Kiinnitetty keskustelu

Uudistuneen m.webmail.elisa.fi:n usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

  • 13 joulukuu 2017
  • 58 kommenttia
  • 15917 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Liitetiedostojen lähetyksessä havaittu ongelma on korjattu.

Tuetut selaimet:
Internet Explorer 10 (Windows 7)
Internet Explorer 11 (Windows 8)
Microsoft Edge (Windows 10)
Safari 9+ (Mac OS X)
Firefox 4+ (Windows XP, Linux)
Firefox 30+ (Windows, Mac OS X, Linux)
Google Chrome 52+ (Mac OS X, Windows, Linux)

Puhelimien omat selaimet ovat vain osittain tuettuja, jos niiden käytössä havaitsee ongelmaa on suositeltavaa vaihtaa toiseen selaimeen.
Kaikki yleisimmät mobiiliselaimet/-laitteet ovat tuettuja.

Huom! Mobiiliselaimet (varsinkin Android) ovat pääosin ns. uudelleen nimettyjä versioita Chromesta ja toimivat kuten Chromen versiot. Versioita on useita tuhansia ja kaikkia ei valitettavasti voida tukea. Jos käytössä havaitsee ongelmaa, on suositeltavaa vaihtaa toisen selaimen käyttöön.
Palautetta on jo saatu mm. siitä että listassa ei näy suoraan lähettäjän sähköpostiosoite, vaan ainoastaan pallo -kuvake, se ettei viestejä voi poistaa massana, viesteissä ei näy viestin koko eikä viestin sisällä olevien linkkien avaus suoraan selaimeen toimi. Nämä asiat ovat jo kehityslistalla ja mm. lähettäjätiedon näkyminen paremmin on tulossa jossain vaiheessa.

Yksi viaksi havaittu asia on että osassa liitteellisistä viesteistä, ei näy itse viestin teksti, ainoastaan liitteet. Asia on korjauksessa.

Jos ongelma koskee kirjautumista tai muuta käyttöongelmaa
Varmista ensin että selain on tuettu (yllä lista) ja käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon. Päivitä selain ja/tai käyttöjärjestelmä uudempaan.

En pääse kirjautumaan webmailiin
Varmista että käytät oikeaa salasanaa. Tarvittaessa vaihda salasana OmaElisassa.

Huom! Isot kirjaimet eivät toimi salasanoissa tällä hetkellä, eli kirjautumaan ei pääse jos salasana sisältää isoja kirjaimia. Asia on korjauksessa.

Vaihda salasana OmaElisassa sellaiseen jossa ei ole isoja kirjaimia tai käytä puhelimen omaa sähköpostiohjelmaa, ohjeita täällä.

Salasanaa ja tunnusta ei saa tallennettua selaimeen
Tätä ei ole estetty webmailissa, ongelman syy on selaimen tai puhelimen asetuksissa.

Muuta selaimen tai puhelimen asetuksista sivustojen salasanan tallennus voimaan.

Huom! Osa mobiiliselaimista saattaa lähtökohtaisesti olla ehdottomatta tallennusta https-sivuille ja tämä on selainversion ominaisuus. Kehityslistalla oleva asia ja selvitämme mitä asialle voidaan tehdä.

Viestit näkyvät sekaisin, eivät esim. päivämäärä järjestyksessä uusimmasta vanhimpaan

Viestit näkyvät oletuksena saapumisjärjestyksessä, mutta m.webmail.elisa.fi käyttää samaa kantaa webmail.elisa.fi:n kanssa, joten jos käyttäjä on joskus joko aiemmalla puhelinversiolla tai webmail -versiolla muuttanut suodatusta, niin tämä valinta on käytössä myös uudistetussa versiossa.

Tätä ei pysty puhelinversiossa tällä hetkellä vaihtamaan. Pääset kuitenkin muokkaamaan listaa käyttämällä webmail.elisa.fi versiota (valitaan käytä tietokone versiota tai kokonaan tietokoneella). Jos webmail.elisa.fi versiossa muokkaa viestit näkymään "uusin ensin", päivittyy se myös puhelinversioon.

