Kysymys

Viestikeskus talviajassa?

  • 21 kesäkuu 2011
  • 2 kommenttia
  • 972 katselukerrat

Tiettääkö joku, onko viestikeskus talviajassa?  :o  Viestien vastaanottoaika näkyy siis puhelimessani tuntia liian aikaisin, mistä päättelin, että viestikeskus on talviajassa. Oma känny näyttää ihan oikeata Suomen aikaa. Vai onko puhelimessani jossakin eri aikamääritys tekstareille - en ole löytänyt? 😎

2 kommenttia


Tiettääkö joku, onko viestikeskus talviajassa?  :o  Viestien vastaanottoaika näkyy siis puhelimessani tuntia liian aikaisin, mistä päättelin, että viestikeskus on talviajassa. Oma känny näyttää ihan oikeata Suomen aikaa. Vai onko puhelimessani jossakin eri aikamääritys tekstareille - en ole löytänyt? 8)


Mulla oli nokiassa sama homma.

Käy kellon asetuksista laittamassa "ajan automaattinen päivitys" päälle ja käynnistä puhelin uudelleen, sit toimii 😎
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Lähetin juuri viestin Nokia 6310:een ja siinä tunnit näkyvät oikein.

Ilmeisesti uudemmat puhelimet yrittävät olla "älykkäitä" ja korjata viestikeskuksen ajan vastaamaan paikallista aikavyöhykettä. Perinteisestihän viestissä on näkynyt lähettäjän viestikeskuksen mukainen aika. Eli esim. ruotsalaisella liittymällä lähetetetyn viestin kellonaika on Ruotsin aikaa.

Ongelma on siis todennäköisesti puhelimen väärä aikavyöhykeasetus. Jos automaattinen ajan asetus ei toimi, varmista että sinulla on talvisin UTC+2 ja kesäisin UTC+3. Joissakin puhelimissa on vielä kesäaika-asetus erikseen, jolloin voi käyttää asetusta UTC+2 talviaika ja UTC+2 kesäaika.

Osallistu keskusteluun