Kysymys

Kadonneet vanhat sähköpostit

 • 17 syyskuu 2015
 • 3 kommenttia
 • 1165 katselukerrat

Tervehdys.

Huomasin kesän jälkeen mielenkiintoisen featuren Saunalahden sähköpostissani. Käytän sitä kahdelta eri kotikoneelta (Apple) ja iPhonelta. Kotikoneilta postiohjelmana on Apple Mail (IMAP-asetuksin, vaikka saapuva posti onkin nimeltään pop.saunalahti.fi) ja käytän myös (Elisa) webmailia. iPhone-asetuksissa en saanut IMAPIA toimimaan joten valitsin POPin mutta siitä ruksin kohtaan "säilytä postit palvelimella".

Muutama päivä sitten jouduin etsimään vanhaa saamaani postia, ja huomasin, että kaikki kesäkuuta vanhemmat postini ovat kadonneet. Näen vuosien posteistani vain 137 viimeisintä. Vilkaisin iPhonen puolelle ja se näke posteja 2014 lokakuuhun, joka sekään ei ole kauas mutta edemmäs kuin muu Mail.

Posti on hankittu syyskuussa 2009. Tietomäärä olisi hyvä olla säilössä. Mielestäni asetukset ovat koko ajan taanneet sen, että ne pysyisivät postipalvelimella.

Mistähän on nyt kysymys.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? Jotainhan tuossa täytyy olla ristiriidassa. Ei viestit itsestään häviä palvelimelta. Ainoastaan jos on pop3:sella haettu viestit ilman, että ne säilyy palvelimella jossakin vaiheessa. Itselläni ei ole kokemusta tuosta jos käyttää pop3 asetuksia, mutta valitsee säilytettäväksi mailit palvelimella erikseen. Jotenkin kuulostaa epäilyttävältä. Iphoneista en tiedä miksei niissä saisi imappia toimimaan. Katsoitko että webmailissa on samat viestit vai löytyykö sieltä kaikki vanhatkin? Meidänkin puolelta asiaa on puolimahdotonta selvittää. Asetukset mielestäni pitäisi saada samanlaisiksi laitteissa että tulee varmuus jatkossakin. Meille aina välillä tulee ilmoituksia ja kun ollaan tutkittu niin jokin X laite on hakenut mailit palvelimelta käyttäen pop3 asetuksia ilman valintaa että ne säilytetään palvelimella.
 • "Meille aina välillä tulee ilmoituksia ja kun ollaan tutkittu niin jokin X laite on hakenut mailit palvelimelta käyttäen pop3 asetuksia ilman valintaa että ne säilytetään palvelimella."

  Muutos mailbokseissa (vanhat viestit katoavat) on tapahtunut kesällä vaiheessa jossa mail-ohjelmissani ei ole tehty mitään muutoksia.

  Arvasinkin, että Elisan/Saunalahden puolelta siirretään palloa maalini eteen, sillä toki se on helpointa. Itse taas epäilen kesällä tehtyä Elisan ja Saunalahden toimintojen sulauttamista ja siinä vaiheessa tapahtunuttta kämmiä puoleltanne. Se on minulle helpointa.

  iPhonen POP-asetuksissani olen asettanut kohdan Incoming Settings -> Delete from server -> Never.

  iPhonen IMAPia en aikanaan saanut toimimaan, varmistus ei yrityksistä huolimatta onnistunut.

  Olen korjannut asiaa puoleltani hakemalla Time Machineltani keväisen Mail-tiedoston ja palauttamalla sen toisen koneeni Mailiin Recovered Messageihin, mutta olisihan se hienoa jos asia toimisi Elisankin serverillä. Nyt ei toimi.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Voimme tarkistaa onko sähköposteja kadonnut. Laitatko vaikka palstatiimiläiselle sähköpostiosoitteen jota asia koskee, niin saamme asian selvitettyä meidän osalta : )

  Osallistu keskusteluun