Mitä Elisa tekee roskapostin lähettäjille?

  • 6 elokuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 1012 katselukerrat

Roskapostia tulee armottomalla syötöllä. Tekeekö Elisa mitään toimenpiteitä kun tarpeeksi asiakkaita laittaa roskapostisuodattimen käsittelysääntöihin uusia roskapostituslähettäjiä?
Minkälaisia muita anti-spam toimenpiteitä teette?

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Elisan sähköpostissa on perus roskapostisuodatin, tämä ei suodata ihan kaikkea.

Elisa ei voi tehdä mitään roskapostille. Minun neuvo on, että vaihda Gmailiin, Outlookiin tms. jossa on yleensä ollut paremmat roskapostisuojat ja oppivat suodattimet tekemisiesi perusteella.

Gmailissa, jos olet aiemmin laittanut viestin roskapostiksi, se on siellä myös seuraavaksi.

Saunalahden postissa on muutenkin niin vähän tilaa, ettei roskaposteja mahdu.

Mukavaa päivää!
Elisan maksullinen roskapostisuodatin toimii niinkuin pitääkin kunhan lisää lähettäjän käsittelysääntöihin. Kysyinkin sitä että tekeekö elisa jotain jos kyllin moni laittaa suodattimeen saman lähettäjän, vai pitääkö joka käyttäjän lisätä itse jokainen roskapostittaja.
Jos tuhat käyttäjää laittaa saman osoitteen käsittelysääntöihin elisa ei siis tee mitään lopettaakseen roskapostitulvan jäljelle jääneille kyseisestä osoitteesta koska tuota euroa ei kilahda tilille.
En pidä tätä kyllä kovin hyvänä toimintana, ilmeisesti elisalle riittää tuo kuukausittainen euro jonka se harjaa asiakkailta "roskapostisuodattimesta" jonka toimintaa hallinnoi vain maksava asiakas.
Aika epäillyttävää toimintaa, negatiiviset asiakaskokemukset ei tunnu kiinnostavan. Jos elisa haluaisi tehdä asialle jotain se olisi tuskin ylivoimaista, taitaa vaan tahto puuttua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jokainen asiakas joutuu ihan itse lisäämään haluamansa osoitteet estolistalle. Roskapostisuodattimen toiminta on ulkoistettu täysin asiakkaan itsensä vastuulle. Jos Elisa lisäisi automaattiselle estolistalle lähettäjiä, joita vaikkapa 10 asiakasta olisi aiemmin lisännyt, saattaisi roskapostisuodatin joskus (vuonna 2068) toimia kuten pitää. Tällä menolla Elisan suodatin saadaan toimivaksi vasta seuraavalla vuosituhannella, jos silloinkaan.

Pelkkä roskapostisuodattimen toiminta ei välttämättä auta. Koko Elisan sähköpostipalvelu on jäänyt vuosituhannen taitteeseen toiminnallisuuksiltaan ja muilta ominaisuuksiltaan. Mielestäni koko palvelu pitäisi haudata syvälle, todella syvälle ja rakentaa tilalle uusi palvelu, joka vastaisi tämän päivän tarpeita nyt ja seuraavat 10 vuotta eteenpäin.

Osallistu keskusteluun