Sähköpostini on lakannut lähettämästä postia

  • 16 elokuu 2016
  • 8 kommenttia
  • 958 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Parin viikon ajan en ole pystynyt lähettämään postia lainkaan. Myöskin vastaanotto takkuaa, varsinkin mobiilissa.
Minulla on Elisan ostaman Kymen Puhelimen sähköposti virallisena postinani. Ja juuri se on alkanut kenkkuilla. Eli hieman hätää pukkaa.
Jokainen lähetys yritykseni tulee bumerangina takaisin. Pop up ikkunalla
# "POSTIA EI VOIDA LÄHETTÄÄ Kopio viestistä lisättiin Lähteviin. Palvelin hylkäsi vastaanottajan "M***.G*****@kymp.net", koska se ei salli välitystä" OK #

Ja tämä siis ollut nyt joitain viikkoja.
Olisi tosi mukava kun saisin myös r a u t a l a n k a ohjeet noihin postin määrityksiin. Kun on ainakin kahdet määritykset jotka olen saanut.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Moikka!

Vanha keskustelu näyttää,että samaa herjaa oli heittänyt toisellakin asiakkaalla mobiilissa. Onko tästä ketjusta apua:https://palsta.elisa.fi/sahkopostipalvelut-11/palvelin-hylkasi-vastaanottajan-koska-se-ei-salli-valitysta-445173 ?

Siellä on linkki asetuksiin, jotka tulee tarkistaa. 🙂
Tarkoittaako tuon linkin takana oleva info, että kymp.net -sähköposti on siirtynyt Elisan serverille, joka on Kolumbus.fi .

@Tiude, miksi pitää pallotella asiakasta, kun voisit laittaa linkin suoraan ohjeisiin? Ja JOS yllämainittu serverimuutos ON TOSI, niin kertoisit suoraan, miten asia on. Vai onko Elisan policy, että vältellään rehellistä infoa. Jos sinulla ei ole lupa kommentoida, niin @SakariAlanne vanhana Elisan kettuna pystynee vastaamaan.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Pallottelu ei ollut oma tarkoitukseni, vaan lähinnä sen korostaminen, että vanhoja keskusteluja voi katsella myös jos on jotain ongelmaa. 🙂 Eli halusin näyttää, että tästäkin oli jo keskustelu olemassa! Eli jos jokaiseen keskusteluun heitetään sama suoralinkki, saattaa tuo vanhojen keskustelujen etsiminen jäädä myös jatkossa. Ei siinä sen kummempaa!

Niin ja sekä kympin vanha palvelin että tuo meidän kolumbuksen toimii nykyisin.
Parin viikon ajan en ole pystynyt lähettämään postia lainkaan. Myöskin vastaanotto takkuaa, varsinkin mobiilissa.
Minulla on Elisan ostaman Kymen Puhelimen sähköposti virallisena postinani. Ja juuri se on alkanut kenkkuilla. Eli hieman hätää pukkaa.
Jokainen lähetys yritykseni tulee bumerangina takaisin. Pop up ikkunalla
# "POSTIA EI VOIDA LÄHETTÄÄ Kopio viestistä lisättiin Lähteviin. Palvelin hylkäsi vastaanottajan "M***.G*****@kymp.net", koska se ei salli välitystä" OK #........


Tiuden (Elisa) kommenteista päätellen saattaisi Kolumbus.fi-palvelin toimia jo kympin s-posteissa. Voisit kokeilla syöttää seuraavat asetukset sähköpostiin:Nämä ovat Kolumbuksen suojatun yhteyden asetukset. Tarkoittaa, että sinun on tunnistauduttava operaattorille, ennen kuin he raottavat internetyhteyttä. Viestit kulkevat salattuna verkossa.
Pallottelu ei ollut oma tarkoitukseni, vaan lähinnä sen korostaminen, että vanhoja keskusteluja voi katsella myös jos on jotain ongelmaa. 🙂 Eli halusin näyttää, että tästäkin oli jo keskustelu olemassa! Eli jos jokaiseen keskusteluun heitetään sama suoralinkki, saattaa tuo vanhojen keskustelujen etsiminen jäädä myös jatkossa. Ei siinä sen kummempaa! .........
.......


