Uusi tili

  • 18 joulukuu 2017
  • 2 kommenttia
  • 175 katselukerrat

Olen saanut työpuhelimeni siirtyessäni eläkkeelle. Mikrosoft- tilin perusti työnantajani ao ammattimies eikä hänkään muista, minkälaisen salasanan hän loi mikrosofttililleni. Tästä olen kärsinyt jo kymmenen vuotta eli en ole voinut päivittää mitään enkä ottaa uusia sovelluksia puhelimeeni. Mikrosoft on ollut hyvin tarkka siitä, voiko se auttaa minua enkä ole onnistunut vakuuttamaan heitä.

Edellä mainittu ammattimies kertoi, että tehdasasetukset käyttöön ottamalla voidaan luopua mikrosofttilistä, mutta silloin menetän kaikki puhelinnumerot.

Nyt olen siirtänyt mm kaikki valokuvat pöytäkoneelleni ja ruvennut kirjaamaan ”ruutupaperille” puhelinnumeroita.
Sitten pitäisi osata perustaa uusi tili ja naputella nuo henkilöt uudestaan.

Onko tuossa kertomassani jotain perää vai löytyisikö parempi tapa hoitaa asia.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Hmm... Jos perustaisit ensin uuden MS-tilin, ja kirjautuisit myös sillä tilillä puhelimeen - synkronoit yhteystiedot myös ko. tilille, ja sitten teet tehdasasetusten palautuksen ja kirjaudut tällä uudella tilillä puhelimeen.

En tiedä toimiiko, mutta kannattaa kokeilla. Tosin joillakin wp-puhelimilla on ollut jo toista vuotta ongelmia tietojen synkronoinnissa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuttava tarvitsi kopion puhelinnumeroistaan kakkospuhelimeensa, joka on peruspuhelin. Ainoa tapa saada numerot tähän peruspuhelimeen on tallentaa ne sim-kortille.

Lähtötilanne oli pitkälti sama, Microsoft-puhelin, johon ei ole toimivaa Microsoft-tiliä. Microsoft-puhelin itsessään ei osaa kopioida puhelinmuistiota sim-kortille. Tietoja ei saanut ulos edes tietokoneelle, koska tätä varten olisi pitänyt asentaa apuohjelma puhelimeen. Ilman Microsoft-tiliä tämä on tietysti mahdotonta.

Puhelimessa on myös senverran vanha versio Windows Phonesta, ettei siihen voi lisätä rinnakkaisia Microsoft-tilejä ilman päätilin käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Puhelinnumerot saatiin pelastettua Windows-puhelimesta bluetoothin yli. Android-puhelin osasi noutaa puhelinnumerot Windows-puhelimesta bluetoothilla, jonka jälkeen sain kopioitua ne Android-puhelimella kakkospuhelimen sim-kortille.

Android-puhelimella puhelinluettelon sai kopioitua myös tiedostoon, jonka taas sai kopioitua tietokoneelle. Joten nyt numeroista on varmuuskopio myös tietokoneella.

Osallistu keskusteluun