Vastattu

Sähköpostin päivitys

  • 22 August 2020
  • 7 kommenttia
  • 1255 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Hei

 

Minulla on ongelmia sähköpostin kanssa. Lähetetyt sähköpostit eivät tallennu Lähetetyt kansioon.

Osoitteeni on todella vanha ja oli syystä tai toisesta täyttynyt mitä erinimisimmillä laatikoilla. Poistin tarpeettomat laatikot, mutta ongelma ei ratkennut.

Käytän Office 2010 Outlook sähköpostiohjelmaa ja tämä kyseessä oleva ongelma ilmaantui kun jouduin tekemään Windows 10 puhtaan asennuksen ja asentamaan kaiken uudelleen.

Yksi epäilykseni on, että uudelleen asennukset ovat sotkenneet sähköpostiani. Siksi kysynkin, voinko poistaa sähköpostiosoitteeni ja asentaa sitten saman osoitteen uudelleen aliaksineen ilman että se joutuu automaattiseen banniin varattuna osoitteena. Niin ja löytyykö ongelmaan mahdollisia muita ratkaisuja? 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi keka 23 August 2020, 12:08

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Eikös tämä ole enemmänkin Windows/Microsoft aiheinen ongelma kuin Elisan palveluihin liittyvä ? Onko noi mainitsemasi laatikot Elisan sähköpostilaatikoita ? vai (kuten epäilen) tuon käyttämäsi Outlookin laatikon näköisiä ikoneita joilla tietysti on joku nimi (kuten Inbox, Outbox). Onko toi bannikin Windowsin juttuja ?

Jotta joku vois auttaa niin vähän tarkemmin vois specifioida mikä on Elisaa ja mikä Microsoftia.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

No ne laatikot ovat ja olivat Elisan, koska tarkastelin tilannetta Elisan Webmailin avulla eli epäily kohdistuu Elisan sähköpostin korruptoitumiseen. Siksi kysymys, bannaako Elisa käytetyt ja poistetut sähköpostit niin ettei niitä voi uudelleen asentaa. Ei ole lainkaan harvinnaista, että ohjelman päivittäminen uudelleen asentamalle johtaa monella saitilla ilmoitukseen “nimi on jo käytössä”. Toimiiko Elisan sähkösti samoin vai voinko poistaa sen ja asentaa uudelleen samalla käyttäjänimellä ja osoitteella? Parempi kysyä kuin katua.

 

Osoitteeni on muuten ajalta ennen Elisaa ja on siirtynyt Elisalle yrityskauppojen yhteydessä. Siksi ei sähköpostini korruptoituminen ole poissuljettu mahdollisuu.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Mullakin tais olla jokunen turha haamulaatikko aikanaan yli sen Elisan nykyisen maksimäärän. Poistin ne kun oli vielä pääsy Oma Saunalahteen, sen kautta niitä sai editoitua mielestäni varmemmin. Samalla rajasin myös vähän aliasten määrää, koska onko se kolme kpl mikä tällä hetkellä sallitaan. Tämä sen vuoksi ettei tulis nykyisen Elisan editointisivuston kanssa ongelmia.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Täydennyksenä edelliseen. Lähetin Thunderbirdin kautta testiviestin puolisen tuntia sitten ja yhä Thunderbird ilmoittaa “Tila: Kopioidaan viestiä lähetetyt...”

Edellä mainittu viittaa vahvasti siihen, että sähköpostini Elisan päässä on korruptoitunut. Mikä siis neuvoksi?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Elisa Sähköposti Asetukset

Ilmeisesti olet laittanut sinne Outlookkiin tai Thunderbirdiin nämä asetukset. 

Ota salaus pois jos meinaa lähteä, ja vastaanottoon voi koittaa POPpiakin.

Meinaan jos väärin niin sitten ei toimi, se on selvä.

Pingiin smtp.saunalahti.fi ja posti.saunalahti.fi menee samaan.

Myös pop.saunalahti.fi vastaa pingiin kuten imap.saunalahti.fi.

IP-osoitteet on eri kuin noilla kolumbuksilla, eli noitakin voit kokeilla.

Niin ja tarkista myös nimipalvelinten osoite käyttöjärjestelmässä. Kerran Linux tarjosi oletuksena mulle Googlen nimipalvelimia.

Jos et saa selvitettyä itse niin menettele kuten allamainitussa tapauksessa neuvotaan.

Sähköpostiosoitetta Ei Löydy

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Sekä Outlook, että Thunderbird ovat IMAP posteja ja automaattisesti asennettuja. Ovat toimineet vuosiakausi moitteettomastia, mutta nyt on tuo kertomani häiriö tullut Windowsin uudelleen tehdyn puhtaan asennuksen jälkeen, jolloin jouduin asentamaan kaiken softan uudelleen. Pelkäänpä, että uudelleen asennetu softa on korruptoinut saunalahden sähköpostia. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Tutkimattomat ovat bittien tiet. Office 2010 Outlookilla ja Saunalahden sähköpostilla on ilmeisesti salasuhde?

 

Kun jouduin asentamaan Officen uudelleen annoin asennusohjelman konfigata sähköpostini “automaattisesti”. Asennus onnistui eikä mitään virheilmoitusta tullut. Sähköpostia tuli ja meni. Vasta myöhemmin huomasin, että lähetetyt viestit eivät tallentuneet vaikka asetuksissa oli rasti ruudussa kohdassa “Tallenna lähetetyt viestit kansioon Tallennetut”. Alkoi vian etsintä ja tämä viestitys.

 

Ja vika löytyi. Suoritin Outlookin valikosta asennuksen korjauksen joka yllättäen kertoikin, ettei voinut jotain asiaa konfigata ja suositteli manuaalista asennusta. Tein sen ja manuaalisen asennuksen valikosta löytyi nappi “Lisäasetukset” ja sen takaa valikko jossa määriteltiin kansio johon lähetetyt viestit kopioidaan. Valitsin kansion ja siihen ongelmat sitten katosivatkin niin Outlookista, Thunderbirdistä kuin Webmailistakin. Ongelma on siis ratkaistu eli se siitä automaattisesta asennuksesta ja Saunalahden ja Outlookin salasuhteesta.