Lähettäjän sähköpostiosoite ei näy etusivun listassa, tilalla näkyy pallo jossa kirjaimet
Lähettäjän osoite näkyy kun viestin avaa. Kehityslistalla oleva asia.

Viestissä olevasta linkistä ei pääse suoraan sivulle
Linkin voi kopioida ja liittää toiselle välilehdelle. Asia on korjauksessa.

Viestejä ei voi poistaa massana tai siirtää roskakoriin "avaamatta" viestiä
Viestin voi poistaa pyyhkäisemällä sivuun ja valitsemalla roskakorin. Vanhassakaan versiossa ei ole voinut viestejä poistaa massana. Kehityslistalla oleva asia.

Päivitämme tätä saamamme palautteen perusteella ja olemme kiitollisia kaikista havainnoista ja ehdotuksista, joilla voimme parantaa palvelun laatua. Pahoittelut, että uudistus on aiheuttanut monelle päänvaivaa.

Jos koet tässä aloitusviestissä mainitsemattomia ongelmia, vikoja tai puutteita niin ilmoitathan viestissäsi myös käyttämäsi käyttöjärjestelmän, sen version ja selaimen sekä sen versionumeron. Tämä auttaa meitä nopeammin pääsemään ongelmaan käsiksi.

58 kommenttia

Käyttäjätaso 1
iPhonella viestit eivät aukea, viestien linkit eivät toimi ja poisto ei onnistu. ”Request desktop site” ja uusi webmail on täysin tarpeeton. Turha uudistus.
Käyttäjätaso 7
Listasta päätellen julkaistu versio ei ole edes beta-vaiheessa, eli toimintatapa on taas kerran tuttua Elisaa: Testaus on asiakkaiden vastuulla, ja koekäyttäjien jo aikoja sitten ilmoittamia ongelmia ei korjata ennen tuotteen julkaisua.

Lisäksi tässä nyt mukavasti sotketaan asiaa - uudistushan koskee vain mobiililaitteita? Näin ainakin kerrottiin sähköpostiin ilmestyneessä viestissä, ja työpöytänäkymä on prikulleen sama kuin ennenkin. Niin miten nuo tuetut tietokonekäyttöjärjestelmät ja -selaimet liittyy asiaan? Ja mobiililaitteille tarkoitettu käyttöliittymä toimii mobiililaitteilla vain "osittain"?
Teillä nämä webmailin päivitykset menee kerta toisensa jälkeen pieleen ja korjauksia asioihin odotetaan kolme vuotta kunnes tehdään taas uusi entistä huonompi päivitys. Olisi aiheellista testata järjestelmää.

Skaalaus viesteissä ei muuten toimi kunnolla Applen tuotteissa.
Kysehän on mobiililaitteella webmailin käytöstä. Ei se tietokone versio ole mihinkään muuttunut. Tuo selain tuki kyllä koskee sitäkin kun etusivulle on tullut "Testaa selaimesi" -linkki.

Ensi kokemalta toimii huomattavasti paremmin kuin vanha m.webmail. Samsungin selaimella S6 puhelimessa toimii ainakin hyvin. Ja testasin myös chromen, samoin toimii. Käytän kyllä yleensä sähköpostia puhelimen omalla sovelluksella, on niin paljon kätevämpi.

Noista mobiililaitteiden omista selaimista, nehän nyt on muutenkin ihan oma luokkansa. On niin paljon kaikkia eri laitevalmistajien kustomoituja versioita että eihän niiden perässä kukaan pysy. Mutta luulis yleisempiä versioita tukevan.
Käyttäjätaso 7
Mutta luulis yleisempiä versioita tukevan.

Sepä juuri. Vuonna 2017 ei pitäisi tulla mistään tuutista yhtä ainutta uutta sivustoa, jota ei ole julkaisijan toimesta testattu toimivaksi IOS:n Safarilla ja Android-Chromella. Mutta Elisalta näköjään onnistuu sekin, että edes spesifisesti mobiililaitteille tarkoitettu sivusto ei toimi yleisesti mobiililaitteissa käytettävällä selaimella...

