Saunalahden sähköpostin arkistokansiot

  • 5 huhtikuu 2016
  • 9 kommenttia
  • 225 katselukerrat

Miten saisin vuosittaiset arkistointikansiot näkyviin ja sähköpostit avattua?

9 kommenttia

Millä ohjelmalla olet nämä arkistokansiot tehnyt? Auttaisi aika paljon, jos kertoisit vähän enempi s-postisysteemistäsi, vai onko se salaista tietoa?
Mulla on Saunalahden netti.fi loppuinen osoite ja ennen näky vasemmassa reunassa vuosikansiot,eli 2011 jne.mut tuntuu,et muuttuminen elisawepiksi on muuttanu systeemiä.Jos käytän Thunderbirdiä läppärissä,niin en löydä kansioita ollenkaan.Jos arkistoin sp-viestin,niin en löydä sitä mistään.Hemmetin hankalaa.Auttoko yhtään?
Mulla on Saunalahden netti.fi loppuinen osoite ja ennen näky vasemmassa reunassa vuosikansiot,eli 2011 jne.mut tuntuu,et muuttuminen elisawepiksi on muuttanu systeemiä.Jos käytän Thunderbirdiä läppärissä,niin 1??en löydä kansioita ollenkaan1??. Jos arkistoin sp-viestin,niin en löydä sitä mistään.Hemmetin hankalaa.Auttoko yhtään?

1?) Mitä kansioita? Kansioita Saunalahden serverillä vai paikallisia kansioita
2) Muutokset Elisalla/Saunalahdella eivät vaikuta sähköpostin toimintaan, jos luet sitä jollain ohjelmalla. Se s-postitili ja salasana pysyvät ennallaan
3?) Onko Thunderbird asennettu vastikään uudelleen. Jos kyllä, niin alkoivatko vaikeudet silloin
4?) Oletko sinä tai onko joku muu asentanut läppäriisi Windows 10? Ja jos kyllä, niin alkoivatko vaikeudet silloin?
5?) Voisit hakea koko läppärisi sanalla "Archives.sbd" (huom. kaikki asemat) - löytyykö jostain kansiosta
--------
Jos paikallisia kansioita löytyy:
Avaa paikalliset kansiot pienestä kolmiosta rivin alussa
1) Jos selaat kaikkia paikallisia kansioita, niin löytyykö mistään kansiosta tai alikansioista viestiä, jonka olet arkistoinut. Voisit käyttää koeviestiä, jonka otsikkokentässä olisi tietty sana. Arkistoi viesti ja hae se. Löytyikö jostain kansiosta???
2) Jos löytyi, niin mene arkistointiasetuksiin (valitse tili > Muokkaa tämän tilin asetuksia > Kopiot ja kansiot > arkistointiasetukset - Mikä asetus? Yhteen kansioon/vuosittain

Jatketaan, kun olet selvittänyt em. asiat
Kiitti,kaikki pitäis olla Saunalahden serverillä.Löysin kaikki kansiot ja sainki ne näkyviin elisa mailissa,mutta vain 2016 ja 2015 on viestit tallella,2011-2014 näyttää tyhjää.Pitäis olla satoja viestejä näiltä vuosilta,koska oli putkiremppa ja olin hallituksessa.
Thunderbirdissä 2015 näyttää tyhjää,muita en oo saanukkaan näkyviin,paitsi 2016.
Joo olen asentanu W10n ja sit vielä palautin läppäriin tehdasasetukset jolloin kaikki ongelmat alkoivat.
Tässä väliaikatiedot.
Nyt olisi toisten palstalaisten apu tarpeen. Mikä on tiedostonimi tai tiedostopääte/tarkennin, millä voisi hakea WindowsOld-kansiosta? Josko sattuisi olemaan siellä tarpeellista roinaa? Mulla on ThunderBirdistä vain kokeilutiedot omalla koneella. Käytän Office Outlookia.

Saattaa olla, että tehdasasetusten palautus hävitti kaikki vanhat viestit, mutta syytä tutkia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Normaalisti tehdasasetusten palautus tyhjentää koko C: -aseman, ja asentaa koneen siihen kuntoon kuin se on tehtaalta lähtiessä ollut (hävittää myös WindowsOld -kansion) eli kannattaa alkaa kaivelemaan noita viestejä varmuuskopioista.
Arska,ei se kuitenkaan tyhjennä Elisan palvelimella olevia viestejä,joten sieltä pitäs saada palautettua,mut Elisakin on hävittäny 2014-2010 vuosilta viestit.Lupasivat selvitellä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Sorry, käsitin väärin tuon. Luulin, että sinulla on ollut kopioit viesteistä omalla koneella.
Esimerkkinä voisi olla "miten varmuuskopioida s-postin paikalliset kansiot":
Olen siirtänyt Office Outlookin paikalliset kansiot D-asemalle, joka varmuuskopioidaan automatic eli
archive.pst ja jemma.pst ovat siellä. Arkistointihan tapahtuu automaattisesti, mutta jemmaan raahaan hiirellä viestit, jotka haluan jo heti säilyttää. Saman teen Outlook.comin ja Gmail.comin viesteille. Eikä tarvitse miettiä, missä näistä joku viesti on. Haku valinnalla "kaikki Outlook-kohteet"

Yllämainitun pystynee tekemään myös Thuderbirdillä.

Osallistu keskusteluun