei ole järkeä :)

Jos nykyinen laajakaista ei ole määräaikainen niin sanokaa se sitten irti kun uusi Elisa viihde on tullut käyttöön. Mutta jos nykyinen on määräaikainen niin peruuttakaa Elisa viihde tilaus sillä tosiaan ei ole järkeä maksaa kahdesta laajakaistasta.

Etämyynnissä joka on mm. puhelimen kautta tehtävää myynti on 14 vuorokauden palautusoikeus. Muistakaa tämä.

Eli nyt lukemaan tilausvahvistuksia ja sopimuspapereita mitä on tullut hankittua.

EDIT: Ja teille on myyty myös uusi liittymä uudella numerolla. Onko siis tarkoitus nimenomaan ollut hankkia uudella numerolla eikä sillä vanhalla? Sillä vanhan numeronhan saa siirrettyä Saunalahdelle. Mutta jos nykyinen Gsm-liittymä on määräaikainen niin silloin numeroa ei voi siirtää.
jos nyt oikein ymmärsin niin saatiin kolme uuta sim-korttia samaan sopimukseen, 35/e kk niin kait se meni.

Tuntuu todella oudolta.

Onko tässä nyt mitään järkeä 😮
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mitähän tuossa on oikein myyty? Elisa Viihteen kuukausimaksu 24 kuukauden määräaikaisessa sopimuksessa on 39,90 e ja tuote on siis Elisan, ei Saunalahden. Tuliko siinä tilausvahvistuksessa mukana pelkästään tietoa matkapuhelinliittymistä?

Jos niistä sopimuspapereista ei asiat selviä, kannattaa olla puhelimitse yhteydessä Saunalahden Asiakaspalveluun (09) 4243 0456 (avoinna arkisin klo 8-20, la klo 9-16.30, su suljettu) tai Elisan Asiakaspalveluun, kumpi siihen sopimukseen sitten onkaan merkitty. Minä ottaisin ensin selvää, mikä on tarkalleen tilanne Soneran sopimusten suhteen.

Puhelu on ilmeisesti tullut Enia Oy:ltä, joka markkinoi puhelimitse Saunalahden ja Elisan kuluttajatuotteita. Siellä on yleensä tarjouksia, joita ei julkisesti näy missään, joten hinta voi tietysti olla ihan mitä vaan.

Noniin, Perheessäni iskä hyväksyi jonkun tarjouksen saunalahdelta,  Tarjoukseen kuuluu elisa viihde uusineen netti nopeuksineen ja kolme uutta sim-korttia,

Näistä sim korteista, että onko näillä jokaisella oma kuukausi maksu  ja miksi näitä edes tuli kolme ?

En tiedä mitä iskä meni tekemään, mutta tuleeko nyt velotusta kahdelta eri liittymältä, Vanhalta liittymältä soneralta ja nykyiseltä saunalahdelta,

