Kysymys

Viikon kokemus WEB-mailista ....

 • 11 maaliskuu 2015
 • 3 kommenttia
 • 858 katselukerrat

Kaikki alkaa olla säädetty paikalleen ja mielestäni web-mail toimii s-postin nettiliittymänä riittävän hyvin. Pieniä asiavivahteita löytyy muutamia, mutta pääsääntöisesti kaikki s-postitoiminnot pelaavat. Tietysti minulla ei ole kovinkaan suuria paineita arvostella, kun käytän s-postia puhelimen ja tabletin omilla s-postiohjelmilla ja tietokoneessa pyörii MS Office Outlook.

Mutta mutta... graafinen ulkoasu on ala-arvoinen ajatellen vähänkin heikkonäköisempiä tai ohjelmaa pitää käyttää hämärässä. Suunnittelija on sooloillut omilla taideideoillaan ajattelematta, että ohjelmaa käyttävät me kaikenkarvaiset "vauvasta vaariin", "haukankatseiset ja toiset vähän sumussa ja humussa". Ehdotan, että s-postin kehitystiimi istuu alas ja miettii tosiasioita ja jättää taiteen muiden huoleksi.

Toisena asiana on mobiiliversio. Se ei täytä mobiilikäytön kriteereitä. Kännyköillä sen käyttäminen on mahdotonta, vaikka sitä kutsutaa MOBIILI-versioksi. Nykyisestä versiosta ei ole mitään käytettäväksi uudessa mobiiliversiossa. Koko rakenne pitää ajatella uusiksi. PISTE. Ehdotan, että sen kehitystiimi hankkii itsellensä kännykät ja tutustuu muihin mobiilikäyttöliittymiin. 

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
 • Kiitos huomioistasi :)

  Laitan palautteesi eteenpäin kehitystiimille sekä visuaalisuudesta, että mobiiliversion toiminnallisuudesta!
 • Hei! Toivon todella, että otatte palutteet huomioon. Sähköposti näkyy niin pienenä ruudulla, että työteko on todella vaivalloista. Mainokset ottavat todella paljon päähän, ne saavat aikaan vihanväristyksiä jokainen kirjautumiskerta. Olen aikaisemmin kunnioittanut Elisaa, mutta tämä uudistus toi niin paljon ongelmia mukanaan, että todella suututtaa. 

  Miski kaikki ruudut ovat niin pieniä? Kun kirjoitan sähköpostia, näen vain pari sanaa kerrallaan.  Kun yritän asetuksista muuttaa  asioita, sama juttu. En ymmärrä, tämähän on työväline, ei kauppa? Ottakaa HETI turhaa tilaaa vievät asiat pois ja enemmän tilaa työnteolle sähköpostissa.

  Ulkoasukin on niin sekava, edellinen oli PALJONselkeämpi. Roskiin koko uudistus!
  Pettynyt täälläkin. En ole odottanut mitään - korkeintaan ihan luonnostaan sitä, etteivät asiat menisi huonompaan suuntaan. Mutta meni rankasti. Ihmetyttää, miten tuotantoon on päästetty tällainen, jossa esim. eri asioiden objektit menevät ruudulla osittain päällekkäin (tiedä siinä sitten, mitä tapahtuu kun objektia klikkaa).

  webmail.jpg

  Osallistu keskusteluun