Vastattu

Wifipuhelut EU alueella

  • 28 heinäkuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 223 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
  • Opastaja
  • 282 kommenttia
Hinnoitellaanko wifipuhelut EU/ETA maissa edelleen kotimaan hinnoittelun mukaan? Jos siis soittaa esim Saksasta Ranskaan puhelun wifipuheluna, maksaisi se todella paljon(ulkomaanpuhelu Suomesta) verrattuna siihen, että soittaisi puhelun normaalisti(kuuluu liittymän hintaan tai korkeintaan kotimaan puhelun hinta)?

Mikäli näin on, wifipuheluasetusta ei missään tapauksessa kannata pitää päällä EU/ETA maissa ollessa. Mutten saattaa tulla iso lasku.

Tämä on selvä epäkohta palvelussa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi olkitu 29 heinäkuu 2018, 10:52

Soittaessasi kuitenkin suomalaiseen puhelinnumeroon ei veloiteta soittajalta ulkomaanpuhelimaksua, koska soittaja ei voi tietää onko vastaanottaja ulkomailla. Ja taas kun suomalainen vastaanottaja on ulkomailla niin EU/ETA-alueella oleva ei maksa vastaanottomaksua. Tällöin puhelunhinta on sama kuin soittaa kotimaan sisälläkin tai EU/ETA-alueella.Tietysti mikäli soitat ranskalaiseen puhelinnumeroon, kun olet EU/ETA-alueella, niin on edullisempaa soittaa ilman VoWIFI:ä sillä tällöin se menee tähän EU/ETA-etuuden piikkiin.Suomesta soittaessa ulkomaalaiseen puhelinnumeroon veloitetaan ulkomaanhinnaston mukainen lisämaksu. (+ VoWIFI mukaan lukien tähän kategoriaan, koska se kulkee oman operaattorin kautta ulkomaille).
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

WiFi-puhelut ja tekstiviestit veloitetaan liittymäsi normaalihinnaston mukaisesti myös ulkomailla. Jos liittymässä on rajattomasti kotimaan puheluita tekstiviestejä, se sisältää myös WiFi-puhelut ja -tekstiviestit.

https://elisa.fi/wifipuhelu/
Käyttäjätaso 4
WiFi-puhelut ja tekstiviestit veloitetaan liittymäsi normaalihinnaston mukaisesti myös ulkomailla. Jos liittymässä on rajattomasti kotimaan puheluita tekstiviestejä, se sisältää myös WiFi-puhelut ja -tekstiviestit.

https://elisa.fi/wifipuhelu/


Tämä on tiedossa, mutta tilanne on kuluttajan kannalta käsittämätön.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Soittaessasi kuitenkin suomalaiseen puhelinnumeroon ei veloiteta soittajalta ulkomaanpuhelimaksua, koska soittaja ei voi tietää onko vastaanottaja ulkomailla. Ja taas kun suomalainen vastaanottaja on ulkomailla niin EU/ETA-alueella oleva ei maksa vastaanottomaksua. Tällöin puhelunhinta on sama kuin soittaa kotimaan sisälläkin tai EU/ETA-alueella.

Tietysti mikäli soitat ranskalaiseen puhelinnumeroon, kun olet EU/ETA-alueella, niin on edullisempaa soittaa ilman VoWIFI:ä sillä tällöin se menee tähän EU/ETA-etuuden piikkiin.

Suomesta soittaessa ulkomaalaiseen puhelinnumeroon veloitetaan ulkomaanhinnaston mukainen lisämaksu. (+ VoWIFI mukaan lukien tähän kategoriaan, koska se kulkee oman operaattorin kautta ulkomaille).