Elisa Webmailin uudistuksen betatestaus

  • 14 tammikuu 2019
  • 32 kommenttia
  • 4938 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus
Tämä keskustelu on suljettu, eikä sitä voi kommentoida.

32 kommenttia

Siis tietokoneille beta-versio on julkaistu jo kuukausi sitten? Vasta tänään tuli minulle informaatio kirjautumissivulle, että sellainen on olemassa. Ihmettelin kun linkki uuden beta webmailin kyselyyn johtaa sivulle "kysely on suljettu".

Mutta, onhan se viritelmä. Visuaalisesti vielä alkutekijöissä. Tuollainen minimalistinen visu, missä on vähän graafisia elementtejä ja enimmäkseen tekstiä vaatii paljon työtä, taiteellista silmää ja typografian tuntemusta, että siitä saa hyvännäköisen, hyvin jäsennellyn ja selkeän. Ja wireframe-ikonitkin toimii huonosti jos koko homman taustaväri on valkoinen ja (lähes) ainoat graafiset elementit on hiusviivat. Lisää väriä, enemmän marginaalia tekstien ja viivojen väliin, typografisia nyansseja, muutama valittu graafinen elementti lisää. Eikä tee yhtään pahaa irtautua Windowsia imitoivasta minimalismista.


Bugejakin on. Esim. viestin avautuminen oikean puolen kenttään aukeaa tai ei aukea. Jos ei, niin pitää käydä asetuksista räpläämässä "Näytä esikatselulehti" säätöä edes takaisin. Viestin kirjoituskentässä on joku "Tuo tähän..." pudotuskenttä, mutta se ei toimi. Kokeilin Edgellä, Bravella ja Firefoxilla. En tiedä onko muita bugeja, mutta varmaan tässä räpläillessä niitä voi tulla eteen.

Positiivinen uudistus on se, että viesti aukeaa viestilistan viereen, eikä alle, niin kuin normiversion kaksiosaisessa näkymässä. Mutta onhan se vielä julkaisuun kelpaamaton versio, niin kuin betat useimmiten onkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Toki nostetaan esille myös tässä yhteydessä esille nousseita asioita eteenpäin. Kiitos kuitenkin palautteesta beta-palvelun kehitystä koskien!Mitä kehitystä???

Koko beta on jämähtänyt paikoilleen eikä palautteesta huolimatta ole kehittynyt pätkääkään.

Tuntuu aika turhalta antaa palautetta , kun mitään ei tapahdu itse palvelussa.

Valitettavasti en tiedä sanoa missä vaiheessa koodareilla on työn alla palautteen osalta toimet, mutta kaikki palaute luetaan ja välitetään kyllä eteenpäin tiedoksi jotta parannusta saadaan aikaan 🙂 Ilmoitellaan toki heti tänne jos ja kun kuullaan jotain miten hommat edistyy edempänä 🙂
Siirtyminen edelliseen/seuraavaan viestiin tapahtui edellisessä versiossa nuolilla oikeasta yläkulmasta. Betassa pitää mennä takaisin kansioon ja valita toinen viesti. Varsin hidasta, etten sanoisi kökköä. Nuolia tai jotain yhden klikkauksen siirtymätoimintoa odotellessa.
Windows 10 (1809), Opera ja Edge
m.webmail... sisältää kolmen pisteen takaa edellinen /seuraava toiminnon, joka ehkä sopii pienelle ruudulle. Isolla monitorilla on kyllä tilaa omille nappuloille.
50% monitorin vaakasuuntaisesta näytöstä käytössä viestin sisällön esittämiseen. Taidan hankkia toisen monitorin, joka on pystysuunnassa, niin postin lukeminen helpottuu kummasti.
Postia luettaessa vastaanottajalistan ollessa pitkä (22 muuta) ei kaikkia vastaanottajia saa näkyviin eikä vieritys ole käytössä.
Piilottamisen jälkeen joinakin kertoina viesti ei piirry näkyviin.
Win10 (1809), Opera
Käyttäjätaso 7
Valitettavasti en tiedä sanoa missä vaiheessa koodareilla on työn alla palautteen osalta toimet, mutta kaikki palaute luetaan ja välitetään kyllä eteenpäin tiedoksi jotta parannusta saadaan aikaan 🙂 Ilmoitellaan toki heti tänne jos ja kun kuullaan jotain miten hommat edistyy edempänä :)
Hiljaista on kuin huopatossutehtaalla. 🤐
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kiitokset kaikille testauksesta ja palautteesta mitä saatiin! 🙂 Testaus on nyt ohi ja saadun palautteen perusteella työstämme muutoksia joita tuomme päivitystenmyötä sisään 🙂