Vastattu

Onko Elisan suojatussa IMAP sähköpostissa raja liitettävien laitteiden määrälle?

  • 26 tammikuu 2019
  • 11 kommenttia
  • 845 katselukerrat

Mulla on kaksi tietokonetta, puhelin ja Tabletti, joista lukisin postin laitteella, joka sattuu olemaan sillä hetkellä käytössä:
1) Tietokoneissa pyörii Outlook 365 ja niillä pyörii suojattu Kolumbus-posti ongelmitta. Tilin lisäys meni kerrasta läpi.
2) Puhelimessa on android 8.1 ja sp-ohjelmana Outlook. Sain muutamalla yrityksellä homman kohdalleen joskin salasana piti kopioida LastPassista. Suoraan kirjoittamalla ei onnistunut.
3) Tabletissa samat 8.1 ja Outlook. Tilin lisäys ei onnistu millään keinolla.

- Mulla heräsi epäilys, että laitteiden määrä samaan tiliin on rajoitettu kolmeen. Onko laiterajoitusta?
- Voisiko näppäinkoodisto olla android-laitteessa eroava niihin näppäinkoodeihin, joilla sisäänkirjautuminen käyttäjänimellä ja salasanalla tsekataan.
- Tabletilla tulee herja "Tiliä ei löytynyt. Tarkista käyttäjänimi ja salasana"
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Timkem 2 helmikuu 2019, 19:36

HUH, meni läpi. Yritin uudelleen pelkällä SP-osoitteella ja salasanalla ja serveri herjasi, että suojattua IMAP-yhteyttä ei voi muodostaa ja yhdistetäänkö suojaamattomaan. YES, ja kesti melko kauan, että meni läpi.Nyt vain en tiedä, onko yhteys suojattu vai suojaamaton. Mistä sen näkisi?
Katso alkuperäinen viesti

11 kommenttia

Tarkka herjan teksti:

Kirjautumisvirhe
Tarkista sähköpostisi ja salasanasi ja yritä uudelleen
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
- Voisiko näppäinkoodisto olla android-laitteessa eroava niihin näppäinkoodeihin, joilla sisäänkirjautuminen käyttäjänimellä ja salasanalla tsekataan.
Itsellä epäilys kallistuu tähän vaihtoehtoon, etenkin jos salasanassa on erikoisempia merkkejä käytössä. Onnistuuko tuo kirjautuminen suoraan webmailissa tuolla salasanalla kirjoittamalla/kopioimalla?

Voisiko näppäinkoodisto olla android-laitteessa eroava niihin näppäinkoodeihin, joilla sisäänkirjautuminen käyttäjänimellä ja salasanalla tsekataan.Itsellä epäilys kallistuu tähän vaihtoehtoon, etenkin jos salasanassa on erikoisempia merkkejä käytössä. Onnistuuko tuo kirjautuminen suoraan webmailissa tuolla salasanalla kirjoittamalla/kopioimalla?


Sekä kirjoittaen että kopioiden kirjautuminen toimii moitteetta, mutta välttäisin tätä vaihtoehtoa. Outlookissa saa kaikkien tilien saapuvat siististi samaan näyttöön ja Outlookin käytettävyys on eri planeetalta kuin Elisan web-mail.

Onko mahdollista, että virheellisistä kirjautumisista jäisi jonkinlainen jälki palvelimen tapahtumalokiin? Onko tili/laite jotain estoja?

Tabletilla on eri puhelinnumero kuin puhelimella. Kaikki laitteet kotona käyttävät samaa Elisan kaapeliliittymää. SP-osoite, puhNo, sopNo profiilissa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kyllähän noista jälki jää, mutta niitä en itse pääse seulomaan ja koska tuo muuten toimii niin vikailmoitustakaan tuosta ei oikein voi laittaa. Onko noi puhelin ja tabletti saman valmistajan laitteita, vai onko niissä eri käyttöliittymä? Mietin että kerta tabletilla webmail päästää sisään, voi tuo jäädä Outlookin sovellusversioonkin missä tulee sitten mahdollisesti jotain eroa laitevalmistajien välillä. Pystytkö testiksi vaihtamaan salasanaa joksikin mikä ei käytä erikoismerkkejä? Saisi varmistettua että jääkö vaiko eikö ongelma niihin tabletin Outlookin kanssa
Puhelin: Samsung Galaxy Note9, Android 8.1.0, SP-ohjelma Microsoft Outlook 3.0.2
Tabletti: Samsung Galaxy TAB A 10.5 (2018), Android 8.1.0, SP Microsoft Outlook 3.0.0
Salasana vaihdettu, ei erikoismerkkejä
Operaattori Elisa, kummallakin oma puhelinliittymä
Laajakaistaoperaattori Elisa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Auttoiko erikoismerkitön salasana Outlookin kautta kirjautumiseen?
Auttoiko erikoismerkitön salasana Outlookin kautta kirjautumiseen?
Ei
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
No jopas nyt 😮 Olin lähes varma että siinä joku sovellusversio ero kyseessä mikä ei sopinut tablettiin yhteen... Ei tuohon tablettiin olisi Outlookille päivitystä vielä tarjolla tuohon puhelinta vastaavaan 3.0.2 versioon?
HUH, meni läpi. Yritin uudelleen pelkällä SP-osoitteella ja salasanalla ja serveri herjasi, että suojattua IMAP-yhteyttä ei voi muodostaa ja yhdistetäänkö suojaamattomaan. YES, ja kesti melko kauan, että meni läpi.

Nyt vain en tiedä, onko yhteys suojattu vai suojaamaton. Mistä sen näkisi?
Hmm, nyt en osaa sanoa koska sinulla on tabletissasi sähköposti käytössä Outlookin kautta eikä suoraan Elisan webmail. Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia ja kenties vastausta tuohon kysymykseen yhteyden suojauksesta? 🙂
Pidetään tämä ketju käsitellyksi. Otan puhelinyhteyden pois päältä ja liitän täppärin Telian laajakaistaan. Jos menee läpi, niin on suojattu yhteys.

Osallistu keskusteluun