Sähköpostitilit katosivat

  • 2 toukokuu 2019
  • 6 kommenttia
  • 1197 katselukerrat

Onko tavanomaista että sähköpostitilit katoaa kun vaihdetaan vanha ADSL mobiililiittymään? Minulle kävi noin, samalla myös kotisivut katosi, asia on jo hoidettu asiakaspalvelijoiden kanssa. Minulle lisättiin Elisa Internet Palvelupaketti jossa sähköpostittilit on. Kolmisen päivää meni asian selvittelyyn.

Puhelinmyyjä vaihtoa ehdotti, kysyin kotisivun säilymisestä, ja myyjän mukaan se piti säilyä. Sähköpostista en edes osannut kysyä.
Hävisivät yllättäen ja varoittamatta, osa sähköposteista ei sitten saapunut myöhemminkään perille. Vappukin osui tuohon ja asiakaspalvelijat ei olleet töissä, mutta onneksi tärkeimmät sähköpostit saatiin toimivaksi vappuaaton iltana, ja kotisivut palautui sitten yöllä Vapuksi.
Tämä tapahtuma jonkin verran kiukuttaa. Mielestäni olisi ollut hyvä tapa ilmoittaa tuollaisesta poistosta etukäteen, jolloin olisin voinut kääntyä asikaspalvelun puoleen jo ennen kuin katosivat.

Asiaa sotki myös se että kun tilit tulivat takaisin näkyviin OmaElisaan, niin tilien tiedoissa sai klikattua näkyviin salasanan, niin se ei pitänyt kaikkien tilien kohdalla paikkaansa. Onko normaalia että tuo näyttää jotain muuta salasanaa?
Tilit ovat sitten vielä muuttuneet Saunalahden aikaisista postilaatikoista, joten kesti aikaa ennen kuin sai hahmotettua mikä on mikä, nimeksi oli arvottu joku sähköpostiosoitteista.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tervetuloa OmaYhteisöön @scanwood6240!

Kiinteän laajakaistan yhteydessä asiakkaalle tulee (tai on ainakin aiemmin tullut) mukana sähköposti sekä kotisivutilaa. Nämä molemmat on sidottu tuon kiinteän laajakaistan sopimukseen. Tämä taas tarkoittaa sitä, että kun kiinteän laajakaistan sopimus irtisanotaan, lakkaa myös sähköposti sekä kotisivut olemasta.

Olisiko tästä tärkeää infota asiakkaita etukäteen? Mielestäni kyllä. Monelle asiakkaalle tuskin tulee ensimmäisenä mieleen se, että se vanha tuttu sähköposti lakkaakin yht'äkkiä olemasta.

Onko nyt käynyt niin, että myyjä ei ole tiennyt siitä, että sähköposti ja kotisivutila kuuluvat tuohon kiinteään laajakaistaan, eikä täten ole osannut suoraan ehdottaa tuota "Internetpalvelupakettia" tilalle, jotta sähköpostit yms. säilyisivät täysin ennallaan. Vai onko moka sitten sattunut jossain muualla matkan varrella, mene ja tiedä.

Tärkeintä on kuitenkin se, että aspan avulla olet saanut nuo molemmat takaisin käyttöön.
Kiitos vastauksesta. Mielestäni Elisan pitäisi lisätä rutiineihin varoitus hyvissä ajoin ennen tilien poistumista, poistuisi ne sitten mistä tahansa syystä. Se voi olla hyvin ikävä yllätys kun sitä ei osaa odottaa.
Tosiaan minulle on tullut sähköpostitilit ja kotisivutila ADSL:n mukana, en muista milloin mutta ehkä joskus parikymmentä vuotta sitten. Alunperin oli puhelinmodeemi ja yhteys silloisen sci.fi operaattorin kautta, se sitten liitettiin Saunalahteen jossain vaiheessa. Eli vanhaa perua liittymäni on.
Sekin ihmetyttää että en löytänyt muita vastaavia tapauksia, olenkohan ainoa jolle näin kävi?
Käyttäjätaso 4
Dj_God aika hyvin tuossa aikaisemmin tilannetta jo kävikin läpi. Asiakaspalvelun kautta kiinteää laajakaistaa irtisanottaessa niin pyrimme kyllä aina varmistamaan sähköpostin säilymisen mikäli semmoinen on sopimuksen yhteydessä käytössä. Valitettavasti joskus saattaa käydä niin, että tilanteessa asiakaspalvelija ei hoksaa kyseistä sähköpostia, ja näin ollen voi tuo posti sulkeutua samalla 😞

Tuo, mitä tuon puhelinmyynnin yhteydessä on tapahtunut niin hankala tässä tilanteessa tietää mistä on ollut kyse, mutta toki on ollut tuossa se mahdollisuus että kyseinen myyjä ei ole ollut tietoinen että sähköpostit ovat olleet kiinteän laajakaistan alla. Hyvä juttu kuitenkin että nyt kaikki on kunnossa, vaikka selvittelyssä harmillisesti venähti. Vikapalvelu meillä on auki kellon ympäri, sekä esimerkiksi Omaelisan/sähköisen lomakkeen kautta laitettuihin viesteihin vastaamme hyvin usein 24h sisällä tai jopa nopeammin 🙂 Kaikki yhteydenottokanavamme löydät vielä täältä.
Sama ongelma...
Käyttäjätaso 7
Sama ongelma...
.... ja sama neuvo kuin edellä. 😊

Osallistu keskusteluun