Kysymys

Saunalahden sähköposti Soneran verkossa

  • 26 January 2015
  • 13 kommenttia
  • 2433 katselukerrat

Hei!En löydä verkosta tai Saunalahdelta tietoa, miten saan puhelinliittymääni kuuluvan sähköpostin toimimaan Soneran verkossa. Olen asettanut lähteväksi palvelimeksi mail.inet.fi ja portiksi 25, mutta Saunalahden sähköpostini ei suostu lähettämään mitään viestejä. Joudunko luopumaan palvelusta koska se ei toimi muiden operaattorien verkoissa?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

13 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
mail.inet.fiportti 25ei salaustaei kirjautumista/todennusta
Ei toimi siltikään. Käytössä on Apple Mail. Tässä screenshotit, onko niissä jotain väärin?Screen Shot 2015-01-26 at 18.48.57.pngScreen Shot 2015-01-26 at 18.48.45.png
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Oikein näyttäisivät olevan. Minkälaisen virheilmoituksen saat? Näkyyhän täällä varmasti hostina sonera/teliasonera (dhcp.inet.fi tms.)?
Vaihtoehtoisesti voit käyttää tämän ohjeen mukaisia suojatun yhteyden asetuksia, jotka toimivat kaikkien operaattorien verkoissa:http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/2/
Siellä ip-osoitteen yhteydessä lopussa oli maininta dhcp.inet.fi eli on Soneran verkko.Sähköpostiohjelma vain ilmoittaa että valitse toinen palvelin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Menisiköhän sitten tosiaan noilla sauniksen autentikoivan palvelimen asetuksilla.smtpa.kolumbus.fiportti 465ssltodennus: salasanaTunnukset ovat samat kuin saapuvalle postille.
Ei auta tuo smtpa.kolumbus.fi -asetuskaan. Onko totta, että Elisan/Saunalahden asiakaspalvelu ei enää nykyisin auta tälläisissä asiossa vaan asiaa täytyy puida täällä palstalla muiden käyttäjien kanssa?Screen Shot 2015-01-26 at 19.03.12.png
Tulevatko saapuvat postit perille?
Jep.Testasin nyt useampaa vastaanottajaa, niin esim. Saunalahden/Elisan omaan sähköpostiin viestejä pystyy lähettämään, mutta moneen muuhun osoitteeseen ei. Esimerkiksi oman firmani sähköpostiosoitteet eivät ota vastaan Saunalahden sähköpostista lähetettyjä viestejäni.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
kristiantervo kirjoitti:

Jep.Testasin nyt useampaa vastaanottajaa, niin esim. Saunalahden/Elisan omaan sähköpostiin viestejä pystyy lähettämään, mutta moneen muuhun osoitteeseen ei. Esimerkiksi oman firmani sähköpostiosoitteet eivät ota vastaan Saunalahden sähköpostista lähetettyjä viestejäni.Tuleeko niistä vastausviestinä joku virheilmoitus vai nimenomaan tuo ylempänä näyttämäsi "Cannot send mail"?
Tuo cannot send mail
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
kristiantervo kirjoitti:

Tuo cannot send mailOlisiko mahdollista, että osoitteissa on joku kirjoitusvirhe? Välilyönti tai joku erikoismerkki osoitteen seassa, @-merkki puuttuu tai jotain muuta vastaavaa. Näitä on tullut vastaan, että osoite on kerran kirjoitettu väärin ja sen jälkeen autocompletella valitaan aina se väärin kirjoitettu versio.
Ei ole kyse siitä. Tämä ongelma on ollut jo pitkään, mutta olen vaihtanut aina mobiilinettiin jos olen tarvinnut Saunalahden sähköpostia. Ajattelin nyt vihdoin ottaa selkoa, että pystyykö Saunalahden sähköpostista edes lähettämään viestejä muiden kuin Elisan omassa verkossa. Voiko ongelma olla Soneran verkossa tai modeemini palomuurissa? En ole muuttanut (salasanaa ja käyttäjätunnusta lukuunottamatta) mitään asetuksia saatuani adsl-modeemin Soneralta. Ehkä pitäisi kääntyä Soneran puoleen, sinne voi kai edelleen soittaa asiakaspalveluun?Nyt kun yritin taas lähettää useaan eri osoitteeseen, nähtävästi jokin tukos poistui ja homma alkoi luistamaan. Täytyy testailla nyt muillakin laitteilla. Käytössä siis smtpa.kolumbus.fi.