Vanhat scifi sähköpostit, kannattaa varoa Elisaa! Tilisi voi kadota.

  • 8 marraskuu 2019
  • 6 kommenttia
  • 540 katselukerrat

  • Avustaja
  • 46 kommenttia

Minulla on ollut varmasti yli 20 v vaimon käytössä ollut sci.fi sähköpostiosoite. Se lakkasi toimimasta ilman mitään varoituksia. Elisa:n asiakaspalvelu ei löydä koko tiliä, eikä oikein suostu edes keskustelemaan asiasta “kun se ei näy tietojeni alla, niin eivät voi asiaan puuttua tässä vaiheessa”. Ko. sähköpostin sopimus on ollut aikoinaan minun tekemäni, eikä sitä mihinkään ole siirretty, jos ei minun tiedoissani, niin ei sitä varmasti ole missään. Jos jollakulla vielä on noita vanhoja sähköpostitilejä, niin kannattaa olla todella varovainen, ne voivat noin vain kadota ilman selittelyjä. 


6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

No jopas nyt! Mikäli tili kokonaan katoaisi niin silloin on kyllä ihan vikatilanne kyseessä :flushed: Tuossa nyt toki on omistajuudellinen ristiriita mikä luo selvittämiseen haastetta. Vaikka sähköpostin olet sinä mahdollisesti luonut, on kuitenkin kertomasi mukaan vaimosi tuon omistajana toiminut tämän ajan. Olettaisin että tuolla on nyt jotain sopimuksellista tekijää taustalla ja tällöin lähtökohtaisesti tilanne tarvitsee selvitellä sopijan itsensä kanssa. Mikäli kyseessä taas olisi puhtaasti tekninen ongelma, niin silloin toki voidaan kenen tahansa kanssa sitä selvittää. Voin tuon tarkistaa toki kumpaan kategoriaan tuo kuuluu ja jos ongelma on tekninen niin toki myös siten selvitelläkin kanssasi jos sopii? :) Lisäätkö tätä varten profiilisi yksityisiin muistiinpanoihin tuon vaimosi sähköpostiosoitteen? :) 

Tili on alunperin minun hankkimani, eikä mielestäni sitä ole ikinä puolisolle tai mihinkään siirretty. Yhdessä vaiheessa siitä tuli jotain naurettavia 1,90 tjsp laskuja, siten ne loppuivat. En asiaan kiinnittänyt huomiota, kun ajatelin, että elisa on tullut järkiinsä eikä lähetä itselleeen tappiollisia laskuja.  

Nyt on muuten yksityisiin tietohin laitettu ko. osoite.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Nyt on muuten yksityisiin tietohin laitettu ko. osoite.

Kiitos :) Tarkistin tilannetta ja neuvoisin sua nyt toimimaan näillä ohjeilla eteenpäin (pahoitteluni, selvittelyn jatko tapahtuu vasta ensi viikolla mutta koitetaan josko saataisiin tuo vielä pelastettua)

Laitoin noita tietoja. Jos > 20 v aktiivikäytössä ollut posti katkaistaan yllättäen, niin olisikohan mahdollisti ollut jotenkin järkevää, että asiasta olisi tullut ko. sähköpostiin etukäteen jotain ilmoitusta tai huomautusta?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Nykyään ei valitettavasti mihinkään voi luottaa, paitsi itseensä. Elisa on voinut sulkea tämän sähköpostin, jos se on hakkeroitu, ja sitä käytetään spämmiin. Minä olen sitä mieltä, että elä turhaan stressaa, aloita uusi elämä. Avaa uusi tuotantokausi elämässäsi. Kyllä minullakin on ollut hetkiä, kun asiat harmittivat, ja saivat raivoamaan. Mutta yli pääsin, ja löysin parempia asioita. Kuinka voi varautua siihen, että Elisan ilmainen ei mihinkään rekisteröity posti on käytössä vuosienkin päästä? Siirrä se pois Elisalta luotettavimpiin firmoihin, eräät tutut käyttävät samaa sähköpostia 22,5 vuotta, eikä ole Elisan posti. En näe syytä miksei se posti olisi heillä käytössä myös 2025 tai 2030. Kaikki voi kadota, suhteet, rahat, postit, omaisuus ja salasanat…

Elisa on sulkenut joitakin sähköposteja ilman kysymyksiä. Et todellakaan ole ainoa.

Nyt soi Kodex - Explorers (Original Mix).

Osallistu keskusteluun