Kysymys

Verkkoyhteys ei toimi Virossa

  • 29 marraskuu 2016
  • 1 kommentti
  • 225 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 0 kommenttia
28.11.2016 puhelin ei toiminut Virossa. Kuka on Virossa Elisan yhteistyökumppani verkoissa? Puhelimet siirtyivät offline tilaan, ja ilmoittivat, että ssid verkkoa ei ole saatavilla. Offline tila esti kaiken puhelimen käytön. Sammutuin puhelimen ja käynnistin sen uudelleen. Puhelin kysyi pin koodia, kolme kertaa puhelimen ilmoitti, että pin koodi väärin, vaikka koodi oli oikein. Eikö pin koodi toimi offline tilassa? ? Offline tila poistui vasta Suomeen saavuttua. Missä vika? Mitä olisi pitänyt tehdä? Aikaisemmin puhelimet ovat toimineet ulkomaan matkoilla.

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Elisa Eesti ja Tele2 ovat Elisan kumppaniverkkoja Virossa. Siellä pitäisi kyllä ihan puhelimen toimia normaalisti ja itse olen ainakin useammankin kerran käyttänyt siellä puhelinta onnistuneesti.

Offline- tila kuulostaa joltakin puhelimen asetukselta?
Täältä operaattorin kautta voi kyllä estää ulkomaankäytön, mutta silti puhelin toimii. Toisin sanoen me emme voi täältä laitettasi lukita mihinkään offline-tilaan. PIN-koodia puhelimen pitäisi kysyä aina kun aktiivinen SIM-kortti syötetään laitteeseen ihan sijainnista huolimatta.

Oliko sulla asetuksista kaikki kunnossa? Esim. verkkovierailun/dataroamingin tulee olla päällä, jotta puhelin voi yhdistyä ulkomaiseen verkkoon.

Aina ennen reissua kannattaa toki myös tarkistella ne ulkomaan estot, että onko ulkomaan käyttö estetty kokonaan. On ikävä yllätys kun reissussa ei puhelin toimikaan.

Osallistu keskusteluun