Vastattu

Wi-Fi-puhelut ja sijainti

  • 10 elokuu 2019
  • 2 kommenttia
  • 685 katselukerrat

Liittymä on Saunalahden Huoleton, puhelin Samsung A3, Android 8. Kun valitsen Wi-Fi- puhelun, tulee ilmoitus:
"Sijaintiin liittyvät tietosi voidaan lähettää Googlelle ja verkko-operaattorillesi Wi-Fi-puhelujen soittamiseksi. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä verkko-operaattoriin ja tarkistamalla Googlen ja verkko-operaattorin tietosuojakäytännöt"

Puhelimessa on sijainti kytketty normaalisti pois päältä. Pakottaako Wi-FI-puhelu sen päälle tietämättäni?
Kun tuossa mainitaan Google, myykö verkko-operaattori Wi-Fi-puheluja soittavan sijaintitietoja Googlelle?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Vanillja 12 elokuu 2019, 15:55

Moikka @kortiton ja tervetuloa Omayhteisöön. ☺️Elisa ei tosiaan myy tietoja kolmansille osapuolille. Mikäli haluat tarkemmin selvitystä mihin henkilötietoja saa käyttää ja luovuttaa, on täällä aika näppärästi lisätietoa asiaan littyen: https://elisa.fi/tietosuoja/ ja https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/sopimusehdot/ohje/tietosuojaperiaatteet/.
Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tervetuloa OmaYhteisöön @kortiton!

Elisa ei tietääkseni myy mitään tietoja kolmansille osapuolille.

Tuo sijaintiin liittyvä tietojen keruu perustuu todennäköisesti käyttämääsi Wi-Fiin. Käyttämäsi Wi-Fin sijainnin (perustuu IP-osoitteisiin) perusteella sekä Google, että mahdollisesti myös verkko-operaattori voi paikantaa sijaintisi. Verkko-operaattori voi toki hyödyntää tässä myös mobiiliverkon kautta tapahtuvaa paikannusta, vaikka itse puhelimessa olisikin paikannus (GPS & GLONASS) pois päältä.

Tämä ei nyt ole välttämättä absoluuttista faktaa, mutta (hyvä) veikkaus siitä, mitä tuo ilmoitus käytännössä tarkoittaa.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Moikka @kortiton ja tervetuloa Omayhteisöön. ☺️

Elisa ei tosiaan myy tietoja kolmansille osapuolille. Mikäli haluat tarkemmin selvitystä mihin henkilötietoja saa käyttää ja luovuttaa, on täällä aika näppärästi lisätietoa asiaan littyen: https://elisa.fi/tietosuoja/ ja https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/sopimusehdot/ohje/tietosuojaperiaatteet/.

Osallistu keskusteluun