Vastattu

Voiko toiselle operaattorille eilen vaihdettuja liittymiä peruuttaa?

  • 27 October 2019
  • 2 kommenttia
  • 2624 katselukerrat

Hei. Olin eilen ostamassa uutta mokkulan Gigantissa ja myyjä onnistui myymään kytkykauppana mokkulan niin, että vaihdoin sekä Elisan puhelinliittymän että nettiliittymän Telialle 12kk määräaikaisiin sopimuksiin. Tulin katumapäälle ja haluaisin pitää Elisan liittymät ja purkaa sopimukset, myös palauttaa mokkulan. Kuitenkaan asiakaspalvelut eivät ole auki näin sunnuntaina. Myyjä kytki nettiliittymän samantien päälle (ja sitä on jo käytetty)  ja puhelinliittymä kuulema aukeaa huomenna. Pystyykö näitä sopimuksia vielä purkamaan?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi lasselusse 27 October 2019, 15:46

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

nettiliittymä harvemmin on numeronsiirto. joten sitä voi olla vaikea peruuttaa. ilmeisesti telia on lähtenyt tulkitsee että kasvotusmyynnissä ei päde 14vrk palautusaika joten numeronsiirrossakin kytky pätee, tarkoittaen että voi joutua pahimmillaan maksaa koko määräaikaisen maksut vaikka peruttu ennen siirtopäivää.

ennen riitti kun ilmoitti vanhalle operaattorille että haluan perua niin se oli siinä.

netti ja puhelintilauksissa pätee 14vrk peruutusaika joten kytkyn saa tuona aikana peruttua oli numeronsiirto tai ei. aika tosin alkaa sopimuspäivästä eikä välttämättä liittymän aukaisupäivästä.

kasvotusmyynnissä ei ole peruutusaikaa. sitä on alettu tulkita myös numeronsiirroille, tätä saisi asianajajat ja kuluttajavirasto selvittää.

paras ohjeistus on ottaa yhteyttä teliaan ja yrittää neuvotella niitten kanssa.

yleisohje: välttäkää määräaikaisia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei!

Älä koskaan tee liittymäkauppoja tiskeillä, ei palautusoikeutta!

Numeronsiirrossa ilman määräaikaa palautusoikeus on, koska vanhan operaattorin ei ole pakko numeroa siirtää, jos asiakas hyväksyy paremman tarjouksen. Telian kanssa älä tee koskaan sopimuksia. Itse käytän Teliaa työpuhelimen kautta, omaksi liittymäksi en ottaisi, vaikka maksettaisiin 😃 Henkilökohtaisena liittymänä paljon paremmin toimiva liittymä. Sillä kuuluu jopa 4G työpaikalla, kun Telialla H+ eikä aina sitäkään. Hyvä operaattori?

Telian määräaikainen sopimus sitoo vasta, kun se on alkanut!!! Älä usko Gigantti-myyjiä. Mikään numeronsiirto ei aukea heti huomenna tilauksesta!!! Vaan numeronsiirto netissä etämyynnissä 14 vrk ja kivijalassa 7 vrk. Nettimyynnissä numeronsiirtoa voi DNA:n mukaan nopeuttaa, kun on yhteydessä uuteen operaattoriin, tuolloin 7 vrk siirto, samalla menettää peruutusoikeuden. Nän siirryin itse Elisalta sinne 2016 nopeutetusti. Tilaa sinäkin vain nettimyynnistä, puhelinmyynnistä tai myyntipalveluista. Aina parempi tapa päivitellä kaikenlaisia liittymiä.

Parempia tarjouksia, parempi ostoturva, ja peruutusoikeus.

Määräaikaisia soppareita mobiili kodin netteihin en ottaisi, puheliittymiin vain kunnon tarjouksesta. Määräaikamokkulaliittymästä joudut maksamaan kyllä, sen kerron.

Olit varmasti tietoinen, että mokkula avautuu heti, ja solmit määräaikaisen sopparin.

Käypä siellä Gigantissa huomenna ja juttele esimiehen kanssa.

Soita Elisalle sen jälkeen ja opi aina näistä virheistä.

Nyt soi RVAGE - Famous (Radio Edit).