Mikähän on palstatiimin työnkuva? Viitata vanhoihin keskusteluihin vai saada kysyjälle vastaus ongelmiin?? Mikä on työnantajan asettama tavoite palstatiimille?

Jos kysyjä on täysin UUNO kysyttävän tekniikan kanssa, niin vanhojen viestien lukeminen ei paljoa auta. Ne viestit vain sekoittavat tilannetta.

Esim. suojatun yhteyden filosofia ja asetukset voisivat olla pultattuna sähköpostiosion alkuun ja näihin viitattaisiin tarvittaessa. Ei siihen tarvita mitään videoita, pelkkä tieto asetuksista riittää ja mahdollisesti sähköpostiohjelman erityisvaatimukset kuten Windows Outlook (huom! ei Office outlook) ja Elisan (sis. kaikki) tilin lisäys > Lisäasetukset > internet-sähköposti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
KYMP sähköpostin käyttöönotto Apple Ipad laitteessa:
http://support.apple.com/kb/HT1277?viewlocale=fi_FI&locale=fi_FI

KYMP sähköpostiasetukset:
• Tulevan postin palvelin: pop.kymp.net tai imap.kymp.net
• Lähtevän postin palvelin: smtp.kymp.net
• SSL-salattu tulevan postin palvelin: sslmail.kymp.net
• SSL-salattu lähtevän postin palvelin: sslmail.kymp.net

Mobiililaitteessa tulee käyttää sslmail.kymp.net palvelinta, joka vaatii autentikoinnin. Käytä tunnuksena postilaatikkosi tunnusta ja salasanaa. Voit myös käyttää smtp.kolumbus.fi palvelinta lähettävänä palvelimena, se ei vaadi autentikointia koska liikenne tulee Elisan/Saunalahden liittymäst.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Auttamassa täällä toki ollaan ja apu löytyy monesti vanhoista keskusteluista tai ohjeista. Toki tässä olisin voinut myös katsoa tarkat linkit hetikin, kun sellainen suoraan tuolla keskustelussa oli. Palaute on otettu vastaan ja pahoittelen jos aloittaja tämän koki hankalaksi. Yksi työhön kuuluva asia on toki myös opastaa Palstan käytössä ja näyttää mitä täältä voikaan löytää, joten itse mieluusti jaan sen vuoksi vanhojen keskustelujen viisautta.:) Tukisivuista oma mielipide on se, että jotkut tykkää videoista, jotkut kertovasta tekstistä ja jotkut taulukoista. Nyrkkisääntöä ei kaikkien mieluiseen tapaan aina ole, joten kiitos tuosta näkökulmasta/palautteesta asiaan!

Palstalla on tarkoituksena myös opastaa toisia, ja sehän tässäkin ketjussa onnistui hienosti.  Eli jatketaan samaan malliin! Toivottavasti keskustelun aloittanut sai myös jo avun näistä vinkeistä. 🆒
Käyttäjätaso 2
Timkem@ Omasta mielestäni olin laittanut nuo tiedot tuon kaavakuvasi mukaan. Suojaamattomana. Koska posti toimi siitä alkaen ihan ok kun Elisa osti Kymen puhelimen. Silloin sain juuri nuo ohjeet.
Mutta nyt sitten yht'äkkiä alkoi tuota heraa heittämään. Enkä ollut tehnyt mitään muutoksia.
Sitten yritin muuttaa tuohon suojattuun. Juuri noilla ohjeilla myös. Mutta ei vaan toiminut.
Nyt sitten yritin uudelleen noiden suojaamattomien yhteyksien ohjeilla, ja ainakin vielä toimii.
Muutenhan ei mitään hätää ole kun noita sähköposteja on useita. Mutta juuri tämä on se " virallinen" johon tulevat kaikki ladkut yms.
Kiitos sinulle avusta kuin myös "kimppikoolle"
Ja muuten, minäkään en pidä tuosta video opastuksesta. Se menee hirmu nopeaan. Mutta eipä haittaa vaikka sellainenkin on tarjolla.

Osallistu keskusteluun