Uusi numero tuli sim- kortin mukana tietty,

Kertokaa mitä tämä tälläinen on, uus liittymä ? lisää kk maksua? ihan pihalla asiasta, eikä iskäkään tajua mitään.
AI AI AI... Kannattaisi kertoa isä papalle että ei mene hyväksymään mitään sopimuksia ennenkuin joku joka tuntee asiat on mennyt tarjouksen läpi. Tässä massa ovat monet vanhat papat ja mummot allekirjottaneet sopimuksia josta on hyvin vaikea päästä irti jälkeenpäin. AINA SEKÄ KOROSTAN AINA pitää olla asiantuntia mukana ennenkuin allekirjottaa mitään. Olkoon sitten vaikka kännykkän liittymäsopimukset tai oman talon myyntipaperit. Isoisäni sanoi kerran 70-luvulla hyvän väitteen suomen verottajasta. Verottaja on semmoinen virasto että heti kuin se haistaa rahaa niin se iskee kiinni kuin sika limppuun. Joskus voisi kyllä noista puhelinoperaattoreista käyttää samaa termiä. Varsinkin puhelinmyyjät. Ne ovat joskus hyvinkin ärsyttäviä. Varsinaisia luuri terroristejä....
Käyttäjätaso 3
Samantapaista myyjän kusetusta kuin mitä minulle jokin aika sitten tarjottiin. Tosin kyse oli vain kännykkäliittymästä. Soittaja esiintyi Saunalahden henkilökuntana ja halusi kysellä olenko tyytyväinen Saunalahden liittymääni. Ja jos vastaan kyselyyn puhelimessa niin saan 60 eurolla ilmaista puheaikaa. Vastailin itsestäänselvyyksiä ja kun hän sitten alkoi kyselemään henkilötunnustani niin kysyin että "kyllähän sinä sen jo tiedät kun minulla on jo Saunalahden liittymä". Hän sanoi että nämä puheaikakortit pitää rekisteröidä ja siinä tarvitaan henkilötunnusta. Tällä kohtaa mielenkiintoni heräsi ja kerroin että liitä se puheaika vain suoraan tähän liittymään johonka jo soititkin. Kun sitten tivasin myyjältä lisää hän lopulta kertoi että palkkiona saamani puheaika toimitetaan minulle kolmella puheaikakortilla joka asetetaan puhelimeen nykyisen sim-kortin tilalle.

Kerroin vain että unohda että olet koskaan minulle soittanut äläkä toimita yhtään mitään ja poista numeroni myyntirekisteristäsi.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Jo aiemmin itselläni heräsi myös epäily mitä aloittajan isälle on myyty. Siksi kehoitankin, että tarkistatte välimiten mitä olette tilanneet ja mitä sopimuksia olette tehneet. Etämyynnissä on 14 vuorokauden peruutusoikeus. Jos siis tuotteet eivät ole sitä mitä tarvitsette.

Epäilykseni heräsi siinä kohtaa kun teille on toimitettu 3 sim-korttia jotka ovat uusilla numeroilla. Tämä viittaa vahvasti siihen, että teillä on nykyisissä sopimuksissa määräaikaisuus joka estää numeronsiirron toiselle operaattorille eli Saunalahdelle.

Soittakaa nyt heti tänään Saunalahteen/Elisaan ja selvittäkää mitä teille on myyty ja lukekaa sopimuspaperit/tilausvahvistukset huolella.

Voisitko vielä tarkentaa saitteko siis 3 kpl Saunalahden liittymää uudella numerolla ja Elisa Viihde palvelun?

Puhelinmyyjät eivät ensimmäistä kertaa ole myymässä vähintäänkin arveluttavalla tavalla jollei joskus jopa petoksella näitä liittymiä. On siis aiemminkin tapahtunut. Saunalahden tulisi pitää huolta ettei sen palkkaamat kolmannet osapuolet syyllisty asiakkaan huijaukseen.

Jokainen voi lukea tuon aloitustekstin ja siitä kyllä alkaa haista koko homma. Eli mitäköhän se myyjä on väittänyt teille myyvänsä ja mikä on totuus?

Kohtuuden nimissä myös muilla operaattoreilla on ollut näitä tapauksia joissa puhelinmyyjät törkeimmillään myy vaikkei sopimusta ole haluttu. Saunalahden palkkaamat komannet osapuolet eivät siis ole ainoita. Ja Saunalahden olisi hyvä myöntää, että vähintäänkin epäilyttäviä yksittäisiä tapauksia on ollut ennenkin eikä pelkästään vastata: Kannattaa ottaa yhteys asiakaspalveluun jossa voidaan selvittää asia.

Mielestäni on kyseenalaista, että operaattori laittaa kolmannen osapuolen myymään liittymiä. Ja jos jotain ongelmia ilmenee ne voidaan sysätä tälle eikä operaatori väitteensä mukaan vastaa koko touhusta.

