Kysymys

THUNDERBIRD TÖKKII

  • 15 huhtikuu 2016
  • 3 kommenttia
  • 95 katselukerrat

Hei!

Tuli hankittua uusi pöytä-PC W10-käyttöjärjestelmineen. Erinäisten seikkojen vuoksi jouduin lataamaan käyttöjärjestelmän uudelleen.

Pyörittelen sähköpostia Thunderbirdillä. Uudessa koneessa se toimi aluksi normaalisti. Käyttiksen uusinta kuitenkin muutti tilanteen.

Thunderbirdin ikkuna avautuu, mutta ei päästä ohjelmaan entisellä salasanalla vaan kyselee uutta salasanaa imap-palvelimelle. Käsitykseni mukaan olen kuitenkin toiminut pop-puolella. Arkistostani löytyi seuraavanlaisia vanhoja kytkytietoja:

Saapuva palvelin: POP3
Saapuvan postin palvelin: pop.saunalahti.fi
Saapuvan portti: 110
Lähtevän postin palvelin: posti.saunalahti.fi
Lähtevän portti: 25
Saunalahden tai Elisan sivukirjosta en löytänyt varmennusta noihin kytkentöihin. Joskus männävuosina sellaisia on pompannut esiin – muistaakseni.Webmailin kautta vanha salasana kuitenkin kelpaa ja posti pelaa. Niinpä en lähtenyt uusimaan salasanaa, kun pelkään, että temppu saattaisi sotkea asiaa entisestään.

Piruuttani kokeilin lähetystä siltä avautumattomalta Thunderbirdin puolelta. Se onnistui! Sanoma meni Eukon koneelle. Pistin sieltä vastaussanoman. Se tuli Webmailin puolelle.

Toisin sanoen komponenttien välillä on jonkinlainen yhteys, mutta joku vaihde johtaa väärälle raiteelle. Kun en millään löydä täältä mitään vaihdekeppiä, niin kyselenkin nyt ujosti, että löytyisikö sieltä jotain apua tähän synkkään tilanteeseen?

3 kommenttia

Onko sinulla myös Microsoftin tili samassa ThunderBird s-postiohjelmassa?
On siinä sellainen kytkentä, että Hotmailin sanomat ohjautuvat Saunalahden laatikkoon. Sieltä tulee jotain webin käytön johdannaisia. Samanlaista kamaa tulee myös Gmailin puolelta. Omia lähteviä juttuja en niillä tileillä hoitele.
Minä heitän asian vähän toisinpäin. Jos sähköpostiohjelmassa on yhtenä postitilinä Microsoftin tili, jossa on kaksivaiheinen tarkistaminen, niin se vaatii sovelluskohtaisen salasanan. http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/app-passwords-two-step-verification , mutta tämä pitäisi koskea vain MS-tilille kirjautumista. Vaikuttaako Sauniksen palvelimelle tuleva MSn liikenne?
Oire salasannan puuttumisesta on salasanakyselyikkuna uudelleen ja uudelleen, vaikka salasana on 101%sesti oikein.

Osallistu keskusteluun