Huom! "Toimia"-verbi tarkoittaa tässä kohtaa sellaista toimivuutta, jossa sivuston normaali käyttö on mahdollista ilman virheilmoituksia ja ilman puolen sivun mittaista "tiedossa olevat viat" -listaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Testailin tätä illan iloksi.

Pikaisella henkilökohtaisen mielipiteen vilkaisulla ulkoasu aiempaa parempi.

En normaalikäytössä löytänyt muuta puutetta kuin linkkien avautuminen ei toimi. Saa kuitenkin linkin päällä pitkään painamalla kopioitua linkin osoitteen ja liitettyä selaimen osoiteriville.Varmaan jatkossakin kuitenkin käytän puhelimen omaa sähköpostisovellusta kun oon siihen niin tottunut ja saan heti ilmoituksen saapuvista viesteistä, kuten muistakin viesteistä.

Webmailin käyttöön ei ole henkilökohtaisesti tarvetta ja ihan itse erillisen kirjautumisen vaiva on itselle liikaa.
Mutta luulis yleisempiä versioita tukevan.

Sepä juuri. Vuonna 2017 ei pitäisi tulla mistään tuutista yhtä ainutta uutta sivustoa, jota ei ole julkaisijan toimesta testattu toimivaksi IOS:n Safarilla ja Android-Chromella. Mutta Elisalta näköjään onnistuu sekin, että edes spesifisesti mobiililaitteille tarkoitettu sivusto ei toimi yleisesti mobiililaitteissa käytettävällä selaimella...

Huom! "Toimia"-verbi tarkoittaa tässä kohtaa sellaista toimivuutta, jossa sivuston normaali käyttö on mahdollista ilman virheilmoituksia ja ilman puolen sivun mittaista "tiedossa olevat viat" -listaa.
Miksi oletat ettei ole testattu noilla tuetuilla selaimilla?

Viittasin tuolla kommentilla noihin mobiililaitteiden omiin selaimiin. Niitä on ties kuinka paljon erilaisia ja satoja erilaisia yhdistelmiä selainversioiden ja eri käyttisversioiden välillä. Tuskin niitä kaikkia oliskaan tarve edes tukea.

Testasin huvikseen nyt miehen puhelimellakin ton oman selaimen (siinä ei oo edes käyttis viimeisin versio) ja selainta tuskin koskaan päivitetty. Toimi silläkin.

Toimia verbi tarkoittaa ainakin mulle sitä että se toimii siinä missä pitääkin, eli tässä kohtaa on se sitä että pystyy lukemaan ja lähettämään viestejä, viestien poistokin onnistuu ja siirto toiseen kansioon. Kuten sanoin kätevämpää on kuitenkin käyttää puhelimem omaa sovellusta. Ei vaadi erikseen kirjautumistakaan joka kerta. Tossa webmailissa loggaus ulos on muuten tosi nopea, voisi vähän kauemmin pysyä.
Käyttäjätaso 7
Miksi oletat ettei ole testattu noilla tuetuilla selaimilla?

Tuetut selaimet -listassa ei ole ainuttakaan Android- tai IOS-selainta, ainoastaan työpöytäkäyttisversioita.

Esim. tämän ketjun ensimmäinen kommentoija on listannut asioita, jotka eivät toimi IOS-Safarissa.
Joku toinen valitti, että ei toimi myöskään IOS-Firefoxissa, se nyt tietysti menee jo vähän spesiaaliksi. Suunnilleen kaikilla muilla alustoilla Firefox kuuluu ensimmäisenä testattavien selainten joukkoon, mutta moniko applekäyttäjä edes harkitsee muita selaimia kuin Safaria...
Käyttäjätaso 1
iPhonella viestien poisto-nappi ei toimi. iPadillä toimii. IOS-Safari on molemmissa. Eli webmail on nyt lähes käyttökelvoton. Iso askel taaksepäin. Poisto täytyy tehdä ”request desktop” ympäristössä, siellä taas viestit eivät avaudu ilman ”request desktop”-kikkailua mutta poisto toimii hienosti.
Kyllä on taas niin amatöörien puuhastelua tämäkin.. ”Huom! Isot kirjaimet eivät toimi salasanoissa tällä hetkellä, eli kirjautumaan ei pääse jos salasana sisältää isoja kirjaimia. Asia on korjauksessa.” En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa? Miten näitä tuotteita testataan????
Kyllä edellisessä versiossa pystyi poistamaan massana, ainakin lukemattomat, ei kai tässä uudessa tarvitse yksitellen poistaa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kyllä edellisessä versiossa pystyi poistamaan massana, ainakin lukemattomat, ei kai tässä uudessa tarvitse yksitellen poistaa?

