Kysymys

miksi elisan webmailissa turhat otsikko- ja valikkorivit täyttävät lähes koko ruudun?

  • 23 maaliskuu 2015
  • 5 kommenttia
  • 650 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Saunalahden asiakkaana olen tottunut huomattavasti parempaan käyttäjäliittymään (pc).

Nyt elisalla näkyy vain kuusi sähköpostiotsikkoa, kun ruudun täyttää täysin ylimitoitetut otsikot ja valikot.

Mobiililaitteille ja pc:lle ei voi käyttää samaa webmailsovellusta! Tällainen ratkaisu ei palvele kumpaakaan

käyttäjäkuntaa tyydyttävästi.

5 kommenttia

Samaa minäkin ihmettelen. Valikkoriveillä on kyllä hyvät kuvakkeet (lukuunottamatta kohtia MERKITSE ja LISÄÄ). Kompaktimpaa kokoa toivoisin hartaasti otsikko- ja valikkoriveille. Ylin rivi: Yksityisille, Yrityksille, Elis Oyj, on täysin tarpeeton sähköpostia käisiteltäessä. Samoin mainokset oikeassa reunassa, mutta jälkimmäisistä tuskin luovutte.

Toivoisin enemmän tilaa itse asialle eli viestiluettelolle ja viestinkirjoitusruudulle. On aika hankala kirjoitettaessa hahmottaa pidempää viestiä pienessä ruudussa.

Erityiskiitoksen saa mahdollisuus merkitä viestit lukemattomiksi tai jopa korostetuiksi. :) Se on ominaisuus, jota olen hartaasti kaivannut Saunalahden webmaillin.

Jos vielä olisi mahdollisuus saada samanlainen muotoiluvalikko kuin tämän viestin laatimisessakin on, niin olisin tyytyväinen.

Toki postilaatikon kokoakin voisi suurentaa. 200 Mt on nykyaikana turhan pieni. Koko on jostain menneisyydestä!. Kuvia sisältäviä viestejä joutuu aina puljaamaan, jos haluaa tekstin säilyvän ilman tilaa vieviä kuvia.
Käyttäjätaso 7
and kirjoitti:

Nyt elisalla näkyy vain kuusi sähköpostiotsikkoa, kun ruudun täyttää täysin ylimitoitetut otsikot ja valikot.

Ota esikatselu pois päältä... Ja sitä esikatselu-ikkunaa saa myös pienennettyä vetämällä rajaviivaa alaspäin.

Sivun hienoa koodausta kuvaa se, että kun selainikkuna on kapeampi kuin koko näyttö, vasemmasta ja oikeasta reunasta alkavat valikot menevät päällekkäin ja sotkeutuvat toisiinsa. Minulla on yleensä laajakuvanäytöllä selain reilu puolet näytön leveydestä, ja siinä menee "lisää" ja valinta-ruutu päällekkäin. Kun ikkunaa kaventaa lisää, valintaruutu menee jo melkein roskakorin päälle, ennen kuin valikkorivi kieltäytyy supistumasta enempää.
Eipäs mulla ole esikatseluruutu ollutkaan päällä..
Ei ole minullakaan esikatseluruutu päällä.

Vosiko Päiväys-saraketta kaventaa. Se on turhan leveä. Silloin mahtuisi sivu koko leveydeltään ruudulle. Nyt tulee näkyviin alareunaan sivusuunnan vierityspalkki, joka vie turhaa tilaa. Minulla on kohtuullisen leveä näyttä läppärissä.

Eilen luin viestiä, jossa oli kuvia. Oli kyllä varsin ärsyttävää, kun näkyi vain kovin matala osa viestistä kerralla. Kokonaisuuden hahmottaminen olihankalaa.

Kyllä sivun suhteille pitäisi tehdä jotain! Jos kyse on webmailista, pitäisi pääosan ruudusta olla käytössä viestien lukemiseen ja kirjoittamiseen. Hopihopi! 😉
Joo siis kyllähän tää nykyversio on aivan kaamea vanhaan verrattuna.. ihan ku olis sokeille tehty.. kaikki tekstit, rivit ja kuvakkeet tunkee toistensa kylkeen isoine fontteineen ja asialle ei jää tilaa.. suunnittelija ei selkeästi ymmärrä miten ihmismieli / näkö toimii.. tarttis saada säädettyä kyllä jotenkin.. ja mulla on vaan lootan koko 15Mt  😃 ( eipä sillä, Gmailkin käytössä, mutta milläs tämänkään lopetat kun on 'aikojen alusta' omaa osoitetta jakanut.. 😞 )

Osallistu keskusteluun