Vastattu

Elisan web-mailin sisäänkirjautumis-ikkunan kenttien nimissä (koodauksessa) jotain häikkää

 • 21 marraskuu 2014
 • 5 kommenttia
 • 15242 katselukerrat

Käytän LastPassia salasanaohjelmana ja tähän saakka kaikissa sisäänkirjautumisissa on salasana (password) mennyt aina oikein. Salasanakenttään on kirjautunut oikea salasana. Nyt kenttään kirjautuu sähköpostiosoite !!! Tämä viitttaa siihen, että kenttä on nimetty väärin kirjautumisikkunan koodissa. Käytössä mulla on 91 salsanaa ja tähän saakka kaikki on pelannut OK.

Oiskohan koodari Runebergille sukua ;)
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi papparainen 26 marraskuu 2014, 13:53

Tämmöiseltä sen salasanakentän koodi näyttää. Ei tuossa näyttäsi mitään omituista olevan.Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Tarkoitat siis ihan webmail.kolumbus.fi sivustoa? Itsellä se kyllä ehdottaa sähköpostia sähköpostikenttään ja ei mitään salasanakenttään kuten kuuluukin ellei erikseen tallentanut selaimeen tai softaan. Ettei vaan lastpassissa oo tallennettu väärä salasana? 🙂 Tietääkseni sivustoa ei ole muutettu pidempään aikaan mitenkään. Taas jos tarkoitat webmail.elisa.fi niin siinä voi olla eri homma, koska koko sivusto ei ole täysin valmis muutenkaan.
 • Urhokas kirjoitti:
  @Timkem 1)Tarkoitat siis ihan webmail.kolumbus.fi sivustoa? Itsellä se kyllä ehdottaa sähköpostia sähköpostikenttään ja 3)ei mitään salasanakenttään kuten kuuluukin ellei erikseen tallentanut selaimeen tai softaan. 2)Ettei vaan lastpassissa oo tallennettu väärä salasana? 🙂 Tietääkseni sivustoa ei ole muutettu pidempään aikaan mitenkään. Taas jos tarkoitat webmail.elisa.fi niin siinä voi olla eri homma, koska koko sivusto ei ole täysin valmis muutenkaan.

  1) Sitähän juuri tarkoitin

  2) Hehe, olen 101%sen varma, että LastPassin salasanakentässä on salasana

  3) Eikös salasanaohjelman idea ole juuri se, että se täyttää salasanakentän. Ja jos se alkaa täyttää väärin kenttiä, niin pitää tarkastella molempia, sekä salasanaohjelmaa että www-sivun kentän toimintaa. Olen käyttänyt LastPassia ainakin viisi vuotta ja tää on ensimmäinen tapaus, että laittaa väärin. Siiitä voi vetää johtopäätöksenä, että sivulla on jotain outoa. Kenttä on voitu nimetä esim mail_psw ja LastPass tulkitsee sen mailiksi (tämä on vain hatusta vedetty esimerkki). Sehän ei paljoa maksa vaivaa tsekata, miten kenttä tai muuttuja on nimetty.
  Kokeilin kirjautumista myös IEllä ja siellä LastPass täyttää salasanakentän oikein. Jotain hämärää on kumminkin Chromen puolella, jossa LastPass on tähän saakka toiminut moitteetta.

  Lisätty: Muuttaisin välittömästi F-Securen Key ohjelmaan, jos heillä vaan olisi WP-versio. Kokeilin PCllä ohjelmaa ja diggaan siitä
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Tämmöiseltä sen salasanakentän koodi näyttää. Ei tuossa näyttäsi mitään omituista olevan.  Siirryin käyttämään IEtä. Se toimii LastPassin kanssa moitteetta. Luulin todella vakaasti, että syy on kentän/muuttujan nimeämisessä. Noh! "Pitäköön Kuukkeli tunkkinsa ja veivinsä". Myös AdBlock+ toimii riittävän hyvin. Olin vain tottunut estämään tietyiltä sivuilta ylälaidan turhat ja tyhjät pois.

  Toivomus F-Securelle olisi, että tekisivät Keyn myös WPlle. Elisa voisi viedä terveisiä F-Securelle kun muutenkin tekevät businesta heidän kanssa. Sillä olisi painavampi vaikutus asiassa kuin että yksittäinen käyttäjä "rutisee". Ja lisää ehdotuksena paketoida SAFE, KEY ja FREEDOME yhdeksi Elisa turvaohjelmapaketiksi. Freedome on androidissa yleisissä verkoissa tärkeä lisäsuoja varsinkin ulkomailla.

  Osallistu keskusteluun