Roskaposti

  • 28 maaliskuu 2016
  • 10 kommenttia
  • 2008 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 8 kommenttia
Miten saan roskapostin kuriin. Päivittäin tulee useita kymmeniä viestejä s-postikansiooni ja spam-kansioon. Olen useita kertoja poistunut heidän postituslistaltaan ja kieltänyt jatkamasta postitusta, mutta mikään ei auta!
Raivostuttavaa poimia oikeat postit tämän paskan seasta...

10 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Ei pidä pyytää poistamaan postituslistalta eikä kieltää jatkamasta postitusta. Jos niin tekee, niin luultavasti vain vahvistaa etta osoite on toimiva.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jos kerran olet joutunut kunnolla roskapostittajien listoille, et sieltä pois pääse muuten kuin ääritapauksessa vaihtamalla sähköpostiosoitteesi ja tämän jälkeen jakelemalla sitä/osallistumalla erilaisiin kyselyihin ja kilpailuihin hyvin suurella pidättyvyydellä. (En väitä, että olisit tuota tehnyt, mutta nuo ovat ne varmimmat tavat päätyä roskaajien listoille!)

Kuten akvarius edellä totesi, tuo kieltäminen vain kertoo osoitteen olevan käytössä ja pelkästään kiihottaa roskaajia levittämään tietoa keskuudessaan ja lähettämään yhä lisää roskapostia!

Vielä ovelampi tapa roskapostittajille saada tieto osoitteen olemassa olosta on pyytää lukukuittaus lähetettyyn roskapostiin. Jos ei ole käytössä sovellusta, jolla on mahdollisuus kieltää tämän automaattinen lähetys, vaan vaatia lupa sinulta kuittauksen lähettämiseen, niin roskapostittaja on tyytyväinen. Roskapostin näköistä sanomaa ei ole syytä edes avata, vaan poistaa se välittömästi.

Kunnollisen roskapostiohjelman hankinta, jolla on mahdollista ohjata saapuvaa postia roskapostiksi sekä lähettäjänimen että toimialueen mukaan, auttaa lajittelussa. Tämä perustuu omaan kokemukseeni ottaa vastaan Elisan palvelimelta kaikki minulle osoitettu posti ja käsitellä tuo omalla sähköpostisovelluksellani.
Kiitos vastauksista.
Tähän ei ole näköjään mitään ratkaisua, muuta kuin jaksaa poistaa nuo päivittäin lähes 50-70 roskaviestiä!
Siinä voi mennä jokunen oikeakin viesti samalla.
Spammikansiosta poistaminen on helppoa, kun voi kerralla tyhjentää koko kansion, mutta sähköpostikansiosta joutuu kaikki yksitellen valitsemaan. Todella raivostuttavaa!
Ei nyt vielä pidä heittää kirvestä kaivoon. Vaihtoehtoja löytyy roskapostin karsimiseen. Ekku mainitsi viestinsä loppupuolella pätevän sähköpostiohjelman käytön (Thunderbird - ilmainen ja Office Outlook - maksullinen). Näissä molemmissa on hyvät sähköpostisuotimet, jotka tietysti vaativat myös aktiivisuutta jaksaa syöttää poistokriteereitä ohjelmalle. On myös mahdollisuus kierrättää Elisan s-posti joko Gmailin tai MSn Outlook.comin kautta. Kumpikin "operaattori" osaa siivota postista suurimman osan roskista. Tähän saat varmaan joltain täällä palstalla ohjeet.

Itse käytän Office Outlookia postiohjelmana. Noin puoli vuotta sitten alkoi tulla roppa kaupalla spammia. Suodatin ohjelmalla spammin pois ja ne kait kyllästy, kun en avannut yhtään viestiä (ohjelma siirtää viestin roskiin ennekuin se ehtii aueta). Spammi on vähentynyt ratkaisevasti. Tulee enää ehkä 5-10 per viikko ja nekin menevät suoraa roskiin.

Hyvä pitää mielessä, että mikään poistosysteemi ei ole 100%nen. Roskia jää ja oikeita menee spammin mukana roskapostikansioon, joka on syytä tarkistaa aika-ajoin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jos sähköpostiosoitteesi on Elisan ja löydät sen OmaElisastasi, niin kohdasta "Sähköposti" pääset säätelemään roskapostisuodattimen asetuksia. Voit bannata heti tietyt osoitteet tai viestit jonka otsikko sisältää jonkin tietyn sanan tms. 🙂
Ulkopuolisella roskapostisuotimella on se etu, että voi poistaa myös Elisan "yhteistyökumppaneiden" roskapostin ilman, että joutuu maksamaan euron kuussa 🆒
Hei! Onko tosiaan niin, että tämän uuden sähköposti päivityksen takia. Ei pysty poistamaan kaikkia viestejä kerralla? Ennen se onnistui 3 painalluksella. Plus tämä uusi ohjelma on todella hidas ja ennen näki paljon enemmän viestejä yhdellä sivulla. Paljon yksinkertaisempi kuin tämä uusi versio. Jos tämä on helppo korjata niin asia hyvä. Mutta jos asiaa ei pysty korjaamaan niin ihmettelen suuresti, että kuka on näin tyhmän päivityksen keksinyt. Nimittäin joillekin tulee vähän enemmän viestejä kuin yksi päivässä.
Jos Elisan WEB-mail tuntuu kankealta ja hankalalta käyttää, niin suosittelen kokeilemaan tietokoneella ilmaista Mozillan Thunderbird postiohjelmaa tai Officen Outlookia (jos on vaadittava Office-paketti koneella). Kolmantena vaihtoehtona Windows 10 koneissa on ilmainen Windows Outlook.

Puhelimissa ja tableteissa on Microsoftin Windows Outlook näppärä ja käyttökelpoinen s-postiohjelma. Sillä voi niputtaa kaikki sähköpostitilit näkymään yhtaikaa saapuvissa. Toimii Android- ja Windows-puhelimissa. Löytyykö Applen laitteissa ja mahdollisesta toimivuudesta ei ole kokemuksia.
Kiitos tiedosta Windows Outlook on jo käytössä. Taitaa olla paras siirtää kaikki sinne.
Kaksi sähköpostiosoitetta: Elisan Kolumbus ja Googlen Gmail -sähköpostit. Molempiin tulee SAMAT roskapostit. Gmail siirtää automaattisesti nämä roskapostit suoraan roskapostilaatikkoon. En näe niitä ellen mene katsomaan sitä laatikkoa. En ole itse tehnyt asetuksilla mitään - en nähtävästi pystykään . Elisahan mainostaaa MAKSULLISTA roskapostisuodatusta. Minulla oli pitkään sellainen. Se edellytti itseltä roskapostiosoitteen kopioimista, siirtymistä Omaan Elisaan ja tuon osoitteen sijoittamisen erilliseen roskapostilistaan. Jokainen osoite erikseen ja joka päivä roskapostia tulee uusista osoitteista. Kallista, vrt. Gmail ja äärimmäisen hankalaa. Eikä edes toiminut. Olen kuuullut muiltakin samanlaisia kokemuksia. Ovat irtisanoneet Elisan kolumbuksen. Nopea selkokielinen, toimiva ja ilmainen ratkaisu meille Elisan asiakkaille. Vielä. Elisan sähköpostilaatikoistahan pitää maksaakin ”Internet-paketin” nimikkeellä. Samanaikaisesti Gmail on täysin ilmainen.

Osallistu keskusteluun