Eli hieman vastuuta tähän asiaan. Ja kuinkahan monelle on tehty samalla tavalla jotka eivät ikinä tule yleiseen tietoon?

Ongelma on siinä, että myyjät toimivat provikalla ja myyvät joskus asiakkaalle tuotteen jota asiakas ei ole edes tilannut. Usein nämä kohdistuvat vanhempiin ihmisiin sillä heille on helpompi myydä. Sitten ihmetellään kun tulee laskuja ja perintälaskuja perintätoimistoista 80v- mummolle.

Ongelmaa on turha kiistää ja vähätellä. Toiminta on täysin suunniteltua ja operaattorin on helppo pestä kätensä jos tai kun selviää ettei myyjällä ole puhtaat jauhot pussissa.

EDIT: Vaikka isäsi olisikin hyväksynyt kaikki sopimukset niin silti teillä on 14 vuorokauden peruutusoikeus asiassa. Voitte siis peruttaa koko tilauksen ja siitä ei teille kuluja synny. Jos siis selviää ettei tilaus ole sellainen jota tarvitsette niin toimittakaa Saunalahdelle tilauksen peruutus yhteyslomakkeella SEKÄ lähettäkää sähköpostia Saunalahdelle jotta voitte myöhemmin tarvittaessa todistaa peruneenne tilauksen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Minäkin sain eilen töihin soiton, jossa tyrkytettiin elisan viihdepakettia. Onneksi oli hyvää kaffeseuraa, niin ei tullut järin kovaa huudettua  😛 On se kumma kun EI sana ei mene perille, vaan alkaa hirmunen sepustus(en jaksanut puoliakaan kuunnella) no provikat jäi saamatta ainakin minun osalta, niin ja onhan noissa hienoissa luureissa se punanen luurinkuvakin mistä painettaessa löpinät loppuu just. Mistäs ne salaiset numerot taas leviävätkään noille puhelinmyyjille, jäljet johtanee sylttytehtaalle  😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Mistäs ne salaiset numerot taas leviävätkään noille puhelinmyyjille, jäljet johtanee sylttytehtaalle  ;)


Ettei olisi kyseessä liittymätyyppi, johon nämä konsernin kaupalliset tiedotteet kuuluvat ns verottomana luontaisetuna.  😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mitä mitä,en tiennyt että vanhaan pakettiplussaan kuuluu ko etu. Tikkaan vai oliko tkkka + kylläkin,mutta se.ei haittaa kun luuri yleensä kiinni ja käytössä lähinnä jos puheripuli yllättää. Onko tämä nyt sitä automaattista vanhojen asiakkaiden muistamista. "Etuja automaattisesti " 😉
Markkinointiestoja voi muokata oma.saunalahti.fi -sivulta. Kohta löytyy polkua Yhteystiedot -> Päivitä asiakasviestintätietosi täällä.

Jos liittymätyypin ominaisuuksiin kuuluvat markkinointiviestit, ei tämän puhelinnumeron osalta pääse muokkaamaan markkinointiviesteihin liittyviä asetuksia.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Markkinointiestoja voi muokata oma.saunalahti.fi -sivulta. Kohta löytyy polkua Yhteystiedot -> Päivitä asiakasviestintätietosi täällä.

Jos liittymätyypin ominaisuuksiin kuuluvat markkinointiviestit, ei tämän puhelinnumeron osalta pääse muokkaamaan markkinointiviesteihin liittyviä asetuksia.


Onko markkinointiviestit myös puheluita? Ei. Joten tämän perusteella salaista numeroa ei voi sillä perusteella antaa puhelinmyyjille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Mitä mitä,en tiennyt että vanhaan pakettiplussaan kuuluu ko etu.


