Kysymys

Postit katosivat/Elisa/Kymp sähköpostiuudistus

  • 28 huhtikuu 2015
  • 5 kommenttia
  • 1010 katselukerrat

Mihinkähän bittitaivaan sopukoihin hävisi minun vanhat saapuneet postit kahta lukuunottamatta, Elisa webmailiin jäi kolme  thunderbirdin asetusten muuttamisen jälkeen Elisa/Kymp postiuudistuksessa. Ei hyvä juttu asiakassuhteen kannalta. Olisi erinomaisen suotavaa saada ne takaisin. 

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Oliko thunderbirdissä mahdollisesti POP3 protokolla käytössä? Voisi selittää ainakin webmailin postien katoamisen.
Taitaahan se POP3 olla. 

 Thunderbirdiin jäi vanhoja viestejä kaksi ja Webmailiin kolme ja ne on vieläkin tallella.  Miksi vain osa hävivi? Takaisin ne hävinneet pitäisi saada jotenkin kaivettua.

Toisella tilillä ei mitään ongelmia muutosten jälkeen. Siellä jököttävät kaikki vanhat omilla paikoillaan.  POP3 protokollalla pelkästään ei voi selittää ongelmaa. Viitisen vuotta samalla protokollalla, eikä tällaista ole tapahtunut. Eli syy löytyy Elisasta ja Elisa korjatkoon tilanteen ilman turhia selityksiä.
Pystyykö ongelman ratkaisemaan, vai eikö?
Käyttäjätaso 5
  • ? Jos käytät POP protokollaa, niin postit avautuvat vain siinä laitteessa missä ne ensimmäisenä avaat. Vaihda IMAP-protokollaan, jos haluat, että joka posti näkyy kaikissa laitteissa/selaimissa. Lisää asetuksista löydät osoitteesta http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/2/

    Vanhoja viestejä ei täältä voida siirtää toisaalle enää, eli jos ne on POP-protokollalla avattu jo jonnekin.
  • En vaan ymmärrä miten protokolla vaikuttaa niin, että osa viesteistä häviää, osa jää, mutta ei varmaan tarvitse ymmärtääkään. Kun se kuitenkin uudistuksessa kävi, niin jotenkin tuntuu, että jonkunnäköinen häikkä vaan tapahtui minusta riippumattomasta syystä. Elisan sähköpostissa en ole avannut, enkä koskaan avaa ensimmäisenä mitään viestiä, jos sillä jotain merkitystä olsikin. En availe viestejä kuin yhdellä ainoalla koneella.  Selvyydeksi vielä, että ne viestit, mitkä katosivat, katosivat samassa yhteydessä, kun muutin  elisan ohjeiden mukaisesti  thunderbirdin asetuksia.  Toisen tilin posteille ei käynyt kuinkaan.Thunderbirdissä kyllä viestit saa palautettua, on vaan aika monimutkainen prosessi, mutta ehkä joskus uskaltaudun sitä kokeilemaan.

    Osallistu keskusteluun