Kysymys

Synkronointivirhe


Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 820 kommenttia
Käytössä NOKIA 6 -puhelin, vuoden 2017 versio. Usein halutessani tarkistaa, onko tullut uusia sähköposteja, yritys päättyy virheilmoitukseen "Virhe kansion synkronoinnissa. Yritä hetken kuluttua uudelleen."

Sähköpostini on kolumbus.fi, jonka olen määritellyt ensisijaiseksi sähköpostikseni. Jo tuota ohjeiden mukaan määritellessäni ihmettelin tuota gmail-sähköpostin "sekoittamista" tuohon mukaan, mikä sinänsä ehkä on ymmärrettävissä siksi, että kyseessä on Android-laite.

Onko muilla tuollaisia kokemuksia ja mahdollisesti selitystä, mistä tuo johtuu? Onko alkuperäisessä määrittelyssäni jotain pielessä, joitain päivityksiä puuttuu tai tullut hommaa sekoittavia päivityksiä,...?

Toisinaan noita suositeltuja uudelleenyrityksiä saa tehdä useita, toisinaan taas heti ensimmäisellä tulee vastaus, joko sähköposteja tai ilmoitus "Kaikki on valmista!", josta tulee mieleen vähän toisenlainen kutsu...

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Toimiiko sulla datayhteys muuten normaalisti puhelimella? Onko merkitystä käytätkö puhelimen omaa datayhteyttä tai WLANia kun koitat tehdä synkronointia?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kotona ollessamme on puhelin WLAN-yhteydessä modeemiin VGM3925 (5G) ja mökillä mokkulaan HW B315 (taitaa olla tuo 2.4 G). Varsinkin kotona tuota synkronointiongelmaa esiintyy suhteellisen usein yhden tai useamman ilmoituksen verran, johtuen kenties myös siitä, että kotona olen enemmän aikaa kuin mökillä...

Jos olen postien suhteen utelias muualla, käytän puhelimen omaa 4G-yhteyttä, erilaisiin avoimiin verkkoihin ei ole tapanani juurikaan liittyä.

Varsinaisesti en ole kirjaillut muistiin, millaisissa käyttötilanteissa tuota esiintyy. Täytyy vähän pitää mielessä tuokin asia.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tänä iltana oli taas pitkään vaikeuksia kansioiden synkronoinnissa sekä WLAN-yhteydellä että mobiiliyhteydellä tuon NOKIA 6 kanssa, mutta lopulta onnistui. Aloin tutkailla vähän tilannetta tarkemmin ja huomasin mielenkiintoisen asian:

Aina silloin tällöin saan sähköpostissa onnitteluviestejä, että minut on valittu 100 euron lahjakortin saajaksi, yms. "hienoja voittoja ja valintoja". Vedän nuo aukaisematta puhelimen näytöllä roskakoriin ja ne siirtyvät samalla myös webmailin roskakoriin/koreihin, joista käyn ne aika ajoin poistamassa.

Toimii siis aivan loogisesti ja kuten pitääkin. Vain pöytäkoneella tyhjennän webmailin sanomista koneelle, mutta muilla jätän kopion webmailiin "isäntänä'" toimivaa pöytäkonetta varten.

Enkä ole juurikaan tullut vilkaisseeksi kännykällä, millaisia postilaatikoita siellä on - ja niitähän on koko repertuaari, joista osan saa esille vasta pyyhkäistäessä näyttöä ylöspäin. Ja niissäpä oli runsaasti sanomia.

Lienee syytä olla siirtämättä kännykälläkään viestejä mihinkään, vaan antaa niiden odottaa pöytäkoneen käyttöä, vaikka kuinka ottaisi päähän nuo epäviestit joka kerta postia katsoessa!

Mieleeni tuli se, että saattoikohan tuo kännykässä olevien poistettujen viestien määrä olla syytä tuohon synkronoinnin ongelmaan, koska itse webmailissa ei ole enää läheskään kaikki kännykän laatikoissa vielä odottelevat viestit.

Jos näin on, niin hyvä, ettei tyhmyydestä sakoteta enempää...

Osallistu keskusteluun