Kysymys

VoIP-asetukset/Nokia 6300i

  • 7 marraskuu 2008
  • 2 kommenttia
  • 293 katselukerrat

Olen ostanut kännykäkseni Nokia 6300i:n nimenomaan siksi, että sitä on mahdollista käyttää myös nettipuheluihin. Ajattelin, että teen siihen näppärästi Saunalahden nettipuhelimen viritykset, ja sitä varten löysin netistä mahdollisuuden tilata puhelimeen Saunalahdelta VoIP-asetukset. Ne tulivatkin ilman viivytyksiä ja tallensin ne kännykkään. Mutta: joka kerta kun yritän avata nuo asetukset, tulee ilmoitus, ettei puhelin tue tiedostomuotoa.
Kun en tiennyt, missä oli vika, lähetin runsaat puolitoista kuukautta sitten netin kautta ongelmasta kyselyn sekä Saunalahden tukeen että Nokialle. Saunalahdelta ei kuulunut mitään, Nokialta tuli parissa päivässä vastaus:

Kuulostaa että Saunalahti yrittää lähettää väärällä tavalla konfiguroidut VoIP asetukset puhelimeesi.
Sivuilta http://www.forum.nokia.com/main/resources/technologies/voice_over_IP/documentation/Series_40_VoIP_Framework.html
löytyy dokumentaatiota joiden mukaan asetukset olisi konfiguroitava. Pyydä Saunalahtea tarkastamaan että heidän asetuksensa vastaavat linkin dokumentoinnissa annettuja määritelmiä.

No, lähetin viestin Saunalahden tukeen samoin viitetunnuksin kuin oli aiemmassa viestissä. Mitään ei ole edelleenkään kuulunut tämän puolentoista kuukauden aikana.
Soitin ihmeissäni lopulta tänään Saunalahden vikapäivystykseen. Osoite oli kuulemma väärä olisi pitänyt soittaa toiseen numeroon, johon soittaminen maksaa maltaita. Toisena vaihtoehtona esitettiin Saunalahden Palstan tutkimista ja/tai kysymistä sieltä.
Osaakohan kukaan Palstan lukija tai Saunalahden ekspertti antaa ohjeita? Vai olenko tehnyt tyhmän investoinnin?

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Saunalahden asetusohjelma toimii tietääkseni vain S60-alustaisilla puhelimilla. Itse asetukset ovat käytännössä samat puhelinmallista riippumatta, vain valikkorakenteissa on eroa. http://palsta.saunalahti.fi/wiki/Tehd%C3%A4_asetukset_my%C3%B6s_k%C3%A4sin ' TARGET='_blank ohjeita soveltamalla pitäisi onnistua.
Käyttötuki 0600 15566 (0,89 /min + pvm/mpm, avoinna arkisin klo 8-20, la klo 9-16.30)
Ei tuohonkaan hintaan nyt kukaan kuole;)

Osallistu keskusteluun