Enhän minä muistanut, että sinulla se PakettiPlus on. Ei siihen kuulu, ottaessasi sen ei muistaakseni kuulunut mihinkään liittymätyyppiin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Pätkii se muisti välillä täälläkin Hyvis, joten älä ole huolissasi 😉 Äsken vilkasin noita omia sivuja, ja jotenkin jäi vaikutelma, että tuohon pakettiplus pakettiin liittyvän s-postin alle aikoja sitten luomani muut osoitteet saa näköjään estettyä mainos viesteiltä, paitsi yhden, mitä yleensä käytän, ei onnistukkaan. Näyttää kuin osoite olisi liitetty jotenkin tähän tikka liittymään, johon ei taas estoa voi tehdä.
Pakettiplussan numero on kuitenkin salainen ja tuo myyntisoitto tuli juuri siihen, joten jossainhan nämä jakelussa ovat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Pätkii se muisti välillä täälläkin Hyvis, joten älä ole huolissasi 😉 Äsken vilkasin noita omia sivuja, ja jotenkin jäi vaikutelma, että tuohon pakettiplus pakettiin liittyvän s-postin alle aikoja sitten luomani muut osoitteet saa näköjään estettyä mainos viesteiltä, paitsi yhden, mitä yleensä käytän, ei onnistukkaan. Näyttää kuin osoite olisi liitetty jotenkin tähän tikka liittymään, johon ei taas estoa voi tehdä.
Pakettiplussan numero on kuitenkin salainen ja tuo myyntisoitto tuli juuri siihen, joten jossainhan nämä jakelussa ovat.


Eikös se yleisesti käytössä oleva kannata siirtää siihen PakettiPlus-sopimuksen alle?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Siinäpä se just onkin. Ko s-postiosoite kuuluu juuri siihen pakettiplussaan. Omilla sivuilla vaan on tuo tieto harmaana, enkä pysty mainosviestejä estämään, vaikka kuuluu juurikin tuohon pakettiplussan alle. ???Tikka liittymän alle en ole tehnyt yhtään osotetta, enkä käyttänyt koskaan siihen liittyvää osotetta(en muista edes salasanaa)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Siinäpä se just onkin. Ko s-postiosoite kuuluu juuri siihen pakettiplussaan.


Onkohan siinä nyt sitten joku lisäpalvelu, joka siihen tekee sen mainospakon? Jokin siinä nyt mättää. TuplaPaketti+ (joka minulla on) taisi olla ensimmäinen mainosrahoitteinen liittymätyyppi. Sitten tuli Edukas.

Niiden mainosrahoitteisten hinnastossa pitäisi olla seuraava teksti:
Saunalahden sekä valittujen yhteistyökumppaneiden etuja ja tarjouksia mm. teksti- ja multimediaviestillä sekä sähköpostilla


Onkos se muuten siis Tikka vai Tikka+ se toinen liittymä? Jos se on Tikka, niin siihenhän ei pakolla tule mainoksia ja voit siirtää sen osoitteen sinne. Sen salasanan voi vaihtaa sieltä Sähköpostien hallinnasta oma.saunalahdessa, vasemmalla alhaalla Laajakaista ja internetpalvelut | Sähköposti.

