Kysymys

Viestien massasiirto pc:lle .eml tai .dbx muodossa ?

  • 6 lokakuu 2015
  • 7 kommenttia
  • 1250 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia
Hei,

Minulla on lähetetyt-kansiossa yli tuhat viestiä, jotka haluaisin siirtää pc:lle pois tilaa viemästä. Mutta ainut löytämäni tapa on siirtää ne yksi kerrallaan: Avaa viesti, Lisätoiminnot, Tallenna (.eml) ja vielä Tallenna-klikkaus Windowsin tallennusikkunassa.

Onko mitään keinoa helpottaa tätä? Vaikkapa (nopein) jos koko lähetetyt-kansio voitaisiin sirtää Outlook / Thunderbird-yhteensopivana .dbx tai pst-tiedostona PC:lle. Tai edes valitsemalla kuvaruudullinen viestejä kerrallaan siirrettäväksi .eml-tiedostoina. Tuo yksi viesti kerrallaan siirto on hieman hanurista.

7 kommenttia

Mikä on nykyinen sähköpostiohjelmasi ?
Mozilla Thunderbird. Se kyllä lataa saapuneet mailit ihan hyvin Elisan palvelimelta, mutta Lähetetyissä en huomaa mitään tapahtuvan. 
Löytyisikö täältä apu? Ainakin itse sain kaikki viestit siirrettyä tuolta löytyvien ohjeiden mukaisesti.
Tuossa puhutaan nähdäkseni siirrosta Outlookista Thunderbirdiin, silloin kun viestit ovat valmiiksi pc:llä.

Ongelmani ovat webmail-palvelun lähehetyt-kansiossa eli Elisan palvelimella olevat viestit, jotka haluan pc:lle.

Thunderbird osaa kyllä lukea webmail-palvelimen Saapuneet-kansion viestit, mutta en keksi millä sen saisi lukemaan webmailin Lähetetyt-kansíon viestejä.
En voi neuvoa sata varmasti, että toimisi Ukkoslinnun kanssa. Olen siirtänyt Elisan s-postista hiirellä vetämällä Office Outlook 2013 -ohjelmaan. Ja Windowsissahan voi "maalata" useita viestejä yhtaikaa ja sitten nykäistä koko nippu PClle. - Kokeile muutamalla vähemmän tärkeällä viestillä. 

EDIT: Asensin Thunderbirdin ja varmistui seuraavaa:

- Jos sinulla ei ole ko. kansiota vielä paikallisessa, tee se

- Valaise nippu viestejä ja raahaa paikalliseen kansioon. Kokeilin ja se onnistuu. Aloittaisit jostain 10 viestistä ja jos kaikki pelaa maalaile suurempi rypäs ja menoksi.

- Mulla on vainu, että arkistoinnista löytyy ohjelma, joka siirtää paikalliseen arkistoon. Oon käyttänyt arkistointia Outlookissa vuosia ja sen kanssa pärjää ihan hyvin. Joskus joutuu hakemaan sekä serverin viesteistä että arkistosta. Tutkin asiaa huomenna enempi.
...Jatkoa.

1) Kokeilin siirtää vetämällä suuremman määrän (105 kpl) ja ne siirtyivät paikalliseen kansioon ongelmitta. Eli tämä on varteenotettava vaihtoehto. Tässä voi itse valita kansion, mihin siirtää. Pitää olla huolellinen, että kursori on kohdekansion päällä, kun laskee irti.

2) En tunne Thunderbirdiä enkä tiedä, miten arkistointi toimii tai lähemmin, onko arkistossa vastaavat kansiot kuten serverillä ja viekö arkistointi viestit oikeaan vastaavaan kansioon vai yhdeksi massaksi yhteen kansioon. Jos toimii ensin mainitulla tavalla, niin arkistointi on erittäin suositeltava siirtotapa serveriltä paikalliseksi..
NRO kirjoitti:Thunderbird osaa kyllä lukea webmail-palvelimen Saapuneet-kansion viestit, mutta en keksi millä sen saisi lukemaan webmailin Lähetetyt-kansíon viestejä.

Kokeilin Thunderbirdillä ja kyllä se lukee. Web-mailin kansioasetuksissa on jotain pielessä. Ukkoslintu lukee eri kansiota kuin mitä Web-mail tallentaa

Avaa Elisan Web-mailin asetukset ja sarakkeessa (sitä ennen lue HUOM-kohta)

1) asetukset > kansiot - onko täppä kaikissa kansioissa? Jos on, seuraavaksi montako lähetetyt/sent kansiota löydät? Mihin niistä Web-mail on tallentanut "lähetetyt" postin? Jos eri kansioon, niin

2) mene asetukset > erikoiskansiot ja vaihda kohdasta "lähetetyt" aslasvetovalikosta  kansioksi se, mitä Ukkoslintu käyttää (Elisan kansiorakenne ei kaikilta osilta käytä samoja kansioita kuin markkinoiden tärkeimmät sähköpostiohjelmat. Onneksi kansioiden nimiä voi muuttaa). Nyt sulla on mailit vanhassa kansiossa ja kansiorakenne viittaa uuteen lähetetyt kansioon.

3) Ennen kuin teet mitään, niin lähetä jostain muusta sähköpostiosoitteesta maili ja vastaa siihen useampi kerta. Näet meneekö maili oikeaan kansioon, mistä Ukkoslintu osaa lukea ne.

4) Jos oikein, niin sitten vaan siirtämään ne lähetetyt viestit oikeaan kansioon joko koneelle tai Elisan palvelimella oikeaan.

HUOM Edellä tehty muuttaa sitten "lähetetyt"-kansion toiseen paikkaan kaikissa laitteissa, joilla luet s-postia. Jos siitä on haittaa, niin siihen auttaa Elisan tilin poisto ja uudelleen asennus. Tilin asennus hakee uudet kansioasetukset laitteen sähköpostille ellei se sähköposti osaa tuoreistaa IMAP-kansioita.

Kommentti: Siirryin käyttämään Microsoftin Outlook 2013 ja Outlook -ohjelmia ja sain hävitettyä päällekkäiset kansiot lukuun ottamatta roskakoreja, joita mulla on kolme. Vain yksi hävittää poistetut mailit.

"Päätelaitteita", jotka käyttävät eri nimisiä kansioita oli mulla Samsungin tabletti, Nokian oma maili-ohjelma ja Googlen Nexus 7. Eli toi kansiorakenne tulee aina olemaan ongelma

Osallistu keskusteluun