Vastattu

Sähköpostiongelma

  • 9 maaliskuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 328 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 870 kommenttia
Pöytäkoneellamme on määritelty kaksi käyttäjää (minä ja vaimo) ja kummallakin on omat sähköpostimäärittely (Live Mail). Tavoite on (ollut), että pystymme molemmat lukemaan sähköpostejamme myös kännykällä, tabletilla ja kannettavalla postin jäädessä lukemisen jälkeen Webmailin saapuneet-kansioihin. Vasta pöytäkoneella luettaessa sanomat poistetaan Webmailin saapuneista.

Enpä tuota ole saanut ihan toimimaan, lukuisista yrityksistä huolimatta.

Saapuvissa sanomissa kone hyväksyy minulle POP3-protokollan, mutta vaimon postin tapauksissa pakottaa IMAP4-protokollaan, jota en ole onnistunut puukirveelläkään muuksi muuttamaan.

Seuraus on, että kaikki vaimon postit jäävät pöytäkoneellakin lukemisen jälkeen Webmailiin, josta niitä pitää käydä erikseen poistamassa.

Onko joku törmännyt joskus samaan ongelmaan ja kenties onnistunut tuon voittamaan?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kv36 10 maaliskuu 2018, 08:56

Onkohan syy se, että samassa koneessa on kahden henkilön - kumpikin pääkäyttäjän tittelillä - sähköpostimäärittelyt ja koneen ohjelmisto päättelee, ettei ole suotavaa molempien poistella postia palvelimelta. Onkohan tuo Live Mailin ominaisuus?En tunne Live Mailia, mutta tuollaisessa tilanteessa kokeilisin (ainakin) toiselle käyttäjälle eri sähköpostiohjelmaa. Ei ole mitään syytä takertua yhden ohjelman omituisuuksiin, kun vaihtoehtoja on olemassa.
Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
POP3 protokolla oletuksena lataa viestit postiohjelmaan ja poistaa ne palvelimelta. IMAP4 taas jättää ne palvelimelle. Joissakin postiohjelmissa voi säätää, miten protokolla käyttäytyy ts. jättääkö se viestit palvelimelle vai poistaako ne sieltä, ja kuinka pitkän ajan päästä. Pöytäkone siis kannattaa konfiguroida käyttämään molemmissa postilaatikoissa POP3 protokollaa ja muut laitteet IMAP4 protokollaa. Tällä saavutat haluamasi päämäärän, eli kun tietokoneella oleva postiohjelma käynnistetään, se imuroi postit palvelimelta tietokoneelle ja laatikko on tyhjä.
Tietysti kannattaa muistaa huolehtia tietokoneen varmistuksesta, eli kun siitä hajoaa kovalevy tai ssd-muisti, niin varmuuskopiot tiedoista ja sähköposteista löytyvät jostakin muualta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jep. Tuota POP3-protokollaa olen juuri monen monta kertaa yrittänyt määritellä meille molemmille, mutta ei anna määritellä vaimon postiin tuota, vaan työntää siihen pakosta IMA4 -protokollan. Ja tuota kun ei saa muutettua sitten millään.

Onkohan syy se, että samassa koneessa on kahden henkilön - kumpikin pääkäyttäjän tittelillä - sähköpostimäärittelyt ja koneen ohjelmisto päättelee, ettei ole suotavaa molempien poistella postia palvelimelta. Onkohan tuo Live Mailin ominaisuus?

Hankin tuossa viikko sitten uuden kannettavan vanhan "mopon" tilalle. Siinä ei puhtaan windows 10 asennuksen mukana tullut tuota Live Mailia, vaan jokin muu ulkoasultaankin vähän erilainen sähköposti. Tässäkin koneessa olemme vaimon kanssa molemmat käyttäjiä ja molemmilla oma sähköposti. JA NUOPA PYSTYIKIN MÄÄRITTELEMÄÄN SAMANLAISIKSI.

Että sillä tavalla...
Käyttäjätaso 7
Onkohan syy se, että samassa koneessa on kahden henkilön - kumpikin pääkäyttäjän tittelillä - sähköpostimäärittelyt ja koneen ohjelmisto päättelee, ettei ole suotavaa molempien poistella postia palvelimelta. Onkohan tuo Live Mailin ominaisuus?

En tunne Live Mailia, mutta tuollaisessa tilanteessa kokeilisin (ainakin) toiselle käyttäjälle eri sähköpostiohjelmaa. Ei ole mitään syytä takertua yhden ohjelman omituisuuksiin, kun vaihtoehtoja on olemassa.

Osallistu keskusteluun