Siellä voi muuten säätää roskapostiasetuksia. Jos siis tuntuu, että haluaa blokata niitä Saunalahden yhteistyökumppaneiden mainoksia, niin kannattaa laittaa esto esim Fonectan mainoksille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Siis mulla on liittyminä ykkönen, pakettiplus ja tikka +. Ykkösen alla on 3 s-postiosotetta ja pakettiplussan alla 4. Sitten on vielä se siltaavaan kuuluva s-posti, mitä en ole koskaan käyttänyt. En pääse sinnekkään kirjautumaan. Liekö mennyt ns. lukkoon. Joku mielikuva olisi, että ns. sulkeutuisi,jos ei 3 kk ole käyttänyt ja sen jälkeen aspan pitäisi jotenkin aktivoida taas.
Joka tapauksessa omien sivujen osiossa: Sähköpostilaatikot ja -osoitteet
ei ole mainintaa koko tikka+ liittymästä tai siis siihen liittyvästä s-posti laatikosta(jos siihen sellainen kuuluu).
Pakettiplussaan on avattu vuosia sitten tuo käyttämäni osoite, joka on nyt jostain syystä yhdistetty tuohon tikkaan liittyväksi, juuri tuon mainosten osalta. Eli sähköpostiin tulevia viestejä en voi estää, mutta kuitenkin varsinaiseen puhelinnumeroon kylläkin. Tuo tikka + ei juurikaan häiritse, koska luuri yleensä suljettuna ja käytössä satunnaisesti.
Eli näin:Tekstiviestillä: 045359.... (*)
> Uutisia, etuja ja tarjouksia Elisa konsernilta ja sen kumppaneilta Uutisia(harmaana puhelimen osalta) ja tämä on ok.
sähköpostin osalta:
Sähköpostitse: ...@netti.fi (*)
> Uutisia, etuja ja tarjouksia Elisa konsernilta ja sen kumppaneilta Uutisia(harmaan,tämä ei ok, koska osoite kuuluu pakettiplussan alle)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ai niin, tietääkseni ei ole lisäpalveluita, jos ei saldosopimusta lasketa siksi. Sekin kyllä koskee ihan toista numeroa.
Tässäpä luettelo mitä on sopimuksissa: 
Saunalahti Paketti Plus  Käytössä 18.05 /1 kk  »   
Tekstiviestipaketti 300  Kuukausimaksu  Käytössä 6.04 /1 kk 
Mobiililaajakaista Mini  Käytössä 4.9 /1 kk 
Saunalahti Ykkönen  Käytössä 0.67 /1 kk 
GSM Saldosopimus  Kuukausimaksu  Käytössä 3.0 /1 kk  »
Saunalahti ADSL 23.9 /1 kk  ADSL ja Kaapelimodeemi 2 kk käyttö  Tarjous: avaus 0 EUR ja kk-maksu 0 EUR 2 kk ajan. 18 kk määräaikainen sopimus.  Käytössä 0.0 /1 kk 
Saunalahti Tikka+  Kuukausimaksu  Käytössä 3.9 /1 kk  Tikka+ Kuukausimaksukampanja (Sopimus sulkeutuu laskutuskauden päättyessä 31.12.2011)  Käytössä 0.0 /1 kk 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Sitten on vielä se siltaavaan kuuluva s-posti, mitä en ole koskaan käyttänyt. En pääse sinnekkään kirjautumaan. Liekö mennyt ns. lukkoon. Joku mielikuva olisi, että ns. sulkeutuisi,jos ei 3 kk ole käyttänyt ja sen jälkeen aspan pitäisi jotenkin aktivoida taas.


Tuo kannattaa saada käyttöön, koska siinä laatikon koko on 200 Megaa kun niissä puhelinliittymiin kuuluvissa laatikoissa on 10-20 Megaa sopimuksesta riippuen. Lisäksi tuossa kyseisessä ei ole sitä mainosrahoitteisuutta. Ei sen kyllä pitäisi sulkeutua. Kokeilitko katsastaa laatikkoa tuolta opastamani reitin takaa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jep jep...sain laatikon vihdoin auki, kun tarpeeksi seikkailin sivustoilla. Pitäs varmaan aspaan soitella ja kysellä,mistä syystä tuo yksi osoite on
ns. yhdistetty kuuluvaksi sihen tikka plussaan, mutta sehän taas maksaa ja saattaa tulla lisäsotkuja;)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ei se maksa kuin hieman vaivaa kun laitat viestiä oma.saunalahden kautta. Jos sen osoitteen saa pois sieltä TikkaPlussasta, niin sen voi sitten poiston jälkeen liittää siihen suurempaan laatikkoon. Samaa osoitettahan ei voi olla kahdessa laatikossa samaan aikaan. Siirsin kerran juuri tuolla tavalla osoitteen.