Aloitusviestissähän se jo kerrotaankin, että viestien massavalinta on tulossa vasta. 🙂
Käyttäjätaso 2
Uudessa versiossa ei näe viestin kokoa. Kun tila käy ahtaaksi niin poistaminen on vaikeata.
Käyttäjätaso 1
Uudessa webmailissa iPadilla viestien otsikot ovat muotoa =?UTF-8?Q?m=C3 jne. Linkit eivät aukea. On pakko käyttää ”request desktop site” ja tätä rinnakkain. Hyi olkoon mitä roskaa Elisa on jälleen tuottanut. Osakkeen tulisi laskea reippaasti. Vanha takaisin heti!
Käyttäjätaso 2
...On pakko käyttää ”request desktop site” ja tätä rinnakkain...

Mikä tuo mainittu ominaisuus on ja mistä sen löytää?
Itse käytän iPad Safaria alustana.
Kyllä edellisessä versiossa pystyi poistamaan massana, ainakin lukemattomat, ei kai tässä uudessa tarvitse yksitellen poistaa?

Aloitusviestissähän se jo kerrotaankin, että viestien massavalinta on tulossa vasta. :)

Eikö vois hioa loppuun asti ennen käyttöön ottoa😈
Käyttäjätaso 1
...On pakko käyttää ”request desktop site” ja tätä rinnakkain...

Mikä tuo mainittu ominaisuus on ja mistä sen löytää?
Itse käytän iPad Safaria alustana.

Painetaan pitkään iPad/iPhone osoitebarin reload-pyörylää ja valitaan ”request desktop site”
Käyttäjätaso 2
Kiitos DerChecker tästä vihjeestä! Nyt näkyy vanha käyttöliittymä josta voi lukea viestien koon - ainoa johon webmailia yleensäkään käytän kun iPadin ja iPhonen mail-ohjelma on jo riittävän hyvä.
Käyttäjätaso 1
Mutta uudessa webmailissa viestejä ei voi poistaa (iPhone) eikä linkit toimi. Näihin toimintoihin tarvitaan vanhaa käyttöliittymää.
Kokeilin alkunäytöstä löytynyttä SamsungInternet kuvaketta ja sain luettua Mattsin kommentin.
Liitetiedosto ei kuitenkaan sähköpostiviestiin tartu.

Annetussa listassa ei taidettu antaa juurikaan vinkkejä Androidin käyttäjälle?
Käyttäjätaso 2
Uudistuneeseen mobiiliversioon kun saisi vielä toiminnon jolla viestin voi merkitä suoraan roskapostiksi. Kun tätä ominaisuutta ei edelleenkään pysty tekemään suoraan webmail-versiosta niin käytän luureissani jatkossakin Applen Mail-ohjelmistoa ja Androidissa Blue Mail-ohjelmistoa..
Kirjautuminen onnistuu IPhonessa. Kansioiden otsikot näkyvät.
Klikaten aukeaa kansio, mutta sisältöä en näe?
Selain Safari.
iPhonen webmailin kansio hallinnasta: kansio: listauksen muuttamalla näytä viestit saa näkyviin vaan inbox viestit luettelossa, viestien avaus onnistuu. Kaikki muut kansiot eivät näy edelleenkään viesteinä, eikä viesteihin pääse käsiksi. Tänään päivitin Applen päivitykset. Selain Safari.
Nyt alkoi onnistumaan kansioiden sisällä viestien näkyminen. Kaikki kansiot joutuu käymään yksitellen läpi asetuksista, listaus muuttaa niin että näytä viestit.

Osallistu keskusteluun